Dacia Unirea bate Bucovina și încheie sezonul regulat pe podium

Marius ANGHEL 04 Apr. 2016, 11:33 Campionat

Dacia Unirea a încheiat cu o victorie sezonul regulat, 2-0 cu Bucovina Pojorâta, în partida de pe Municipal de sâmbătă, și va intra în play-off-ul Seriei I pe locul al treilea în clasament.

Dacia Unirea a avut patru mari ocazii de gol în primul sfert de oră, însă Muscă (4) nu a găsit spațiul porții de la 4 metri, iar mingea șutată de Onofraș (7) a fost respinsă de la rădăcina barei de Pop. După o acțiune a lui Frunză încheiată cu o centrare în fața porții, Cristescu (13) a fost la un pas de autogol, iar la faza imediat următoare Laurențiu Ivan a șutat de la marginea careului mic, însă portarul oaspeților a înlăturat pericolul. Elevii lui Alin Pânzaru au continuat să atace și, în minutul 32, au reușit să deschidă scorul prin Onofraș după o acțiune personală încheiată cu o centrare a lui Stănciulescu. Pușcașu a fost la un pas de 2-0 în minutul 33, însă Pop a reușit să respingă mingea in extremis, în corner, iar cu două minute înainte de finalul primei reprize, pe contraatac, Muscă a lobat mingea peste Pop, dar portarul formației din Pojorâta a reușit să o devieze în corner.

Bucovina Pojorâta a avut o singură situație de poartă periculoasă, însă nu jucătorii formației vizitatoare au periclitat poarta lui Mitrea, ci Muscă, atacantul Daciei Unirea care, venit în sprijinul apărării, a trimis mingea razant cu bara propriei porți. În minutul 58, Frunză a fost blocat in extremis de Jarda, iar cinci minute mai târziu, pe fondul dominării echipei brăilene, Coman l-a deposedat de minge pe Roșu, a pătruns în careul brăilean dar a fost blocat în momentul șutului de Stănciulescu și tabela a rămas nemodificată.

Brăilenii au inițiat imediat un contraatac prin același Stănciulescu, dar căpitanul de echipă al gazdelor, Sorin Frunză, a șutat imprecis. În minutul 82, Dacia Unirea a obținut un penalty, însă Dima a șutat telefonat și portarul Pop a reținut mingea. Golul care plutea în aer a venit trei minute mai târziu când Frunză s-a distrat cu apărătorii adverși, a centrat în fața porții iar Pușcașu a stabilit scorul final al partidei, 2-0, pentru Dacia Unirea.

VEZI PE CE LOC SE SITUEAZĂ‚ DACIA UNIREA BRĂ‚ILA ÎN PLAY-OFF ȘI CE PROGRAM ARE

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    2
BUCOVINA POJORÂTA    0

Onofraș ”32, Pușcașu ”85

Cr. Mitrea – G. Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roșu (M. Dima ”69), Pușcașu (St. Nicoliță ”86), Petean, Frunză (cpt.) – Onofraș (G. Iordache ”79), Al. Muscă
Rezerve neutilizate: Bg. Olaru – Olenic, D. Oprea, P. Ioan
Antrenor: Alin Pânzaru

R. Pop – D. Cristescu, Răuță (Jugănaru ”46), Jarda (cpt.), Moisii – Jugaru, V. Stănescu, Acostăchioaie, Căinari (Pîslaru ”76) – Al. Marin, Buhăceanu (M. Coman ”53)
Rezerve neutilizate: Puianu – Duțică, Țârțărău
Antrenor: Dănuț Mândrilă

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 300; Arbitru: Claudiu Cornel Marcu 3; Asistenți: Erchian Ionus 3 și Florin Iacob 3 (toți din Constanța); Jucătorul meciului: Cătălin Stănciulescu 3.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 04 Apr. 2016, 11:33 Campionat
Pe aceeași temă