Debut cu succes pentru Florin Bratu pe banca Aerostarului! Ripensiei nu i-a ieșit mai nimic din ce și-a propus contra Bacăului și a ajuns din nou la retrogradare

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Oct. 2018, 16:02 Campionat

Florin Bratu a debutat cu o victorie pe banca echipei Aerostar Bacău, după succesul cu 2-0 în fața celor de la Ripensia Timișoara, sâmbătă, în cadrul etapei a 14-a a Ligii 2. De partea cealaltă, conduși încă de pe bancă de directorul tehnic Radu Suciu, roș-galbenii au încercat o formulă de start ultra-defensivă, dar degeaba, deoarece au plecat învinși din Moldova.

Cu șase fundași de meserie în formula de start, Ripensia s-a „baricat” degeaba în meciul de pe stadionul Aerostar. Hurdubei a pus presiune din debutul jocului, după ce a expediat un balon peste poartă, iar, apoi, Păduraru a intervenit la altă minge trimisă pe poartă. Ripensia a fost periculoasă la un șut al lui Țiereanu în bară, după o reluare din întoarcere. Popovici s-a aflat și el într-o poziție bună, dar a luftat peste poartă și cam acestea au fost ocaziile Ripensiei.

Presiunea la poarta oaspeților a dat roade

Gazdele au continuat să atace și au avut o mare ocazie la o fază pornită tot de la Hurdubei. Portarul Păduraru a respins balonul în față, dar Buhăcianu a recentrat, iar Cătălin Vraciu a șutat în transversală. Până la urmă, în minutul 44, Bacăul a deschis scorul. O minge a fost trimisă peste apărarea oaspeților, iar Buhăcianu l-a driblat pe Păduraru și a înscris printre doi fundași ai Ripensiei, panicați.

Repriza a doua a aparținut gazdelor

În a doua parte a meciului, oaspeții nu prea au mai contat. Hurdubei a continuat să fie periculos. Păduraru a încercat să îl oprească la o fază de atac, după care jucătorul a fost agățat de picior, dar nu s-a dat penalty. Același Hurdubei a mai oferit o centrare bună, în fața porții, la care Vraciu nu a ajuns însă.

Presiunile au dat roade, iar în minutul 77 Păduraru l-a faultat în careu pe Sahru. Cornel Căinari a marcat de la punctul cu var, pentru o gură de oxigen importantă pentru băcăuani. Timișorenii au cerut și ei un penalty, la Mansour, dar arbitrul a lăsat, corect, jocul să continue.

AEROSTAR BACĂ‚U – RIPENSIA TIMIȘOARA    2-0
Valentin Buhăcianu 44′, Cornel Căinari 78′ – pen.

Potcoavă – Bg. Ardei, Alin Mutu, Al. Ichim, Chirilescu – Căinari (Fl. Istrate 87′), Rz. Adăscăliței, I. Chirilă, Hurdubei – Vraciu (cpt.)(Sahru 64′), Buhăcianu (Andr. Gavrilă 76′)
Rezerve neutilizate: Fl. Muntean – Mihălăchioae, Mihăeș, C. Ardei
Antrenor: Florin Bratu

Păduraru – Ad. Popa, Țieranu, Bg. Străuț, C. Toma (cpt.), Burdeț (Monea 88′) – Apro, Anghelina (Zaluschi 46′) – Al. Popovici (Ad. Ungureanu 66′), Dumiter, M. Gueye
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Hecsko, Stoi, Cluci
Director tehnic: Radu Suciu

Stadion: Aerostar (Bacău); Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița).

Ripensia a coborât pe locul 16, retrogradabil, cu 13 puncte, iar vinerea viitoare va primi vizita celor de la FC Argeș. Bacăul a înregistrat a treia victorie în acest sezon, a făcut 12 puncte și a urcat pe locul 17. Săptămâna viitoare, Aerostar va veni ea la Timișoara, pentru un meci cu ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Oct. 2018, 16:02 Campionat
Pe aceeași temă