„Dacă rămâneam 11 la 11 le mai dădeam”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2012, 12:09 Campionat

După un meci extrem de strâns, Otopeniul a reușit să își adjudece cele 3 puncte în partida jucată pe teren propriu în fața Sportului. Deși a terminat meciul în 9 oameni după eliminările lui Vlaicu și Dumitrescu, echipa lui Viorel Ion a a bifat prima victorie după patru meciuri și a urcat până pe locul 2 în clasamentul Seriei I din Liga a II-a. La sfârșitul meciului am abordat mai multe subiecte interesante cu tehnicianul învingătorilor, într-un interviu exclusiv pentru Liga2.ro.

– Felicitări pentru victorie. Ce s-a întamplat totuși înainte de acest joc? După un început de vis, au urmat 4 meciuri fără victorie.
– Toată lumea cred că știe situația de la Otopeni. De 6 luni nici eu, nici jucătorii nu am luat un leu. Nu vă puteți imagina cât este de greu să motivezi jucătorii să dea totul pe teren în aceste condiții. Din cauza asta am avut și derapajul pe care l-am avut în ultimele etape. Nici bani de motorină nu mai au unii dintre ei. Am bani dați împrumut la toată echipa, pe unii nici nu o să îi mai văd înapoi, dar pun suflet în ceea ce fac. Este strigător la cer să fim clasați pe locul 2, loc promovabil și să nu avem o situație financiară la limită măcar.

– Despre meciul cu Sportul? Ați avut emoții că ați putea să pierdeți victoria pe final atunci când ați jucat în 9?
– Pentru meciul cu Sportul felicit echipa, au dat totul pe teren, am controlat meciul în prima repriză, iar dacă rămâneam 11 la 11 le mai dădeam. Sportul are o echipă bună, care joacă de mai mult timp împreună, o formație omogenă. A fost normal să ne domine atâta timp cât am jucat cu doi oameni mai puțin, dar cel mai important este că am câștigat.

– V-ați fi așteptat la un joc atât de curajos al jucătorilor Dvs. în fața liderului?
– Am pregătit jocul foarte bine, am reușit să îi motivez și i-am convins că Sportul se poate împiedica de noi. Că trebuie să avem aceași atitudine pe care am avut-o în primele 4 meciuri din acest campionat. Ei au înțeles situația, nu îmi rămâne decât să îi felicit.

– Cu ce credeți că i-ați surprins pe cei de la Sportul?
– Cu Bardu, care a jucat extraordinar, a scos și penalty și a dat pasă de gol. Am venit cu această surpriză, cei de la Sportul nu se așteptau. Horoscopul mi l-a scos de dimineață. Am intrat pe teren cu Roman pe lateral, cu Dumitrescu în centru, pentru ca adversarii de astăzi au fost la meciul cu Năvodariul și ne-au urmărit. Am vrut să îi surprind și a ieșit bine.

– Credeți că dacă problemele financiare se vor rezolva, echipa are puterea să se bată cu șanse reale pentru promovare?
– Eu cred că am demonstrat și azi. Sportul a pierdut primul meci din acest an acum la noi, la Săgeata am pierdut nemeritat pentru că am dominat meciul de la cap la coadă, la Brăila nici nu se poate povesti ce s-a întâmplat, noi am cerut excluderea acelui arbitru din fotbal. Au fost deci două meciuri pe care le-am pierdut nemeritat. Dacă se reglează situația financiară ne vom bate la promovare, chiar dacă ne-ar mai trebui și nouă 2-3 jucători.

Articol scris de Gabriel MORARIU

Marius ANGHEL 28 Oct. 2012, 12:09 Campionat
Pe aceeași temă