Dacia Unirea e condamnată să câștige la Ripensia pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare. Și timișorenii încep să aibă emoții

Marius ANGHEL 10 Mar. 2018, 15:53 Campionat
Dacia Unirea e condamnată să câștige la Ripensia pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare.** Și timișorenii încep să aibă emoții

După o săptămână de pauză forțată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, Dacia Unirea și Ripensia își reiau meciurile oficiale duminică, în cadrul etapei a 24-a a Ligii 2. Brăilenii vor juca în deplasare la Timișoara, pe stadionul Ciarda Roșie, de la ora 11:00. Ambele echipe nu au situații bune în clasament și sunt obligate să câștige pentru a nu avea griji în privința retrogradării. Situația mai grea este însă a Daciei Unirea, care a ajuns „lanterna roșie” și e la șase puncte sub locurile care asigură menținerea. Nici roș-galbenii nu stau bine, mai având în acest moment doar două puncte peste „zona roșie” după desfășurarea celorlalte meciuri ale etapei din acest weekend.

Cu multe noutăți în lot, Dacia Unirea a făcut un joc bun la Foresta Suceava acum două săptămâni, însă a fost urmărită de ghinion și a pierdut nemeritat, în prelungirile reprizei a doua, cu 1-0. Iar această înfrângere poziționează în acest moment gruparea de la Dunăre pe penultimul loc în clasament, doar peste exclusa Olimpia Satu Mare. Astfel că, pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare, formația brăileană trebuie să aducă puncte din deplasare, iar meciul cu Ripensia poate fi un moment foarte bun ca Dacia Unirea să-și treacă în cont o victorie, altfel lucrurile se pot complica și mai mult. Timișorenii vin după o remiză obținută la Sportul Snagov, scor 1-1.

În tur, pe Municipal, partida dintre Dacia Unirea și Ripensia Timișoara, care se afla în acel moment pe primul loc în clasament, s-a încheiat la egalitate, 2-2. Ungureanu (4) i-a adus pe bănățeni în avantaj, însă, după numai un minut, Costel Roșu a restabilit egalitatea. Tot Roșu i-a pasat lui George Puia, iar juniorul gazdelor, la prima atingere a balonului după ce l-a înlocuit pe Paul Ioan, a adus-o în avantaj pe Dacia Unirea. Ungureanu a marcat din penalty în minutul 56 și a stabilit scorul final al întâlnirii tur dintre cele două echipe care se vor reîntâlni duminică.

După desfășurarea jocurilor de sâmbătă din etapa a 24-a a Ligii 2, Dacia Unirea se află pe locul 19 în clasament, cu 18 puncte, în timp ce Ripensia e pe locul 12, cu 26 de puncte.

Astăzi, contracandidatele la evitarea retrogradării, Știința Miroslava și Metaloglobus București au remizat una împotriva alteia (1-1), CS Balotești a luat trei puncte la „masa verde”, Foresta a obținut o remiză cu Chindia (1-1), iar Pandurii Târgu Jiu a câștigat contra celor de la CS Mioveni (2-1).

VEZI REZULTATE înregistrate în ETAPA A 24-A

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 10 Mar. 2018, 15:53 Campionat
Pe aceeași temă