Dacia Unirea a început campionatul cu o victorie mare la Călărași. Pânzaru se aștepta la un debut pozitiv

Marius ANGHEL 08 Aug. 2016, 11:21 Campionat

Dacia Unirea a controlat cap coadă meciul de la Călărași, s-a impus cu 2-1 și a pășit cu dreptul în noua ediție de campionat a Ligii 2. Dar rezultatul nu reflectă nici pe departe realitatea din teren.

Pe o căldură destul de greu de suportat, formația pregătită de Alin Pânzaru a stăpânit mijlocul terenului și cu un presing avansat nu le-a oferit gazdelor prea multe posibilități de a periclita poarta apărată de Olaru. Dunărea Călărași a avut prima situație de poartă în minutul 3, a obținut un corner prin Kanda, însă Ibrian a trimis mingea mult peste transversală. Oaspeții au replicat două minute mai târziu prin Pușcașu, însă mingea șutată de jucătorul brăilean a fost parată de Cezar Lungu. În minutul 14, Kanda a scăpat spre poarta brăileană talonat de Niță, iar jucătorul brăilean a reușit o deposedare perfectă în propriul careu și a înlăturat pericolul. Din acest moment Dacia Unirea a preluat inițiativa și în minutul 19 ar fi putut trece în avantaj numai că Lungu a reușit să apere mingea șutată de Niță. Trei minute mai târziu, brăilenii au făcut șah mat apărarea gazdelor: Pușcașu a centrat pe colțul lung, iar Necoară a șutat de la 4 metri mingea deviată de un apărător al fără ca Muscă să poată interveni. Zece minute mai târziu, la o altă acțiune de atac brăileană, Muscă i-a trimis mingea cu capul lui Dima, acesta a prelungit-o până la Pușcașu care a șutat puternic, însă Lungu a reușit in extremis, să evite golul. Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize după un corner executat de Necoară, Laurențiu Ivan nu a reușit, din 5 metri, să trimită mingea în poarta goală.

Golul lui Pușcașu a deschis drumul brăilenilor spre primul succes din campionat

Brăilenii au ieșit la fel de motivați de la cabine și, la 30 de secunde de la reluare, cu o pasă de 20 de metri, Petean l-a găsit demarcat la marginea careului pe Pușcașu, acesta s-a distrat cu Paul Radu, l-a driblat și pe Panait și a trimis mingea la colțul lung, iar Dacia Unirea trecea în avantaj. În minutul 53 putea fi 2-0 pentru brăileni numai că șutul lui Niță a fost blocat de Silviu Ilie.

Jocul combinativ, în viteză, al brăilenilor a dat roade în minutul 54 când Necoară a trimis o diagonală până la Muscă, iar golgeterul brăilenilor din sezonul trecut, a pus latul și a trimis mingea la colțul lung. Era 2-0 pentru Dacia Unirea, iar la acest scor spectatorii din Călărași au început să-l admonesteze verbal pe Mihalcea pentru jocul slab al echipei. Ba, mai mult, unii dintre suporterii de la tribuna a doua au plecat de la stadion. A urmat o dublă situație de poartă în minutul 57, însă nici Dobra și nici Necoară nu au reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor. Dacia Unirea putea marca al treilea gol în minutul 61 prin Ghiocel, însă mingea reluată spre poartă, cu latul, de fundașul central a fost reținută de Lungu.

Mihalcea a făcut câteva modificări, iar Dunărea Călărași a lăsat timp de un sfert de oră impresia că poate să spere la o răsturnare de scor. Dobra (min. 62) și Radu (min. 70) nu au reușit să trimită, din poziții bune, mingea pe cadrul porții, iar un minut mai târziu, la o altă acțiune a gazdelor, Stănciulescu a degajat mingea dintr-o zonă apropiată de linia propriei porți.

Perioada bună de joc a gazdelor s-a concretizat în minutul 76, când Licu a profitat de plasamentul greșit al fundașilor brăileni și a trimis mingea în poarta lui Olaru. Finalul partidei a aparținut tot oaspeților, iar elevii lui Pânzaru au mai irosit două mari șanse de a înscrie. În minutul 79 Enciu i-a furat mingea lui Panait, însă a șutat de la marginea careului mare, deși avea posibilitatea de a mai merge cu mingea la picior, iar Lungu a avut un reflex salvator, cu cinci minute înainte de finalul partidei, după o pasă a lui Necoară, Niță a șutat la colțul lung însă Lungu a scos mingea de la vinclu, iar partida s-a încheiat cu victoria formației brăilene.

„Am pășit cu dreptul și pot afirma că, raportat la numărul ocaziilor, victoria putea fi mult mai clară. Mă așteptam la un rezultat bun pentru că în ultimii patru ani nu am pierdut niciodată în prima etapă a campionatului. Atuul nostru a fost, ca de obicei forța grupului, noi ne-am păstrat scheletul echipei, la Călărași au fost aduși mulți jucători, era firesc să nu existe omogenitate. Acum trebuie să continuăm cu o victorie pe teren propriu”, a declarat Alin Pânzaru la finalul partidei.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA 1-2
Licu 76 / Petean 46, Muscă 54

C. Lungu – Țenea, Bg. Panait (cpt.), S. Ilie, Codreanu (Licu ’46) – P. Radu, Sil. Matei (Ov. Popescu ’66), Ibrian, V. Balint – Kanda, Dobra (V. Petre ’62)
Rezerve neutilizate: G. Popa – D. Gheorghe, C. Mihuț, Al. Dincă
Antrenor: Adrian Mihalcea

Olaru – M. Dima, Ghiocel, L. Ivan, Stănciulescu (cpt.) – Niță, D. Oprea, Petean, Pușcașu (M. Enciu ’75), Necoară (C. Roșu ’90+1) – Muscă (P. Ioan ’86)
Rezerve neutilizate: Gîrlea – Olenic, Mucuță
Antrenor: Alin Pânzaru

Articol și foto de Costel FILIP

Marius ANGHEL 08 Aug. 2016, 11:21 Campionat
Pe aceeași temă