„De când a venit Prunea, jocurile sunt făcute pentru ei”

10 Apr. 2012, 16:53 Campionat

Liga a doua, poreclită și Liga umbrelor. Un teritoriu în care aranjorii la pariuri mișună ca-n codru. Sâmbătă, Callatis Mangalia – CSMS Iași s-a terminat 1-4. La pauză, conduceau gazdele cu 1-0. Cota pentru un astfel de pariu era de peste 30.

Povestește un personaj important din Iași, sub protecția anonimatului. „De când a venit Prunea la echipă, toată lumea în oraș știe că echipa are la îndemână un avantaj pentru a promova. Jocurile în Seria I sunt făcute pentru ca Iași să promoveze. Meciul cu Mangalia e încă o dovadă”. Rezultatul partidei Callatis – CSMS Iași a fost anunțat și de un ascultător la un post de radio de sport. Intrat în direct prin telefon, a povestit: „Am aflat pontul de la un fost arbitru de Liga I care se ocupă cu plasarea de informații de la meciurile aranjate. Este meci de 1 pauză, 2 final”.

Ce zice Popa

Meciul a avut farmec. Callatis a condus la pauză cu 1-0. „La pauză nici nu am intrat în vestiar. Eram extrem de nervos. Cred că îi băteam pe jucători dacă intram în vestiar. Chiar dacă eram conduși, la pauză credeam în victorie. Eram sigur că vom întoarce rezultatul”, a explicat Ionuț Popa la final. Antrenorul Iașiul n-a intrat în vestiare, dar de acolo a ieșit o echipă, Callatis, complet schimbată. La final, același Popa motiva: „Prestația noastră a fost încununată cu succes și datorită faptului că gazdele au fost preocupate de fotbal. Callatis este o echipă care joacă fotbal, nu este preocupată să distrugă”.

Așteptare de arbitru

Rezultatul meciului a fost așteptat cu frenezie de mulți oameni din fotbal. La Brăila, după ce a arbitrat meciul dintre CF și Săgeata, centralul Ionuț Coza din Ilfov era extrem de agitat. „Soția și prietenii mi-au povestit că tot întreba cât s-a terminat jocul de la Mangalia”, spune Viorel Ion, antrenor la CF Brăila. Contactat de ProSport, Ionuț Coza susține că nu joacă la pariuri și că era interesat de meci pentru că arbitru acolo a fost cel mai bun prieten al său.

Un fotbalist de la CSMS Iași s-a rezumat ieri să comenteze, râzând: „1 pauză, 2 final. Altceva?”. N-a vrut să-i fie publicat numele.

Când ai în față o echipă care joacă deschis, îți este și ție mai ușor să joci
Ionuț Popa, antrenor CSM Iași

Callatis, dacă voia, putea să promoveze anul acesta fără probleme, la ce echipă are
Viorel Ion, antrenor CF Brăila

Articol de Costin NEGRARU
Foto de Eduard BLAGA

10 Apr. 2012, 16:53 Campionat
Pe aceeași temă