Daniel Paraschiv, luceafărul golgheter. Puștiul crescut de FC Brașov se remarcă în Liga 2 la o echipă din Bihor: „Sezonul recent încheiat a fost unul excelent”

Marius ANGHEL 04 Jun. 2019, 18:03 Campionat

Brașovul fotbalistic nu duce lipsă de talente, însă cum fotbalul din zonă se zbate în mediocritate, de tinerii fotbaliști de perspectivă profită cluburile din eșaloanele superioare. Un exemplu concret este cel al atacantului Daniel George Parachiv. Crescut de FC Brașov, acesta nu a avut șansa să joace la seniori în tricoul celei mai iubite echipe din Brașov. Paraschiv are deja un sezon la Liga a 2-a, la Luceafărul Oradea, iar evoluțiile sale au atras atenția cluburilor din Liga 1.

Descătușare cu o dublă în poarta Petrolului

Atacantul brașovean Daniel Paraschiv (20 de ani) a încheiat sezonul Ligii a 2-a în topul marcatorilor. Cu cele 14 goluri marcate pentru Luceafărul Oradea, Parachiv este cel mai productiv fotbalist U21 din liga secundă. „A fost un sezon foarte greu, pentru că este o diferență foarte mare la Liga a 2-a față de Liga a 3-a. La început a fost mai greu să mă adaptez la Luceafărul Oradea, au fost meciuri în care am fost ezitant, în care nu am dat cel mai bun randament, dar antrenorii mi-au dat încredere chiar și atunci când jucam slab. Am avut șansa să dau două goluri într-un meci cu Petrolul și atunci am prins încredere, am dat apoi încă două goluri în meciul imediat următor și astfel mi-am asigurat cumva postul de titular. În ultimele șase meciuri din campionat am dat șapte goluri. Nu au fost execuții pretențioase, pur și simplu am știut unde unde să fiu în fața porții. Cred că prin evoluțiile mele din acest sezon am atras atenția și echipelor din Liga 1. Sunt pregătit să fac pasul mai sus, dacă nu în acestă vară, poate din iarnă. Totul depinde doar de mine. Pot spune că sezonul recent încheiat a fost unul excelent”, povestește Paraschiv, care este coleg la Luceafărul cu alți doi tineri fotbaliști brașovean de valoare, Paul Mitrică și Vlad Prejmerean: „Mitrică și Prejmerean s-au adaptat foarte bine la Oradea, au jucat foarte bine și pot spune că m-au ajutat foarte mult. A contat și sprijinul căpitanului Cristi Oros, cel care a jucat ani buni la FC Brașov. Cred că Oros este cel mai bun fundaș central din Liga a 2-a”.

Visul FC Brașov

Crescut de FC Brașov, Paraschiv nu a avut șansa să joace la seniori în tricoul „galben – negru”. Acesta este și marele regret al atacantului brașovean.

„Visul meu este să joc cu FC Brașov în Liga 1. Din păcate, acum nu se poate, dar poate, într-o bună zi, voi putea să joc pe Tineretului pentru clubul care m-a format. Aș juca cu inima pentru Steagu”, spune Paraschiv pentru Monitorul Expres.

Idolul și „fratele” Buga

Unul dintre fotbaliștii care i-au marcat cariera lui Paraschiv este Mugurel Buga. „Mugurel Buga m-a ajutat enorm încă de la primul antrenament la AFC Hărman. Îl știam foarte bine din perioada în care eu eram copil de mingi pe Tineretului, iar Buga juca pentru FC Brașov. Când am ajuns la Hărman nu-mi venea să cred că jucam cu Buga, idolul copilăriei mele. Tot timpul a stat cu gura pe mine și mi-a dat o mulțime de sfaturi. Buga a fost mai mult ca un frate, nu antrenor pentru că în aceea perioadă el era și antrenor secund la AFC Hărman. Am ținut cont de sfaturile lui și se pare că mi-au prins bine la Luceafărul. El îmi spunea unde să mă poziționez, unde și când să atac mingea în fața porții. Îi datorez multe lui Buga”, spune fotbalistul brașovean.

Traseul lui Paraschiv

Daniel Paraschiv a început fotbalul la vârsta de șase ani la FC Brașov, iar primul său antrenor a fost Nicu Văduva. La FC Brașov a mai lucrat cu Lucia Ghioc, Alfred Folberth și Vasile Mureșan. În urmă cu cinci ani, Paraschiv a evoluat un sezon la juniorii Preciziei Săcele sub comanda lui Ciprian Ursu, după care a revenit la FC Brașov și a jucat timp de două sezoane în Liga Elitelor, avându-i ca antrenori pe Dragoș Luca și Florin Nistoroschi. În 2017, atacantul a făcut pasul la seniori, la Viitorul Ghimbav, în Liga a 3-a, unde Paraschiv a fost promovat de antrenorul Vasile Solomon. După un tur de campionat excelent la Ghimbav, Paraschiv a fost transferat la AFC Hărman, unde s-a adaptat în angrenajul echipei pregătite la aceea vreme de Ioan Naghi. În vara trecută, Paraschiv avea să facă pasul în Liga a 2-a, la Luceafărul Oradea, la pachet cu alți doi tineri fotbaliști brașoveni, Paul Mitrică și Vlad Prejmerean.

Daniel Paraschiv, Luceafărul Oradea: „Îmi place mult Edinson Cavani, un tip bătăios, care are toate calitățile unui atacant de top. Vreau să ajung un fotbalist de succes, important este să fiu ferit de accidentări”.

33 de meciuri, dintre care în 28 a început ca titular, și 14 goluri, sunt cifrele lui Daniel Paraschiv în acest sezon la Luceafărul Oradea

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 04 Jun. 2019, 18:03 Campionat
Pe aceeași temă