„De când sunt eu implicat în fotbal, de 13-14 ani, nu am văzut așa ceva”. Condescu a văzut la propria echipă o „anomalie magnetică” la meciul de la Târgu Mureș

Marius ANGHEL 23 Nov. 2017, 13:21 Campionat

În Liga 2 Casa Pariurilor, așa cum, mai nou, se numește campionatul ligii secunde de fotbal, conducătorul uneia dintre cele 20 de echipe participante în acest sezon își pune semne de întrebare asupra corectitudinii evoluției propriilor jucători la ultimul meci. Marin Condescu, președintele USMO, unul dintre cei patru asociați ai clubului, și conducătorul din umbră al echipei gorjene, caracterizează drept o „anomalie magnetică” faptul că în meciul cu ASA Târgu Mureș, pierdut cu 1-4, trei jucători s-au autoaccidentat în cinci minute, iar portarul a fost eliminat.

Sâmbăta trecută, Pandurii Târgu Jiu s-a deplasat la Târgu Mureș pentru meciul cu ASA, din cadrul etapei a 18-a a Ligii 2. Gorjenii, aflați pe loc retrogradabil, au deschis scorul în minutul 19 prin Ciprian Rus, ca până în pauză să fie egalați prin reușita lui Mihai Petra (36). Imediat după pauză, mureșenii au preluat conducerea prin golul lui Robert Candrea (48), ca mai apoi, în decurs de 12 minute, să facă toate schimbările, portarul Răzvan Stanca să fie eliminat și ulterior, fundașul Sergiu Homei, intrat în poartă, că mai încaseze încă două goluri, de la Dan Panait (87) și Tiberiu Petriș (90+2).

„Jocul echipei ne dă speranțe, mai puțin anomalia magnetică de la Târgu Mureș. De când sunt eu implicat în fotbal, de 13-14 ani, nu am văzut așa ceva. Am condus cu 1-0, au egalat 1-1, au fost 15 minute de pauză, după trei minute luăm gol, 2-1, cum luăm noi de obicei la fazele fixe, iar în următoarele cinci minute trei jucători de la Pandurii s-au autoaccidentat. Au urmat trei schimbări care erau necesare, dădeau speranțe cei care au intrat în teren, și a venit minutul 70, când lucrurile au luat turnura nedorită. O eliminare a portarului, trei schimbări deja făcute… Dar, eu spun că această perioadă trebuie să o trecem”, a spus Marin Condescu la Accent TV.

După golul de 2-1 al lui Candrea, Pandurii a efectuat trei schimbări într-un interval de nouă minute. Potrivit declarației lui Condescu, Gabriel Dodoi, Bogdan Dănăricu și Daniel Celea au ieșit accidentați în minutele 58, 63, respectiv 67, și au fost înlocuiți cu Daniel Pîrvulescu, Cristian Raiciu, respectiv Grigore Turda. La doar trei minute, portarul Răzvan Stanca a faultat în postura de ultim apărător, în afara careului, și a fost eliminat direct, locul său în poartă fiind luat de fundașul Sergiu Homei.

Înaintea ultimei etape a turului, după 18 meciuri desfășurate în acest sezon, Pandurii Târgu Jiu, club care are declarat ca obiectiv promovarea, se află pe locul 16, retrogradabil, cu doar 17 puncte acumulate. Sâmbătă, de la ora 11:00, Pandurii joacă pe teren propriu, la Motru, cu Dacia Unirea Brăila, echipă care are tot 17 puncte, însă datorită golaverajului superior se află pe o poziție mai sus, pe 15, loc care asigură menținerea în Liga 2.

În acest sezon, Pandurii nu a înregistrat nicio victorie pe teren propriu, la Motru, în opt meciuri adunând patru egaluri și tot atâtea înfrângeri. La general, echipa gorjeană nu a mai câștigat un meci de pe 9 septembrie (2-0 la Balotești), de 11 jocuri, strângând șase egaluri și cinci înfrângeri.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Zi de zi

Marius ANGHEL 23 Nov. 2017, 13:21 Campionat
Pe aceeași temă