Dacia Unirea și-a luat revanșa în fața Forestei. Brăilenii i-au dedicat victoria finanțatorului Florin Cîrligea

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 11:32 Campionat

Jucătorii Daciei Unirea și-au luat, sâmbătă, în etapa a 28-a a Ligii 2, revanșa în fața Forestei pentru înfrângerea din tur, iar victoria cu 4-1 i-au dedicat-o omului de afaceri Florin Cîrligea, fostul finanțator al echipei, care duminică și-a sărbătorit ziua numelui. „Îi dedicăm victoria domnului Florin Cîrligea și sperăm că va reveni alături de noi cât de curând”, a declarat la finalul partidei Sorin Frunză, directorul sportiv al Daciei Unirea.

Echipa fanion a orașului Brăila a avut o evoluție foarte bună în partida cu Foresta Suceava și, raportat la numărul ocaziilor create, scorul ar fi putut fi mult mai sever. Neagu (9) a irosit prima șansă de gol a gazdelor, iar replica oaspeților a venit la faza următoare, dar Ghiocel a reușit să-l blocheze pe Drugă. Dacia Unirea a continuat să atace careul advers, iar în minutul 17 a reușit să deschidă scorul. Ivan a trimis o minge în adâncime, Adăscăliței i-a pasat lui Costel Roșu, iar acesta a șutat în plasa porții apărate de Hânțăscu. Putea fi 2-0 în minutul 36, când, după un corner al oaspeților, Olaru a boxat mingea în afara propriului careu, Niță a plecat într-o cursă personală i-a pasat în careu lui Roșu, însă acesta a șutat pe lângă poartă.

Cu trei minute înainte de finalul primei reprize echipa gazdă a reușit să-și majoreze avantajul grație unui gol înscris de Pușcașu, după o pasă foarte bună a lui Roșoagă. Jucătorii Daciei Unirea au ieșit de la cabine hotărâți să tranșeze definitiv jocul în favoarea lor și, după o ocazie semnată de Ghiocel, în minutul 59, după un corner executat de Roșu, Neagu a centrat în fața porții, iar Adăscăliței a îndeplinit o simplă formalitate pentru a duce scorul la 3-0. Formația brăileană ar mai fi putut să înscrie în două rânduri, însă Costel Roșu și Andrei Pușcașu nu au mai reușit să-l învingă, din poziții foarte bune, pe portarul Forestei. Și cum ocaziile se răzbună, în minutul 68, pe contraatac oaspeții au reușit să înscrie un gol spectaculos prin Drugă.

Antrenorul Alin Pânzaru l-a trimis în teren pe Ciucureanu, un junior de doar 17 ani și la debutul în Liga a 2-a, acesta a ratat două ocazii mari de gol, însă în cel de-al doilea minut de prelungire al părții secunde, după o acțiune personală în careul Forestei, a marcat un gol frumos și a stabilit totodată și scorul final al partidei, 4-1, pentru Dacia Unirea.

În urma acestui succes, echipa fanion a orașului Brăila își consolidează locul al optulea în clasament, cu 37 de puncte, în timp ce Foresta a căzut o poziție, pe 10, cu 33 de puncte.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul de la Brăila

 

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – FORESTA SUCEAVA  4-1
Costel Roșu 17′, Andrei Pușcașu 42′, Răzvan Adăscăliței 59′, Costin Ciucureanu 90+2′ / Dudu Drugă 68′

Olaru – Gab. Niță, L. Ivan (cpt.), Ghiocel, Stănciulescu – Roșoagă (Ciucureanu 76′), Rz. Adăscăliței (Olenic 88′), Moglan, C. Neagu – C. Roșu, Pușcașu (D. Oprea 83′)
Rezerve neutilizate: Alb. Popa – Necoară, Ed. Oprea, P. Ioan
Antrenor: Alin Pânzaru

Hânțăscu – Cerlincă, A. Mutu, D. Lung (cpt.), Semeghin – Vl. Stănescu (Grumezescu 60′), Dumitriu – Căinari (Vraciu 37′), Drugă, Dănilă (Masella 61′) – Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Niga – Asanache, Mihălăchioaie, Aeroaiei
Antrenor: Marius Lup

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Andrei Antoinie (București); Asistenți: Damian Antal (Bacău), Bogdan George Duță (Bacău).

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Lucian CRESTEZ

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 11:32 Campionat
Pe aceeași temă