Debut perfect pentru Academica. Trei puncte și un joc solid în deplasarea de la Voluntari

Mihai Andries 31 Aug. 2014, 10:00 Campionat

Stadionul „Niță Pintea” din Pipera a fost sâmbătă gazda partidei dintre FC Voluntari, nou-promovată în Liga 2, și Academica Pitești, echipă care până anul trecut a evoluat sub numele de FC Clinceni.  Văzută drept una dintre favoritele la promovare, Academica a debutat perfect în noul sezon, impunându-se cu 1-0, în urma unui gol marcat de Andrei Vițelaru în minutul 41.

Începutul meciului nu a avut nimic special. Ambele echipe au dat impresia că au nevoie de timp pentru a intra în ritm. După o luptă surdă în primele 15 minute, dusă în mare parte la centrul terenului, Gabriel Deac, mijlocașul dreapta al gazdelor, a avut prima ocazie (minutul 17), dar șutul său la colțul scurt a fost respins de Cezar Lungu. Oaspeții au răspuns imediat, iar la capătul a 20 de minute de joc au avut ceea ce avea să rămână cea mai mare ocazie a partidei. Pătulea a șutat pe lângă minge din doar doi metri, după o fază excelentă a lui Dedu. Până spre finalul primei reprize ambele echipe au revenit la jocul din primul sfert de oră.

În minutul 41 a avut loc cel mai important moment al meciului. Bogdan Pătrașcu a executat excelent o lovitura liberă de pe partea dreaptă, iar Andrei Vițelaru, fundașul central și căpitanul oaspeților, a trimis mingea în poartă din doar câțiva metri, stabilind astfel scorul final al meciului.

Fotbal modest în repriza secundă

Dacă primul mitan a adus o oarecare încrăncenare, mai ales în compartimentul median al ambelor echipe, repriza secundă a fost una foarte săracă în faze de poartă. Academica a părut mulțumită de rezultatul de pe tabelă, a preferat să se apere cât mai exact, în timp ce gazdele nu au dat niciun moment impresia că pot scoate foarte multe din această partidă. Singurele momente spectaculoase ale ultimelor 45 de minute au fost incursiunile lui Hamed Kone, decarul oaspeților având și singura ocazie de gol a reprizei, în minutul 66, atunci când Botaș a respins greu șutul său de la 20 de metri.


FC VOLUNTARI – ACADEMICA ARGEȘ 0-1 (0-1)
Marcator: Andrei Vițelaru (’41)

Echipele de start:

FC Voluntari: Botaș – E. Crăciun, Mitache, S. Rădoi (cpt.), Maxim – B. Vasile, Todoran – C. Roșu, Lircă (Zaharia ’57), Deac (M. Vasile ’69) – Voduț
Rezerve: Hânțescu – Achim, E. Stan, V. Mihai, Ad. Bălan, M. Ene, Al. Zaharia
Antrenor: Ilie Poenaru

Academica: C. Lungu – St. Stancu, Fl. Popa, Vițelaru (cpt.), Sg. Popovici – Olariu, B. Pătrașcu – C. Dedu (Buia ’74), Hamed, Tătar (Vențer ’67) – Pătulea (Szabo ’83)
Rezerve: Boșneag – Vențer, Cr. Pușcaș, Al. David, A. NIțu, I. Szabo, Buia
Antrenor: Marius Baciu

Cartonașe galbene: S. Rădoi ’28 / Lungu ’87, Olariu 90+3

Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara)
Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș) și Dan Lucian Ilieș (Brașov)
Rezervă: Marius Chițu (Târgoviște)

Observator arbitri: Aurel Ionescu
Observator joc: Liviu Ciubotariu

Stadion: Niță Pintea, Pipera
Spectatori: 900

Articol scris de Cristian VOICU
Foto de Răzvan LUPICĂ‚

 

 


Știai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului din ligile inferioare?

Mihai Andries 31 Aug. 2014, 10:00 Campionat
Pe aceeași temă