Dacia Unirea a trecut la pas de ACS Berceni. Pânzaru: „Au avut o prestație mai slabă decât cea la care mă așteptam”

Marius ANGHEL 12 Sep. 2016, 11:51 Campionat

• un succes care îi urcă pe brăileni pe locul al patrulea • trei jucători au debutat în Liga a II-a • cel mai tânăr dintre ei este Mădălin Calu, de doar 16 ani

 

Dacia Unirea a câștigat la pas partida de sâmbătă cu ACS Berceni, iar rezultatul înregistrat pe tabelă spre finalul meciului i-a permis lui Alin Pânzaru să le dea posibilitatea să debuteze în Liga a 2-a lui Mădălin Calu, junior brăilean de doar 16 ani care a revenit la Brăila după câțiva ani petrecuți la Viitorul Constanța, dar și lui Roșoagă, fotbalistul venit în această vară de la Cluj. Tot în acest joc s-a înregistrat și cel de-al treilea debut în acest eșalon, cel al lui Gârlea, dar, spre deosebire de ceilalți doi colegi ai săi, portarul a fost integralist.

Dacia Unirea s-a instalat încă din startul partidei în careul advers, însă prima șansă de gol a aparținut oaspeților care au beneficiat de o lovitură liberă, Cristinel Matei a șutat pe spațiul porții, iar Gârlea a reținut în doi timpi din fața lui Grumezescu. La faza imediat următoare și gazdele au beneficiat de o lovitură fixă executată de Costel Roșu, dar nici de data aceasta tabela nu s-a modificat. În minutul 15 Dacia Unirea putea trece în avantaj, numai că Pușcașu, foarte bine lansat de Neagu, în loc să șuteze, a preferat o pasă în stânga la Enciu, iar vârful de atac brăilean a fost blocat de Bârsănel.

Gazdele au forțat deschiderea scorului și au reușit-o patru minute mai târziu când Niță a fost faultat în suprafața de pedeapsă, iar Costel Roșu a marcat din penalty. În minutul 28 formația brăileană ar fi putut să-și mărească avantajul, însă mingea șutată de Pușcașu a lovit transversala porții oaspeților. Cu șase minute înainte de pauză, Pușcașu a centrat în careul ilfovenilor, mingea a ajuns la Neagu care a scăpat de marcaj, l-a driblat pe Iancu și a trimis mingea în poarta goală. Cu două minute înainte de finalul primei reprize, Enciu nu s-a descurcat în situație de unu la unu cu Iancu, astfel că gazdele conduceau cu doar 2-0 la pauză.

Joc cu sens unic și alte două goluri în poarta lui Iancu

Brăilenii au ieșit hotărâți de la cabine să înscrie și cel de-al treilea gol astfel că, la două minute de la reluare, Roșu a centrat din lovitură liberă, mingea a ajuns la Pușcașu care a recentrat în fața porții, Bârsănel a încercat să degajeze mingea în afara careului, dar a trimis-o în propria poartă și gazdele conduceau cu 3-0. Pe fondul dominării echipei gazdă, pe contraatac, Mihai Ion a centrat în fața porții, iar Badea a marcat golul de onoare pentru ACS Berceni. Diferența de trei goluri în favoarea brăilenilor s-a restabilit în minutul 60, când, talonat de Bârsănel, Marco Enciu a reușit să întoarcă mingea la Muscă, acesta a șutat, dar Iancu a respins-o în lateral, faza a continuat, Neagu a interceptat mingea, i-a pasat lui Pușcașu, iar mijlocașul gazdelor a stabilit scorul final, 4-1 pentru Dacia Unirea.

„Meci lejer pentru noi, ACS Berceni a avut o prestație mai slabă decât cea la care mă așteptam. Noi ne-am făcut jocul ușor, iar rezultatul spune totul despre această partidă. Ne așteaptă însă o perioadă foarte grea cu patru meciuri în care vom întâlni echipe care se luptă la promovare sau la podium și trebuie să ne pregătim foarte bine pentru fiecare adversară în parte”, a declarat Alin Pânzaru la finalul partidei.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – ACS BERCENI   4-1
C. Roșu ’19 – pen., C. Neagu ’39, Bârsănel ’47, Pușcașu ’60 / M. Badea ’53

Gârlă – Gab. Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu (cpt.) – C. Roșu, Pușcașu (Calu ’81), Rz. Adăscăliței, C. Neagu (Necoară ’76) – Al. Muscă (Roșoagă ’67), M. Enciu
Rezerve neutilizate: Cr. Mitrea – Olenic, Mucuță, P. Ioan
Antrenor: Alin Pânzaru

H. Iancu – G. Apostol (cpt.), Sfrijan, Bârsănel, Ct. Radu (M. Badea ’38) – M. Ion (B. Iancu ’72), Fl. Matei, R. Lică (Aioanei ’46), Val. Lupu – Cr. Matei, Grumezescu
Rezerve neutilizate: Ed. Preda – M. Anton
Antrenor: Marcel Abăluță

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Cristian Georgescu (București); Asistenți: Ciprian Iovu (Botoșani) și Joszef Peter (Sfântu Gheorghe).

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 12 Sep. 2016, 11:51 Campionat
Pe aceeași temă