Dacia Unirea, îngenuncheată pentru a doua oară consecutiv pe teren propriu. Brăilenii au încheiat turului abia pe locul 13

Marius ANGHEL 28 Nov. 2016, 13:00 Campionat

Dacia Unirea a avut din nou o prestație slabă pe Municipal și a pierdut fără drept de apel partida cu Olimpia Satu Mare, 0-1, în ultima etapă a turului campionatului Ligii 2, ediția 2016-2017. Elevii lui Alin Pânzaru au ajuns la al treilea eșec consecutiv, dintre care două pe propriul teren, și încheie prima parte a sezonului competițional pe locul al 13-lea, la 9 puncte distanță de ultimul loc retrogradabil.

Nimic nu prevestea însă acestă înfrângere. În etapa precedentă Dacia Unirea a avut o prestație bună pe terenul primei clasate, Juventus București, unde și-a trecut în cont o bară și alte două trei ocazii mari de gol în repriza a doua. În partida cu Olimpia Satu Mare, formația brăileană a fost însă de nerecunoscut. Dacia Unirea a reușit o singură fază periculoasă în prima repriză, abia în minutul 25, când Costel Roșu a plecat într-o incursiune pe stânga, i-a pasat lui Roșoagă, acesta a prelugit mingea spre Neagu, care a șutat plasat pe lângă vinclul colțului lung al porții apărate de Anca-Trip. Un minut mai târziu, Roșoagă a centrat în fața porții, dar același Anca-Trip a reținut mingea de la picioarele lui Neagu.

Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize a fost irosită de Andrei Ludușan. În minutul 36, atacantul Olimpiei a rămas singur cu Mitrea, ieșit inoportun din poartă, și a lobat mingea peste portarul brăilean, dar și pe lângă țintă. Trei minute mai târziu, oaspeții au beneficiat de un corner, Pană a centrat în fața porții, iar Ludușan, a trimis mingea, cu capul, peste transversală.

Olimpia a dictat ritmul jocului și în repriza a doua

Pauza nu a fost un sfetnic bun pentru echipa gazdă. Tot Olimpia a făcut legea în teren și în repriza a doua, iar la zece minute de la reluare elevii antrenorului Bogdan Andone au beneficiat de o lovitură liberă, Silviu Pană a centrat în careul gazdelor, apărărătorii brăileni au fost lipsiți de reacție și Heil a deschis scorul cu un șut de la 6 metri. Brăilenii au avut o singură șansă de a egala în minutul 77, când Necoară a centrat din lovitură liberă, Pușcașu a șutat la poartă, Anca-Trip a respins mingea până la Petean, însă acesta a șutat imprecis. În primul minut de prelungire al reprizei a doua, Tudoran a avut șansa de a dubla avantajul echipei sale, dar a șutat în Mitrea.

După această a treia înfrângere consecutivă, Dacia Unirea a ajuns la două locuri de zona retrogradării, iar în etapa următoare este obligată să o învingă acasă pe Dunărea Călărași pentru a avea o iarnă cât de cât liniștită.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Brăila

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – OLIMPIA SATU MARE     0-1
Valter Heil 55′

Cr. Mitrea – Gab. Niță, L. Ivan (cpt.), Ghiocel (Stănciulescu 46′), C. Necoară – P. Ioan – Roșoagă, Pușcașu, C. Roșu (Petean 75′) – M. Enciu (Frunză 65′), C. Neagu
Rezerve neutilizate: Bg. Olaru – Rz. Adăscăliței, D. Oprea, Mucuță
Antrenor: Alin Pânzaru

Anca-Trip – Duruș, Fl. Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – Sil. Pană, Onicaș, Krausz, D. Muntean (R. Rus 78′) – Faur (V. Pop 72′), Ludușan (Tudoran 87′)
Rezerve neutilizate: Șuta – Ciul, Villand, Erdei
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Andrei Antonie (București); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Cosmin Vătămanu (București).

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 28 Nov. 2016, 13:00 Campionat
Pe aceeași temă