Dan Cuedan, despre seria a II-a din liga secundă. „Scopul e să aducă toată lumea un plus de calitate”

Mihai Andries 24 Jul. 2014, 19:35 Campionat
Dan Cuedan, despre seria a II-a din liga secundă.**

Schița seriei a II-a din liga secundă, unde e încadrată și echipa arădeană Șoimii Pîncota, cuprinde următoarele echipe: Poli Timișoara, CSM Rîmnicu Vîlcea, Metalul Reșița, Gloria Bistrița, FC Olt Slatina, FC Academica Argeș Pitești, Olimpia Satu Mare, CS Mioveni, FC Bihor Oradea, Unirea Tărlungeni, FC Caransebeș. Tot aici se află și Corona Brașov, proaspăt retrogradată de pe prima scenă, dar în dreptul celor de sub Tîmpa e un mare semn de întrebare. Ultimele voci din jurul brașovenilor susțin că e vorba de un simplu tertip: Corona e înscrisă doar pentru a face loc altei formații, a cărei identitate nu a fost încă dezvăluită. Indiferent de numele ultimei echipe, „grosul” seriei e știut, iar Dan Cuedan, antrenorul Șoimilor Pîncota, a aruncat o privire de ansamblu asupra a ceea ce va urma.

– Putem începe discuția de la primul grup de echipe, cu Poli, Vîlcea, Reșița, Bistrița și Slatina. Timișorenii au căzut din Liga I, celelalte au jucat play-off-ul.

– Toate sunt echipe foarte bune și vor avea un cuvânt de spus și acum în lupta de la vârf. Plus, aici aș include și Academica Pitești. Clinceniul, practic, trebuia să promoveze în locul Rapidului. S-a format o echipă bună acolo, care a jucat fotbal bun.

– Urmează Satu Mare, Mioveni.

– Olimpia a primit greutate și mai mare prin jucătorii transferați în vară, mă refer la cei trei de la UTA. Au experiență, jocuri la Liga I, toți trei sunt foarte utili. Și vorbim doar de ce știm. Și Mioveni va avea un cuvânt în acest an, au un nucleu bun, care merge de ceva timp împreună. Nu întâmplător au și un antrenor ca și Niculescu, care a declarat că sunt condiții foarte bune acolo pentru performanță. La fel, au jucători cu experiență – Ayza, Dragoș Dragalina și alții.

– Încheiem cu Tărlungeni, Bihor și Caransebeș.

– Tărlungeni are deja experiența ligii a doua de campionatul trecut. Spune multe că a rezistat imediat după promovare. Caransebeș va face o figură frumoasă, sunt în căutări, vor să formeze un lot echilibrat și bun, au antrenor care știe să motiveze, își pot aduce jucători de calitate. Bihorul, toată lumea a zis că nu continuă, dar uite că nu e așa. E tradiție la Oradea, există un cuplu bun de antrenori, Pelici cu Ivan, și-au atins obiectivul, sunt capabili să lucreze cu tineri care pot crește sub mâna lor. Câștigi greu punctele. Iar la Corona, nu știi ce se întâmplă, nu se știe situația lor. Să nu uităm că a fost rulaj mare de jucători, oricând poate încropi o echipă, în cazul în care chiar rămâne în Liga a II-a.

– Cum vezi eșalonul doilea?

– E interesantă pentru multă lume această divizie secundă, reprezintă o rampă pentru mulți jucători, presupune condiții mai bune de pregătire, de joc față de al treilea. Ar fi păcat să nu formăm în România o categorie B bună, care să fie un real furnizor pentru cluburile de Liga I în ceea ce privește etapele de formare a jucătorilor. Nu în ultimul rând, e importantă să se constituie o ligă secundă bună din punct de vedere managerial, mă refer la implicarea unor conducători care să-și dorească să ridice nivelul prin munca lor, prin partea financiară, materială, logistică. Să aducă toată lumea un plus de calitate, de la conducători, la antrenori și jucători. Până la urmă ăsta e scopul, să crească în valoare fotbalul, de asta cred că are nevoie toată țara.

– Despre așteptările Șoimilor?

– Noi ne pregătim cu pași mici, suntem în faza în care facem lucruri normale, nu senzaționale. Ne urmăm etapele de pregătire și ne bucurăm că am reușit să transferăm jucători care dau dovadă de caracter,. Sper să o țină tot așa. Nu se întâmplă nimic extraordinar, repet, mergem pe drumul nostru.

 

Flavius Cuedan a scăpat de operație și începe recuperarea

Sâmbăta trecută a fost de coșmar pentru tânărul mijlocaș al Pîncotei. În minutul 4 al meciului cu Victoria Zăbrani, deschis de Siminic, Flavius Cuedan a urmărit mingea în același timp cu un adversar, a reușit să o paseze, dar n-a reușit să-și evite „omul”. Din cauza vitezei, deși jucătorul Victoriei n-a avut intenția să-l lovească, ciocnirea a fost foarte dură, iar fotbalistul Șoimilor a fost transportat de urgență la spital în Timișoara. Verdict: dublă fractură de mandibulă!

Vestea bună a venit după ce un echipaj medical l-a examinat și a decis că nu e necesară o operație. Jucătorul de 21 de ani s-a întors acasă și, în aceste zile, e sub tratament medical. Și abia așteaptă să revină lângă echipă.

„Îmi doresc să mă întorc cât mai repede alături de băieți, de luni aș vrea să fiu și eu prezent la ședințele de pregătire. Voi lucra separat, atât cât pot, mai mult exerciții de musculație. Să alerg va fi mai dificil, având gura imobilizată îmi va fi greu la respirație. După patru săptămâni voi putea să o deschid din nou”, a povestit Flavius Cuedan. Fiul antrenorului Șoimilor e optimist și stă bine din punct de vedere psihic: „Sunt o persoană care crede în Dumnezeu. Nimic nu e întâmplător, așa a trebuit să fie. Sunt convins că toate aceste lucruri mă vor întări. Mă bucur că nu a mai fost cazul să mă operez”.

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 24 Jul. 2014, 19:35 Campionat
Pe aceeași temă