Dacia Unirea a pierdut în prelungiri meciul de la Suceava și a ajuns pe ultimul loc în Liga 2. Frunză, frustrat: „Fotbalul ne-a pedepsit”

Marius ANGHEL 26 Feb. 2018, 10:35 Campionat

Dacia Unirea a pierdut cu 1-0 la Foresta Suceava primul meci oficial din 2018, însă, conform derulării ostilităților din teren, merita să-și treacă în cont toate punctele puse în joc. Brăilenii au punctat însă doar la capitolul ratări, cu două faze în care jucătorii lui Alin Pânzaru au trimis mingea în transversală și au primit un gol în minutul al doilea al prelungirilor la o gafă a portarului Botaș.

„Dumnezeu a fost cu noi astăzi”, a spus antrenorul Florentin Petre la conferința de presă.

Sucevenii au dat zăpada de pe teren de patru ori în săptămâna premergătoare partidei însă sâmbăta trecută au luat-o de la capăt și, în cele din urmă, meciul dintre Foresta și Dacia Unirea a început cu 25 de minute întârziere.

Alexandru Pop a semnat primele două ocazii de gol ale meciului. În minutul 7 atacantul oaspeților a șutat de la marginea careului mare, dar Began a fost la post. Douăzeci de minute mai târziu, Pop a trimis mingea pe lângă vinclul porții adverse. Oaspeții ar fi putut deschide scorul în minutul 32 prin Vitan, care l-a driblat pe Began și a trimis mingea spre gol, însă portarul gazdelor a reușit, in extremis, să păstreze tabela de marcaj intactă. Dacia Unirea a controlat jocul și în minutul 44 putea înscrie, dar mingea reluată, cu capul, de Pop a lovit transversala.

Foresta Suceava a început mai bine repriza a doua și la câteva secunde de la reluare putea deschide scorul, dar Botaș a fost atent și a reușit să rețină mingea șutată de Cerlincă. Cel mai periculos jucător al gazdelor, Cerlincă a executat bine o lovitură liberă în minutul 55, însă, din nou, Botaș a fost la post.

Treptat inițiativa a trecut de partea brăilenilor, însă jucătorii formației vizitatoare au punctat din nou la capitlul ratări mari, după ce Manea a trimis mingea, cu capul, în transversala porții lui Began.

Cerlincă a încercat să-l surprindă cu un șut pe jos pe Botaș, însă portarul formației vizitatoare a reținut mingea.

În cel de-al doilea minut al prelungirilor părții secunde Cerlincă i-a pasat lui Marius Matei, iar experimentatul atacant al gazdelor l-a văzut ieșit din poartă pe Botaș și a trimis mingea, de la peste 30 de metri, în plasa porții Daciei Unirea, iar Foresta s-a impus nesperat cu 1-0.

În etapa următoare Dacia Unirea va juca pe teren propriu cu Luceafărul Oradea, formație care în această rundă a câștigat la „masa verde” partida cu ASA Târgu Mureș, formație care a intrat în faliment și s-a retras din competiție. Foresta joacă în deplasare la FC Argeș.

După acest eșec, Dacia Unirea, cu 18 puncte, a ajuns pe ultimul loc în clasament, dacă excludem exclusa și mult penalizata Olimpia Satu Mare. În schimb, Foresta, care a făcut 23 de puncte, a urcat pe primul loc de deasupra locurilor retrogradabile, pe 15.

Frunză: „Suntem frustrați. Am pierdut nemeritat”

La final, Sorin Frunză, directorul sportiv jucător al echipei brăilene spune că Dacia Unirea merita cel puțin un punct din meciul cu Foresta.

„Vreau să-mi felicit băieții pentru atitudinea pe care au avut-o și jocul prestat. Este multă frustrare pentru c-am pierdut nemeritat. Trebuia să plecăm de la Suceava cu cel puțin un punct, dar fotbalul ne-a pedepsit și-n turul campionatului, dar și acum. Pe de altă parte, jocul de azi îmi dă o încredere enormă pentru meciurile viitoare, deoarece cred că putem să ne atingem obiectivul din acest sezon, evitarea retrogradării. Pe mine personal m-a încântat jocul echipei noastre și după meci am fost în vestiar și i-am felicitat și încurajat pe băieți. Eu cred că echipa mai bună în meciul de astăzi a fost Brăila, dar n-am reușit să marcăm și punctele au rămas la Suceava. Ne-a incomodat mult terenul înghețat, deoarece suntem o echipă ce plecăm cu mingea de jos, una combinativă și ne-am adus jucători special pentru acest joc. Dar și adversarii au jucat pe același teren și-i felicit pentru punctele câștigate”, a declarat, citat de Monitorul de Suceava, directorul sportiv al Daciei Unirea, Sorin Frunză, care nu a jucat în acest meci.

FORESTA SUCEAVA – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    1-0
Marius Matei 90+2′

Began – Secrier, Opriș, Konate, Mușea – Cerlincă, Vl. Stănescu, Dănilă, Kharoubi (Sumanariu 60′) – Renquin (O. Onofraș 90′), M. Matei (cpt.)
Rezerve neutilizate: Ursache – Mateciuc, D. Nedelcu, Lupușor, Movsesyan
Antrenor: Florentin Petre

Botaș – Gab. Niță, Țăranu, Hamza, Nicola – Stănciulescu (cpt.), Anghelina – Vitan, Ol. Bucur (M. Dima 80′), A. Manea – Al. Pop (Banyoi 85′)
Rezerve neutilizate: Olaru – Gîț, Ciucureanu, Olenic, Ghiocel
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Areni (Suceava); Arbitru: Cristian Codrea (Baia Mare); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Cristian Nicolae Lucaci (Baia Mare).

Articol scris de Costel FILIP
Foto: fb Foresta Suceava

Marius ANGHEL 26 Feb. 2018, 10:35 Campionat
Pe aceeași temă