Dacia Ripensis, mai tare ca Dacia Unirea Brăila de Centenar! Timișorenii continuă seria bună cu Pelici antrenor. Trupa lui Florentin Petre pică din nou pe ultima poziție

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Dec. 2018, 16:25 Campionat
  • Ripensia s-a impus cu 2-0 în meciul cu Dacia Unirea, după o „dublă” a lui Alexandru Popovici, dar diferența putea fi mai mare, după dominarea clară a bănățenilor. În zi de Centenar, pe „Dan Păltinișanu” a bătut vântul geros, la propriu și figurat. În tribune abia s-au strâns 50 de spectatori. Pe teren însă, Alexandru Pelici își pune tot mai mult amprenta pe jocul roș-galbenilor, care sunt într-o vizibilă creștere de formă și au părăsit locul retrogradabil.

 

Pe un teren încă înghețat pe anumite porțiuni, Ripensia a început tare meciul cu Brăila. O primă ocazie a fost încă din minutul 2, dar portarul Raul Avram a parat bine șuturile lui Dumiter și Zaluschi, ambele din careu. Peste trei minute, a urmat o altă mare ocazie pentru gazde. Străuț a șutat bine din careu, dar Bădăuță a deviat în aut mingea care s-ar fi dus pe poartă, spre nemulțumirea colegilor săi. Ulterior, deși Ripensia a controlat ostilitățile, Brăila a avut o „pită de mâncat” pe partea ei stângă de atac, de unde a pornit câteva acțiuni periculoase.

După ratările Brăilei, Ripensia a înscris

Hîmpea a fost blocat la prima „cursă” spre poarta lui Dobre, pentru ca apoi, brăileanul să-i centreze lui Le Metayer, care a tras puțin pe lângă de la 30 de metri. A urmat un șut din câțiva metri al lui Lu, la care Dobre a intervenit, iar portarul juniori al roș-galbenilor a salvat apoi la o minge trimisă de Coteț de la 30 de metri.

Golul a venit la poarta cealaltă în minutul 32, după o centrare a lui Anghelina, iar Popovici a marcat cu capul din careu. Până la finalul reprizei, gazdele au mai irosit două ocazii prin Dumiter și Popa.

Timișorenii au dominat categoric repriza a doua

În a doua jumătate a partidei, gazdele au dominat autoritar. După un șut pe poartă a lui Popovici, Bădăuță a ajuns singur în careu, dar, în loc să șuteze, a ezitat și ia lăsat mult prea târziu lui Dumiter. Până la urmă, în minutul 56, a venit al doilea gol. Dumiter a scăpat singur și i-a lăsat din câțiva metri lui Popovici, care a marcat pentru 2-0.

Dominarea autoritară a gazdelor a continuat cu acțiuni ale lui Dumiter. Raul Avram a intervenit însă bine, fie cu palmele, fie cu piciorul. Doar câteva faze care i-au surprins pe timișoreni în ofsaid a făcut ca diferența să nu fie mai mare, și, la final, Avram a blocat două ocazii ale aceluiași Dumiter. În ultimele minute, japonezul Takenori a avut o bară.

RIPENSIA TIMIȘOARA – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA      2-0
Alexandru Popovici 32′, 56′

Șt. Dobre – Ad. Popa (cpt.), M. Toma, Hecsko, Străuț – Burdeț, Anghelina, Al. Popovici (Monea 75′), Zaluschi (Kawagoe 84′) – Dumiter, Bădăuță (M. Gueye 65′)
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Țieranu, Cluci, Ius. Ardelean
Antrenor: Alexandru Pelici

R. Avram (cpt.) – Coteț, Pleșa, Moroianu, Manu – Vitan, Lu (Calu 75′) – Le Metayer (D. Mihalcea 65′), Van Den Driest, Hîmpea (Duțu 84′) – Bebey
Rezerve neutilizate: Ghițun – Merville, Val. Robu, B. Hamza
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 50; Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu).

La finalul primei etape a returului, Ripensia a ajuns la 22 de puncte și a urcat pe locul 13, scăpând de poziția retrogradabilă. Runda viitoare primește vizita Luceafărului Oradea, sâmbătă, de la ora 11:00. Cu 9 puncte, Dacia Unirea Brăila a căzut din nou pe ultimul loc, iar sâmbătă, de la ora 11:00, primește vizita celor de la ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Dec. 2018, 16:25 Campionat
Pe aceeași temă