Descătușare cu „lanterna roșie”! ASU Politehnica s-a impus clar cu Dacia Unirea, într-un meci în care a debutat un portar de 15 ani

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Apr. 2019, 17:50 Campionat
  • ASU Politehnica a avut un meci ca de antrenament în etapa a 30-a a Ligii 2, câștigat clar, cu scorul de 4-0, cu Dacia Unirea Brăila, ultima clasată. Toate golurile au fost marcate în prima repriză, când apărarea echipei lui Florentin Petre a fost ca o invitație la goluri. Au înscris Cristian Ene, Alin Manea, Adrian Bedea și Alex Cherecheș. În repriza a doua nu s-a mai marcat, dar a debutat tânărul portar Alex Borbei, care va împlini 16 ani în iunie și care este în vizorul celor de la Sampdoria.

 

Brăila s-a apropiat de poarta gazdelor în primele minute, dar fără ocazii. Până și-au intrat mână, și timișorenii au irosit câteva ocazii. Mai întâi, Jurj a trimis peste poartă, după care Cristian Ene a fost blocat de două ori de Moldoveanu, iar Bedea a tras în plasa laterală. După care s-au dezlănțuit golurile prin apărarea șvaițer a Daciei Unirea. Mai întâi, în minutul 22, Cristian Ene a înscris după centrarea lui Bedea. Pe flancul stâng a fost o „pită de mâncat”, și peste două minute a marcat și Alin Manea.

Din minutul 28, de data aceasta din poziție centrală, Bedea a marcat pentru 3-0. Diferența a crescut la 4-0 în minutul 35, după ce Cherecheș a pătruns în careu și a marcat, cu tot cu blocajul lui Moldoveanu. Scorul a rămas nemodificat până la pauză, după ocaziile irosite de Manea și Jurj.

Jocul s-a mai echilibrat în repriza a doua

La acest scor, Cosmin Petruescu și-a permis să mai trimită tineri pe teren, în repriza secundă. Elevii lui Florentin Petre au reușit să își creeze ocazii. Mai întâi prin străinii Van den Driest și Diakite, ale căror șuturi le-a blocat Murariu, care s-a descurcat și la ocazia lui Mușea din minutul 51. Meciul putea căpăta accente comice în minutul 60, când, la o minge telefonată, Diakite și Mușea s-au încurcat în fața porții, dar Brăila a scăpat fără gol marcat. Timișorenii au jucat tot mai spectaculos, dar portarul Moldoveanu a avut o dublă intervenție în fața lui Bedea și Manea.

Debut pentru tânărul Borbei

Brăila nu a reușit să mai pună presiune, astfel că alb-violeții au fost ei cei care au continuat să aibă ocazii. Tânărul Fabio Trip a prins un șut bun din întoarcere, puțin pe lângă poartă. Cu scorul neschimbat, Cosmin Petruescu l-a trimis pe teren și pe tânărul Alex Borbei, în locul lui Murariu. Tânărul de 15 ani, care a marcat un gol din acțiune pentru naționala U16 a României, a intrat pe teren în aplauzele galeriei. Doar Moroianu i-a dat ceva emoții puștiului, când a trimis puțin pe lângă poartă din câțiva metri.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA   4-0
Cristian Ene 22′, Alin Manea 24′, Adrian Bedea 28′, Alexandru Cherecheș 35′

Murariu (Borbei 76′) – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.)(Coadă 46′), Cherecheș – A. Manea, A. Ignea, Dros, Bedea – Oct. Ursu (F. Trip 60′), Cr. Ene
Rezerve neutilizate: – Dr. Cojocaru, D. Radu, Vidrășan, Al. Gașpar
Antrenor: Cosmin Petruescu

Iul. Moldoveanu – Coteț (Subțirică 55′), Prunescu, Moroianu, Mușea – Sahru, Pleșa, Căruță (Izmană 46′), Diakite, Ciucureanu (cpt.)(Cl. Ioniță 74′) – Van den Driest
Rezerve neutilizate: Rogers – Konyeha
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 400; Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Gheorghiță Bălan (Pitești) și Mihai Marian Ionescu (Suseni – Argeș).

Cu acest rezultat, ASU Poli a urcat pe locul 12, cu 35 de puncte. Runda viitoare joacă tot la Timișoara, cu Ripensia ca gazdă, într-un meci pentru care nu s-a făcut încă programarea oficială. Brăila rămâne pe ultimul loc, cu 19 puncte. Duminica viitoare, de la 11:30, va primi vizita celor de la „U” Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Apr. 2019, 17:50 Campionat
Pe aceeași temă