Dacia Ripensis, mai tare ca Dacia Unirea Brăila de Centenar! Timișorenii continuă seria bună cu Pelici antrenor. Trupa lui Florentin Petre pică din nou pe ultima poziție

Autori: Anda DELIU, Marius ANGHEL Publicat: 01 Dec. 2018, 16:25 Actualizat: 01 Dec. 2018, 16:26 Campionat
  • Ripensia s-a impus cu 2-0 în meciul cu Dacia Unirea, după o „dublă” a lui Alexandru Popovici, dar diferența putea fi mai mare, după dominarea clară a bănățenilor. În zi de Centenar, pe „Dan Păltinișanu” a bătut vântul geros, la propriu și figurat. În tribune abia s-au strâns 50 de spectatori. Pe teren însă, Alexandru Pelici își pune tot mai mult amprenta pe jocul roș-galbenilor, care sunt într-o vizibilă creștere de formă și au părăsit locul retrogradabil.

 

Pe un teren încă înghețat pe anumite porțiuni, Ripensia a început tare meciul cu Brăila. O primă ocazie a fost încă din minutul 2, dar portarul Raul Avram a parat bine șuturile lui Dumiter și Zaluschi, ambele din careu. Peste trei minute, a urmat o altă mare ocazie pentru gazde. Străuț a șutat bine din careu, dar Bădăuță a deviat în aut mingea care s-ar fi dus pe poartă, spre nemulțumirea colegilor săi. Ulterior, deși Ripensia a controlat ostilitățile, Brăila a avut o „pită de mâncat” pe partea ei stângă de atac, de unde a pornit câteva acțiuni periculoase.

După ratările Brăilei, Ripensia a înscris

Hîmpea a fost blocat la prima „cursă” spre poarta lui Dobre, pentru ca apoi, brăileanul să-i centreze lui Le Metayer, care a tras puțin pe lângă de la 30 de metri. A urmat un șut din câțiva metri al lui Lu, la care Dobre a intervenit, iar portarul juniori al roș-galbenilor a salvat apoi la o minge trimisă de Coteț de la 30 de metri.

Golul a venit la poarta cealaltă în minutul 32, după o centrare a lui Anghelina, iar Popovici a marcat cu capul din careu. Până la finalul reprizei, gazdele au mai irosit două ocazii prin Dumiter și Popa.

Timișorenii au dominat categoric repriza a doua

În a doua jumătate a partidei, gazdele au dominat autoritar. După un șut pe poartă a lui Popovici, Bădăuță a ajuns singur în careu, dar, în loc să șuteze, a ezitat și ia lăsat mult prea târziu lui Dumiter. Până la urmă, în minutul 56, a venit al doilea gol. Dumiter a scăpat singur și i-a lăsat din câțiva metri lui Popovici, care a marcat pentru 2-0.

Dominarea autoritară a gazdelor a continuat cu acțiuni ale lui Dumiter. Raul Avram a intervenit însă bine, fie cu palmele, fie cu piciorul. Doar câteva faze care i-au surprins pe timișoreni în ofsaid a făcut ca diferența să nu fie mai mare, și, la final, Avram a blocat două ocazii ale aceluiași Dumiter. În ultimele minute, japonezul Takenori a avut o bară.

RIPENSIA TIMIȘOARA – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA      2-0
Alexandru Popovici 32′, 56′

Șt. Dobre – Ad. Popa (cpt.), M. Toma, Hecsko, Străuț – Burdeț, Anghelina, Al. Popovici (Monea 75′), Zaluschi (Kawagoe 84′) – Dumiter, Bădăuță (M. Gueye 65′)
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Țieranu, Cluci, Ius. Ardelean
Antrenor: Alexandru Pelici

R. Avram (cpt.) – Coteț, Pleșa, Moroianu, Manu – Vitan, Lu (Calu 75′) – Le Metayer (D. Mihalcea 65′), Van Den Driest, Hîmpea (Duțu 84′) – Bebey
Rezerve neutilizate: Ghițun – Merville, Val. Robu, B. Hamza
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 50; Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu).

La finalul primei etape a returului, Ripensia a ajuns la 22 de puncte și a urcat pe locul 13, scăpând de poziția retrogradabilă. Runda viitoare primește vizita Luceafărului Oradea, sâmbătă, de la ora 11:00. Cu 9 puncte, Dacia Unirea Brăila a căzut din nou pe ultimul loc, iar sâmbătă, de la ora 11:00, primește vizita celor de la ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Autori: Anda DELIU, Marius ANGHEL Publicat: 01 Dec. 2018, 16:25 Actualizat: 01 Dec. 2018, 16:26 Campionat
Pe aceeași temă