Defecți în atac! FC Botoșani și FC Snagov s-au întrecut în ratări

16 Oct. 2011, 17:43 Campionat

FC Snagov s-a deplasat la Botoșani să continue parcursul bun din ultimele trei etape și să treacă și peste înfrângerea umilitoare cu cinci goluri din campionatul trecut. Viorel Dinu a dat speranțe ilfovenilor după ce a deschis scorul, Baruch le-a întreținut prin paradele incredibile în fața jucătorilor gazdelor, Cristea putea pune capăt meciului printr-una dintre cele două mari situații de a majora diferența, dar Chișu a egalat și a împărțit meritat punctele.

Dinu a tras semnalul că ilfovenii joacă numai la victorie încă dinainte ca jucătorii să se așeze bine pe pozițiile pe care trebuiau să le ocupe în teren. Era secunda 30 și căpitanul Snagovului și-a pus fostul coechipier din urmă cu două sezoane, Curileac, la încercare cu un șut sub transversală de la 35 de metri, scos cu greu în corner. Oaspeții au rămas șocați încă alte 15 minute, perioadă în care n-au putut să iasă din propria jumătate. Boroștean (14) a echilibrat situația ocaziilor cu un șut peste poartă după un contraatac, ca mai apoi Vașvari (18) să fie la un pas de deschiderea scorului atunci când a scăpat singur cu Baruch. Israelianul a fost cel care a avut meritul păstrării rezultatului, blocând perfect la marginea careului din postura de unu-la-unu.

Cu prima ocazie în care Ferreira (31) nu și-a mai dat cu stângul în dreptul, brazilianul botoșănenilor l-a pus și el serios la încercare pe Baruch, insuficient însă pentru a puncta. Iancu (33) putea să-și lase echipa în inferioritate numerică atunci când și-a ieșit din minți și a atacat, din spare, numai piciorul lui Vașvari după ce a fost depășit, însă centralul s-a arătat indulgent și doar l-a „îngălbenit”.

Jocul și-a luat un ritm alert și dacă deschiderea scorului nu a fost reușită de Poverlovici (40), a-l cărui „cap” a lovit transversala, pe contraatac, Alex a condus repede mingea în careul lui Curileac, a împins cu un ultim efort până în centrul marginii careului de unde Viorel Dinu (40) a înscris cu un șut puternic pe centrul porții.

1-0 și așa s-a menținut avantajul până în ultimele 20 de minute, cu toate că s-a ratat și de o parte și de ala. Mai întâi Bordeanu (53) și Ferreira (58) l-au luat la țintă pe Baruch din interiorul careului, ca mai apoi Cristea (64) să aibă șansa majorării scorului, însă, din poziție de singur cu portarul, atacantul a trimis și el tot în adversar. Pe contraatac, botoșănenii au avantaj numeric, doi contra unu, Homneac gândește lucid și trimite în centru pentru Bordeanu (65), aflat singur, dar vetereanul gazdelor se pierde și trage pe centru, acolo de unde Baruch face din nou minuni. Iancu nu se lasă mai prejos și-i pasează perfect pe culoar, pentru poziție de unu-la-unu, lui Cristea (67), însă 11-ul Snagovului își arată din nou punctul slab și nu-l poate învinge pe Curileac.

Homneac (69) exasperează și el suporterii înfrigurați din tribune cu reluarea sa cu tibia, din 4 metri, peste transversală și, imediat, Chișu (70) nu mai ratează cu poarta goală și egalează cu capul, Baruch fiind ieșit la o primă intercepție.

După gol, Botoșaniul lui Popescu nu mai are vlagă și se scufundă în propria defensivă, Cristea și Filip într-un minut (84) mai punând cu adevărat în pericol poarta, dar primul este blocat iar al doilea trimite slab cu capul în pămând din 6 metri, ratând astfel șansa celei de-a patra victorii consecutive.

Prin acest egal, ambele formații au trecut pe lângă ocazia de a urca pe poziția a treia, Snagovul rămânând pe cinci, în timp ce Botoșaniul încheie etapa noua pe poziția a opta.

FC Botoșani – FC Snagov 1-1
Chișu (70) / V. Dinu II (40)

Curileac – Patache, Poverlovici, Atudorei, Acsinte (cpt) – V. Bordeanu, Vașvari, Rudac (74 Ed. Sandu), Boroștean (55 Diouf) – Homneac, Ferreira (63 Chișu)
Antrenor: Marius Popescu

Baruch – M. Dumitru, Zeciu, D. Bratu, M. Florea – Buduroi (55 Bereșoae), L. Filip, R. Iacob, S. Alex – V. Dinu II (cpt.)(63 Ibekwe), Cr. Cristea
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: botosaneanul.ro

16 Oct. 2011, 17:43 Campionat
Pe aceeași temă