Debut perfect pentru Tavi Benga. ASU Poli a câștigat la limită cu Csikszereda, dar a luat trei puncte mari. „Sunt mândru de jucători, de echipă, de suporteri”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Nov. 2019, 18:47 Campionat

ASU Politehnica Timișoara a câștigat, sâmbătă, cu 1-0 meciul de pe teren propriu cu FK Csikszereda, unul important în lupta pentru puncte din zona „fierbinte” din jurul liniei de retrogradare. Trei puncte obținute de bănățeni la debutul cu noul antrenor principal Octavian Benga, cu prețul accidentării a doi jucători, Marvin Schieb și Adrian Ungureanu, care probabil vor rata derby-ul cu Ripensia de miercuri.

Ciucul a stat bine în teren, a alergat și a făcut presing sus, dar nu a avut alte realizări în meci. După o reluare cu capul pe lângă buturi a lui Csuros, elevii lui Valentin Suciu mai mult s-au apărat. În trei minute, Poli i-a pierdut pe Ungureanu, suspect de entorsă, iar apoi pe Schieb, lovit serios în pomete de Eder Gonzalez și transportat apoi la spital. Au fost cele mai „interesante” evenimente ale primei reprizei, una caracterizată de jocul de uzură.

Gol dedicat pentru alt „rănit”

ASU Poli a marcat unicul gol în minutul 50, la o fază pornită de la un aut. Dros i-a centrat lui Alin Ignea, care a marcat cu capul la colțul lung. Conștienți de miza meciului, timișorenii s-au bucurat intens și i-au dedicat reușita șeptarului Alin Manea, operat la braț săptămâna aceasta, în deplasarea de la Buzău.

Meciul a adus și momente stupide create de arbitri, cu jocul oprit mai bine de un minut pentru că rezerva Tudor Jurca l-a chemat de pe partea cealaltă pe Marius Omuț să-i dea galben lui Veres, care a scăpat o înjurătură de pe bancă. De menționat că cele 3 minute de prelungire au fost „exprimate” de rezervă pe tăbliță cu litera „E”, un „3” întors.

Poli a mai avut o ocazie mare în repriza a doua, când Axente a tras în transversală din lovitură liberă. Ciucanii nu au avut acțiuni la care să prindă spațiul porții, dar au protestat pentru un henț în careu făcut de gazde. De la acea fază, petrecută spre finalul meciului, oaspeții au rămas cu supărări, iar după ultimul fluier, Carlo Erdei s-a ales cu cartonașul roșu, pentru că mai avea un „galben” și a mai primit un avertisment pentru proteste.

Octavian Benga, exuberant la debut

Principalul Octavian Benga a mers glonț la galerie să sărbătorească victoria cu Csikszereda. După meci, a vorbit mult în tipicele clișee motivaționale ale antrenorilor români.

„Un moment important pentru mine. Pot spune că sunt fericit în primul rând că am debutat cu o victorie. Mi-am asumat acest risc, să vin cât mai repede la echipă. Am crezut că pot să influențez cât mai repede echipa. Să pregătim jocul tactic, pentru că în alte aspecte era mai dificil. I-am analizat foarte bine pe cei de la Csikszereda, o echipă foarte disciplinată, care închide foarte bine zona centrală. Pot spune că în anumite momente și vreau să le mulțumesc jucătorilor mei. Le-am cerut să joace cu inima, să fim cel puțin la fel de motivați și determinați ca și cei de la Csikszereda sau mai mult decât ei. Cred că au reușit acest lucru. Alt aspect, tactică, e că le-am cerut să schimbăm foarte repede direcția de joc, pentru că ei fac o translație foarte bună pe lățimea terenului și în multe momente am reușit acest lucru. Uneori ne-a ieșit, alteori nu. Dar așa a venit și golul și celelalte câteva ocazii sau momente când i-am pus în dificultate, am schimbat foarte repede direcția de joc și i-am surprins pe cei de la Csikszereda. Vreau să le mulțumesc fanilor care au venit la stadion pentru că am venit și au fost pozitivi, și nu în ultimul rând, familiei mele și tuturor apropiaților, care au venit să mă susțină la acest joc. Un debut pot spune perfect, sunt mândru de jucători, de echipă, de suporteri. Sper să facem lucruri frumoase în continuare și să o ținem tot așa”, a precizat Benga.

Antrenorul a reușit să câștige în contextul în care în prima repriză a epuizat două schimbări: Ad. Ungureanu (Zabun 34′) și Schieb (Vidrăsan 39′). „Ne-a influențat ceea ce am pregătit tactic la începutul jocului. Ungureanu a ieșit foarte repede, mai apoi Schieb. Jucătorii care au intrat au intrat foarte bine, au făcut exact ce le-am cerut. Parcă am prevăzut acest aspect. Marea majoritate a jucătorilor de pe bancă au o supărare sau sunt visători, dar au fost prompți. Toți jucătorii sunt importanți, nu există titulari, iar cei care au intrat s-au adaptat foarte bine și chiar poate au dus un plus. A trebuit să schimbă și sistemul, dar ne-am adaptat cerințelor jocului. De asta am și vrut să fiu cât mai repede în sânul echipei, pentru că apar momente în cadrul jocului când trebuie să te adaptezi și să reacționezi și în funcție de ce joacă adversarul. Săptămâna aceasta mi-a ieșit, a fost o decizie înțeleaptă. Și dacă pierdeam, tot eu eram răspunzător. Nu am vrut să mă lamentez. Și dacă pierdeam, tot eu eram răspunzător cu echipa, la fel și acum, toți suntem răspunzători pentru această victorie”, a mai precizat Benga.

Cu acest rezultat, ASU Poli ajunge pe locul 11, cu 20 de puncte. Miercuri, de la ora 14:00, are o deplasare mai mult decât scurtă, pe stadionul concitadinei Ripensia, în cadrul etapei a 17-a a Lgiii 2, intermediară.

Cu 16 puncte, FK Csikszereda e acum pe locul 17, cu 16 puncte. În intermediară primește vizita Reșiței, tot miercuri la ora 14:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Nov. 2019, 18:47 Campionat
Pe aceeași temă