Debut cu succes pentru Florin Bratu pe banca Aerostarului! Ripensiei nu i-a ieșit mai nimic din ce și-a propus contra Bacăului și a ajuns din nou la retrogradare

Autori: Anda DELIU, Marius ANGHEL Publicat: 27 Oct. 2018, 16:02 Actualizat: 27 Oct. 2018, 16:10 Campionat

Florin Bratu a debutat cu o victorie pe banca echipei Aerostar Bacău, după succesul cu 2-0 în fața celor de la Ripensia Timișoara, sâmbătă, în cadrul etapei a 14-a a Ligii 2. De partea cealaltă, conduși încă de pe bancă de directorul tehnic Radu Suciu, roș-galbenii au încercat o formulă de start ultra-defensivă, dar degeaba, deoarece au plecat învinși din Moldova.

Cu șase fundași de meserie în formula de start, Ripensia s-a „baricat” degeaba în meciul de pe stadionul Aerostar. Hurdubei a pus presiune din debutul jocului, după ce a expediat un balon peste poartă, iar, apoi, Păduraru a intervenit la altă minge trimisă pe poartă. Ripensia a fost periculoasă la un șut al lui Țiereanu în bară, după o reluare din întoarcere. Popovici s-a aflat și el într-o poziție bună, dar a luftat peste poartă și cam acestea au fost ocaziile Ripensiei.

Presiunea la poarta oaspeților a dat roade

Gazdele au continuat să atace și au avut o mare ocazie la o fază pornită tot de la Hurdubei. Portarul Păduraru a respins balonul în față, dar Buhăcianu a recentrat, iar Cătălin Vraciu a șutat în transversală. Până la urmă, în minutul 44, Bacăul a deschis scorul. O minge a fost trimisă peste apărarea oaspeților, iar Buhăcianu l-a driblat pe Păduraru și a înscris printre doi fundași ai Ripensiei, panicați.

Repriza a doua a aparținut gazdelor

În a doua parte a meciului, oaspeții nu prea au mai contat. Hurdubei a continuat să fie periculos. Păduraru a încercat să îl oprească la o fază de atac, după care jucătorul a fost agățat de picior, dar nu s-a dat penalty. Același Hurdubei a mai oferit o centrare bună, în fața porții, la care Vraciu nu a ajuns însă.

Presiunile au dat roade, iar în minutul 77 Păduraru l-a faultat în careu pe Sahru. Cornel Căinari a marcat de la punctul cu var, pentru o gură de oxigen importantă pentru băcăuani. Timișorenii au cerut și ei un penalty, la Mansour, dar arbitrul a lăsat, corect, jocul să continue.

AEROSTAR BACĂ‚U – RIPENSIA TIMIȘOARA    2-0
Valentin Buhăcianu 44′, Cornel Căinari 78′ – pen.

Potcoavă – Bg. Ardei, Alin Mutu, Al. Ichim, Chirilescu – Căinari (Fl. Istrate 87′), Rz. Adăscăliței, I. Chirilă, Hurdubei – Vraciu (cpt.)(Sahru 64′), Buhăcianu (Andr. Gavrilă 76′)
Rezerve neutilizate: Fl. Muntean – Mihălăchioae, Mihăeș, C. Ardei
Antrenor: Florin Bratu

Păduraru – Ad. Popa, Țieranu, Bg. Străuț, C. Toma (cpt.), Burdeț (Monea 88′) – Apro, Anghelina (Zaluschi 46′) – Al. Popovici (Ad. Ungureanu 66′), Dumiter, M. Gueye
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Hecsko, Stoi, Cluci
Director tehnic: Radu Suciu

Stadion: Aerostar (Bacău); Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița).

Ripensia a coborât pe locul 16, retrogradabil, cu 13 puncte, iar vinerea viitoare va primi vizita celor de la FC Argeș. Bacăul a înregistrat a treia victorie în acest sezon, a făcut 12 puncte și a urcat pe locul 17. Săptămâna viitoare, Aerostar va veni ea la Timișoara, pentru un meci cu ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU

Autori: Anda DELIU, Marius ANGHEL Publicat: 27 Oct. 2018, 16:02 Actualizat: 27 Oct. 2018, 16:10 Campionat
Pe aceeași temă