Dan Alexa nu-și menajează jucătorii în plină criză de coronavirus. Le-a dat doar două zile libere și anunță: „Vom lua două jocuri amicale, vreau să îi văd în meciuri”

Autori: Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ Publicat: 14 Mar. 2020, 10:22 Actualizat: 14 Mar. 2020, 11:26 Campionat

Dan Alexa era gata de debutul pe banca echipei Rapid, preluată miercurea trecută, dar, din cauza coronavirusului care ia amploare și în România, meciurile din etapele următoare au fost anulate de FRF, cel puțin până la finalul lunii martie. Directorul tehnic al echipei giuleștene și-a propus singur să ducă Rapid în Liga 1, pregătise deja primul meci, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, dar mărturisește, într-un interviu publicat de site-ul clubului alb-vișiniu, că pauza are și părțile ei bune.

Înlocuitorul lui Daniel Pancu va avea timp să își implementeze mai bine stilul de joc, iar, după reluarea campionatului, Rapid va arăta ca o echipă care luptă la promovare.

„Pregătisem meciul cu Viitorul Târgu Jiu (n.r. – corect e Viitorul Pandurii Târgu Jiu), dar este o decizie națională, trebuie să mă conformez, îmi doresc să fie de bun augur. Vom vedea la ora jocului. Am timp să implementez echipei filozofia mea de a antrena, îmi doresc să începem bine, pentru că suntem contracronometru, nu mai sunt atât de multe jocuri, iar orice pas greșit poate să ne coste foarte mult și încercăm ca aceste trei săptămâni să le folosim cu mare atenție”, a declarat Dan Alexa.

Alexa vrea două meciuri amicale la Rapid până la reluarea campionatului

Cel numit în funcția de director tehnic, deoarece poziția de antrenor principal e ocupată în continuare de demisul Daniel Pancu, a dezvăluit că le va da jucătorilor săi doar două zile libere în această perioadă în care este recomandată izolarea în propria casă, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, iar, ulterior, antrenamentele vor fi reluate.

Dacă va putea, va organiza și câteva meciuri de verificare, dar acest lucru depinde, în totalitate, de modul în care evoluează criza mondială actuală de coronavirus.

„O să le dau băieților două zile libere, iar de luni o să reluăm antrenamentele, vom lua două jocuri amicale, pentru că vreau să văd jucătorii în meciuri. Sper să se poată, pentru că e important ca echipa să își mențină ritmul, dar și pentru mine, să văd dacă se exprimă în felul în care îmi doresc eu.

Dacă problema se acutizează, iar situația cu virusul devine tot mai gravă, cred că e o decizie normală. Vom încerca să ne adaptăm rapid la decizie, pentru că nu ține de forurile sportive, ci de Ministerul Sănătății. Am înțeles că o asemenea decizie ar fi aplicată la nivel european. Încercăm să ne adaptăm, iar dacă se reia pe 1 Aprilie sau pe 15 Aprilie, noi trebuie să fim pregătiți”, spune Alexa.

Ori lui Alexa nu i s-a comunicat de conducere, ori conducerea nu știe, însă în această perioadă în care campionatul este întrerupt din cauza coronavirusului nici meciurile amicale nu sunt permise.

„Jucători sunt cu moralul puțin afectat”

Dan Alexa a condus până acum la Rapid trei ședințe de antrenament. Acesta și-a spus impresiile despre lot după ce l-a cunoscut în această scurtă perioadă de timp.

Am întâlnit jucători care au calitate, exact ceea ce știam, jucători cu moralul puțin afectat, pentru că ultimele rezultate nu au fost cele dorite și este normal ca atunci când nu sunt rezultate să fie o atmosferă apăsătoare. Jucătorii sunt angrenați în antrenament, sunt serioși, a venit și pauza aceasta ce va dura aproximativ trei săptămâni, și am timp să îi cunosc mai bine.

Cu unii am lucrat la Călărași, cu alții la Astra, am și urmărit jocurile Rapidului, iar în această perioadă o să reușesc să îi cunosc mult mai bine și vom vedea cum vom arăta la prima etapă”, a mai spus Alexa.

Dan Alexa este la a doua experiență la Rapid. A mai antrenat echipa în sezonul 2015-2016, în Liga 2, când a și reușit promovarea, dar în acea vară s-a dictat falimentul. În cariera lui de antrenor, „Chirurgul” și-a mai trecut în C.V. formațiile ACS Poli Timișoara, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași și Astra.

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, cele care duc promovare, respectiv barajul pentru promovare. Rapid ar fi trebuit să joace duminică, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, însă campionatul a fost întrerupt din cauza coronavirusului. Până la finalul lunii martie, giuleștenii ar mai fi avut meciuri cu Campionii FC Argeș (acasă, 21 martie) și SCM Gloria Buzău (deplasare, 28 martie).

CITEȘTE și: Șumudică îi sare în sprijin lui Daniel Pancu și dă de pământ cu șefii Rapidului. „Cine sunteți mă, voi, care conduceți acum? El a făcut istorie. N-aș renunța la niciun leuț”

Dan Alexa a fost în vizită la stadionul Giulești. Constructorul spune când ar poate debuta Rapid pe noua arenă

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚
Foto: FC Rapid 1923

Autori: Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ Publicat: 14 Mar. 2020, 10:22 Actualizat: 14 Mar. 2020, 11:26 Campionat
Pe aceeași temă