Dacă Graham Poll a arătat „roșu” după 3 „galbene”, Teo Crăciunescu a stabilit un nou record. Scene incredibile la meciul Rapidului

Marius ANGHEL 11 May. 2014, 17:36 Campionat
Dacă Graham Poll a arătat

Rapid a remizat, sâmbătă, în Giulești, în fața celor de la Unirea Slobozia, 2-2. Partida arbitrată de Teodor Crăciunescu a avut de toate: două lovituri de la 11 metri, ambele ratate de oaspeți, două eliminări din tabăra echipei feroviare (portarul Drăghia și antrenorul Viorel Moldovan, care a fost trimis în tribună pentru proteste), patru goluri și un episod mai puțin întâlnit la un meci în care a fost implicat „centralul” partidei. Până la ora publicării articolului, Teodor Crăciunescu nu a putut fi contactat.

În minutul 90, lui Ionuț Voicu i s-a arătat cartonașul galben în urma unui fault. Fotbalistul nu a protestat, însă imediat a văzut și cartonașul roșu. Neînțelegînd ce se întâmplă, fundașul a cerut explicații: „Ce am făcut? Nu am spus nimic, de ce mă elimini?”.

Replica lui Crăciunescu a fost șocantă. „E al doilea galben”, moment în care giuleșteanul și-a pus mâinile în cap și l-a rugat pe arbitru să-și consulte carnețelul: Nu e adevărat, ăsta e primul meu galben în acest meci”. După o documentare scurtă, Crăciunescu și-a cerut scuze și i-a permis lui Voicu să joace în continuare.

Bâlbâiala centralului i-a indus în eroare și pe cei de pe banca Rapidului, oamenii din staff făcându-i semne disperate lui Voicu să iasă de pe teren și să nu mai tragă de timp. Jucătorul le-a făcut semn să stea liniștiți că nu a fost eliminat. Pentru a fi sigur că nu este supendat pentru meciul viitor, după partidă, elevul lui Viorel Modovan a mers împreună cu Dănuț Perjă, directorul sportiv, la observatorul de arbitri și, împreună, au cerut să vadă dacă i-a fost trecut cartonașul roșu în raportul de arbitraj. Din fericire pentru Voicu, observatorul nu a căzut în capcana lui Crăciunescu.

Graham Poll a dat „roșu” după trei „galbene”. I s-a întâmplat la Campionatul Mondial

Dacă Teodor Crăciunescu s-a grăbit să-l elimine pe Ionuț Voicu, în 2006, un arbitru mult mai cunoscut, englezul Graham Poll a reușit să se facă de râs chiar la o partidă de la Campionatul Mondial. În meciul Croația-Australia, „fluierașul” a avut nevoie de trei cartonașe galbene pentru a-l elimina pe croatul Josep Simunici. Astfel, Poll i-a acordat fotbalistului primul avertisment în minutul 62, al doilea în minutul 90, însă cum a uitat de cel din minutul 62, trei minute mai târziu, la un alt fault al lui Simunici, englezul a scos din nou cartonașul galben, iar de data asta l-a arătat și pe cel roșu. După acea prestație, jurnaliștii de la Daily Mail l-au numit pe Graham Poll „prostul turneului”.


I-am spus lui Crăciunescu că e primul meu galben. După ce s-a uitat mai bine în carnețel mi-a spus să rămân pe teren că nu sunt eliminat
Ionuț Voicu- fundaș Rapid


S-a văzut că era pregătit cu cartonașul roșu și pentru Voicu. Nu credeam, dar văd că încep să își facă loc tot felul de lucruri, văd că încep să își revină băieții
Viorel Moldovan – antrenor Rapid

Teodor Crăciunescu nu a avut foarte multă răbdare cu Viorel Moldovan. Centralul l-a trimis pe tehnician în tribună din cauza protestelor


Nu e posibil să vii și să îți bați joc de munca unei echipe, să rupi echilibrul jocului apoi să mă elimini… pentru ce? Normal că protestez când văd că e henț în careu și nu îmi dă penalty. Dar și alții au protestat și nu au mai fost trimiși în tribună. El a venit chitit să facă jocurile adversarului nostru direct (n.r. – FC Clinceni)
Viorel Moldovan – antrenor Rapid

Articol scris de Victor STOICESCU
Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 11 May. 2014, 17:36 Campionat
Pe aceeași temă