„U” Cluj, 4 minute de echipă mare. Formația lui Falub a câștigat cu Concordia Chiajna, după ce ilfovenii au condus până în minutul 88

Pare hilar să mai amintim de faptul că „U” Cluj și Concordia Chiajna aveau promovarea drept obiectiv când începea campionatul. Două formații cu condiții pe care unii doar le visează în Liga 2, dar care au dezamăgit profund în acest debut de sezon. S-au întâlnit pe Cluj Arena, cu speranța că finalul de an le va salva sezonul început dezastruos. O speranță adusă de Adrian Falub și Erik Lincar. Două echipe aflate în suferință nu puteau oferit un joc de neuitat, dar parcă puținii oameni prezenți pe Cluj Arena nu se așteptau să fie nici chiar atât de plictisitor.

Un penalty văzut doar de arbitru

30 de minute nu s-a întâmplat nimic, pentru ca apoi Concordia să aibă un șut pe poartă, apărat de Duz-Bozoancă. Au urmat încă vreo zece minute de în care nu s-a întâmplat nimic, pentru ca apoi arbitrul Rareș Vidican a ținut să devină mai penibil și decât jocul de pe Cluj Arena.

A văzut penalty când Bari a căzut lângă Takacs, chiar dacă jucătorul lui „U” Cluj nu făcea altceva decât să alerge, iar atacantul Chiajnei și-a dat cu dreptul în stângul. Albu a făcut 1-0 pentru Concordia (41), iar clujenii lui Falub aveau încă un meci foarte complicat și plecau încă o dată cu deficit pe tabelă, într-un meci jucat pe Cluj Arena.

„U” Cluj, 45 de minute fără ocazii

Abia în minutul de prelungire al reprizei a venit prima ocazia a lui „U” Cluj, Gavra reluând prea slab cu capul o centrare bună a lui Rafa.

Concordia a părut că nu are mari probleme să gestioneze avantajul. „U” Cluj ataca greoi, previzibil, cu spații mari între compartimente în multe rânduri ocaziile se nășteau foarte greu. Pîrvulescu l-a țintit pe portarul Costache (63), iar Goga a tras dezamăgitor de mult peste poartă, din mijlocul careului (72). Între timp, Nica a fost eliminat și Chiajna avea 20 de minute de jucat în zece oameni.

„Remonatada” în ultimele 4 minute

Presiunea lui „U” Cluj a crescut totuși în ultimele minute. Revenirea a venit din ambiția ardelenilor. Florescu, tocmai omul care a refuzat deplasarea pentru meciul cu Rapid după un schimb de replici cu Falub, a adus egalarea, după ce Costache a respins șutul lui Dican (88). Mai erau 5 minute cu tot cu prelungiri, iar clujenii rămâneau insistenți. O centrare a lui Inacio Miguel l-a găsit pe Kay în careu și fundașul central a reușit „remontada” la care nu mai sperau nici fanii lui „U” (90+2).

Alb-negri sunt la a patra victorie cu Adrian Falub pe bancă și ies din zona retrogradării, unde erau când Concordia conducea. Echipa lui Erik Lincar rămâne și ea doar cu 19 de puncte și este mult mai aproape de zona „roșie” decât de locurile promovabile.

UNIVERSITATEA CLUJ – CONCORDIA CHIAJNA   2-1
George Florescu 88′, Carlos Daniel Silveira da Graça „Kay” 90+2′ / Alexandru Albu 41′ – penalty

Dur-Bozoancă – Inacio Miguel, Telcean, Tiago Gomes – R. Takacs (Kay 46′), Dican, Ceitil (Nic. Pîrvulescu 46′), Taub (G. Florescu 32′) – Rafa Miranda, Gavra, Goga (cpt.)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Guedj, Al. Pop, Burghele
Antrenor: Adrian Falub

Al. Costache – Dumitraș (C. Neagu 46′), Stănică, Dobrosavlevici (cpt.), Fota – Ciucureanu, Al. Albu, L. Ion – Ivanovici, Eug. Nica, Bari (Vl. Olteanu 89′)
Rezerve neutilizate: Greab – Paliu, Rob. Ivan, Hamzaoui, Vl. Georgescu
Antrenor: Erik Lincar
Eliminat: Eugen Nica 67′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Radu Despa (Baia Mare); Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare); Observatori: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Adrian Lucaci (Arad).

Cu 21 de puncte, „U” Cluj urcă pe locul 10, fiind la egalitate cu ASU Poli și Viitorul Pandurii, iar în runda următoare joacă duminică, de la ora 16:30, în deplasare la Turris Oltul. Concordia Chiajna rămâne cu 19 puncte și e pe locul 14, dar e la egalitate și cu Ripensia, care e situată pe ultima poziție retrogradabilă. Același număr de puncte au și Dunărea Călărași și FK Csikszereda. Ilfovenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu CS Mioveni.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă