Din retur, „Gașca Nebună” revine acasă în Regie!

Mihai Andries 02 Mar. 2013, 11:16 Campionat

Vești bune vin dinspre liderul seriei I sau cel puțin așa spune siteul FRF-CCA, pe care au fost publicate programările primei etape a returului. Conform acestuia, meciul dintre Sportul Studențesc și Farul se va disputa pe stadionul din Regie, sâmbăta viitoare de la ora 11. Pentru suporterii studenților este probabil cea mai bună veste din acest an, după toate problemele prin care a trecut echipa în acest debut de an, începând de la scandalurile cu salariile restante și memoriile depuse, vezi cazurile Ciobanu, Lungu și Novac, continuând cu probleme apărute cu vedeta Curelea, plecat în pregătire cu Oțelul printr-o inginerie românească și terminând cu faptul că echipa nu s-a reunit oficial, deși mai e doar o săptămână până la reluare sezonului.

Problema reunirii este una cu dus și întors, fiindcă deși echipa mare nu a făcut niciun antrenament și nu a disputat niciun amical, totuși jucătorii Sportului sunt pregătiți de retur. Asta deoarece de la începutul anului, antrenorul Virgil Andronache a demarat antrenamentele și amicalele la echipa a doua, acolo unde grosul lotului a fost alcătuit din juniorii ’96 cu care a luat titlul de campion național în vara lui 2011. Pe lângă acești tineri talentați, au apărut la antrenamente și în amicale și grosul jucătorilor de la echipa mare, nume precum Ferfelea, Dobre, Patriche, Lazăr, Beța, Cioranu sau Lung. Astfel, sub titulatura de Sportul II, deși la fel de bine s-ar fi putut numi și Sportul I prin prisma lotului, echipa lui Andronache a jucat o grămadă de amicale, arătând o formă destul de bună.

 

Astra a fost „luată” de Fortuna Brazi

Vă reamintim că în tur, „Gașca Nebună” și-a jucat meciurile de acasă în trei locații diferite. Meciurile cu Dinamo II și Chindia s-au jucat în Giulești, pentru ca cel cu Brăila să se joace pe „Florea Dumitrache”. A urmat mutarea la Ploiești, acolo unde și-au jucat restul meciurilor din tur pe stadionul „9 Mai”. Din păcate, în urmă cu câteva zile, arena ploieșteană a fost închiriată de către Fortuna Brazi, viceliderul seriei a VI-a din Liga a III-a, echipa antrenată de Edi Iordănescu urmând a-și juca acolo meciurile din retur.

 

Sportul dă aproape o treime din lotul Under 17 al României!

Tot la capitolul vești bune vine și ploaia de convocări la naționala de juniori Under 17 a României, acolo unde antrenorul principal Nae Ungureanu i-a chemat pe portarul Vâlceanu, fundașii Baniță și Cosmin Mihai, mijlocașii Alex Riță și Pațurcă și atacantul Mareș în vederea amicalului de miercuri, de la Buftea, contra echipei similare a Bulgariei. Cei șase alcătuiesc nucleul acestei selecționate a României, fiind convocați și în luna decembrie la o acțiune în Turcia ce a constat în două amicale cu naționala turcă.

Din păcate, această convocare ar putea avea și efecte secundare neplăcute pentru Sportul în condițiile în care Vâlceanu este și titular la echipa mare, în timp ce ceilalți cinci colegi fac parte și ei din lotul liderului seriei I. Timpul scurt avut la dispoziție pentru recuperare, ținând cont că totuși vorbim de copii de doar 17 ani și-ar putea spune cuvântul în meciul de campionat, mai ales că o parte dintre „tricolorii” Sportului ar putea juca și vineri la echipa a doua, în prima etapă a returului Ligii a III-a.

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Marius ANGHEL

Mihai Andries 02 Mar. 2013, 11:16 Campionat
Pe aceeași temă