Cuvântul retrogradare, interzis la Timișoara! ASU Poli a ieșit victorioasă din derby-ul suferinței cu Metalul Reșița. Cuplul BB a răpus rosso-nerii

Marius ANGHEL 11 Mar. 2017, 18:50 Campionat
Cuvântul retrogradare, interzis la Timișoara!** ASU Poli a ieșit victorioasă din derby-ul suferinței cu Metalul Reșița. Cuplul BB a răpus rosso-nerii

ASU Politehnica a câștigat cu 2-0 derby-ul suferinței cu Metalul Reșița, desfășurat astăzi la Centrul Național de Fotbal Buftea, și s-a distanțat la 11 puncte de ultima clasată din Liga 2, respectiv ultimul și singurul loc rămas retrogradabil. Echipa timișoreană a înscris câte un gol pe repriză, a obținut trei puncte de aur și a scăpat de emoțiile retrogradării. Ambii atacanți ai alb-violeților cu nume care încep cu literal B, Blănaru și Bădăuță, au înscris în acest joc.

După început mai bun de joc al echipei din Reșița mutată la Snagov și care astăzi a jucat la Buftea, ASU Poli a dat lovitura destul de repede și a deschis scorul încă din minutul 19, atunci când Ștefan Blănaru a profitat de o pasă perfectă a lui Birău și a strecurat elegant mingea pe lângă portarul Vlad Ignat. Bănățenii ilfoveni de la Metalul au încercat apoi să revină în joc, însă cei care au fost mai periculoși au fost tot elevii lui Sorin Brîndescu, care și-au creat câteva ocazi bune pe contraatac, dar nu au reușit să finalizeze niciuna. Blănaru (29) a fost cel mai aproape, însă a ratat execuția dintr-o poziție bună.

În partea secundă a meciului, nou intratul Bădăuță (57) l-a pus serios la încercare pe Ignat, care a respins greu după ce s-a întins până i-au pârâit oasele. Apoi a venit rândul lui Gakos să își salveze echipa de la gol. Portarul timișorenilor a respins cu un reflex senzaționat atunci când a rămas în situație de unu la unu cu Octavian Vasile (59) și a reținut după un plonjon solicitant și mingea șutată de la 20 de metri de Florian Pîrvu (65). Mera a respins din alunecare in extremis din fața lui Dina, care la aceeași fază Pîrvu (68) să trimită peste transversală. În rest, jucătorii Metalului parcă nu au vrut să dea gol, fiindcă acțiunile lor se terminau la 20 de metri de poartă și nici atitudinea nu era una care să transmită că își doresc într-adevăr să câștige și să continue lupta pentru evitarea retrogradării.

Apele s-au liniștit de tot cu zece minute înainte de final, atunci când pressingul gândit de antrenorul Sorin Brîndescu a dat roade, iar Bădăuță (80) a intrat în posesia mingii, a pătruns în careu, și-a fentat un adversar și a trimis plasat, fără speranțe pentru Ignat.

ASU Poli a învins-o astfel pe Metalul, și-a salvat propria piele și a condamnat-o la retrogradare pe echipa adversă, asta în cazul în care niciun alt club din Liga 2 nu se va mai retrage până la final pentru a le permite reșițenilor-ilfoveni să rămână din nou în eșalonul secund.

Sorin Brîndescu: „Nu mai vreau să aud pronunțat cuvântul retrogradare”

Antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu, nu avea cum altfel decât să se declare mulțumit de victoria cu Metalul Reșița, transmițând că de acum se așteaptă ca jucătorii săi să se descătușeze în meciurile viitoare.

„Exact asta ne-am și propus, să ne distanțăm față de cei de la Metalul. Cum am declarat și înaintea jocului, nu mai vreau să aud pronunțat cuvântul retrogradare. Am câștigat jocul de astăzi având o maturitate mai mare decât echipa adversă. Deși în repriza a doua am suferit la faza de construcție, ne-am apărat foarte bine, iar faptul că nu am primit gol astăzi ne dă încredere. Puteam închide jocul din prima repriză, am avut multe situații de a face 2-0, dar e bine că am marcat totuși în repriza a doua, pentru a nu avea parte de un final atât de tensionat. Sperăm să ne dea încredere această victorie, să ne descătușeze, să fie mai prezentă acea plăcere de a juca, iar punctele să vină în număr cât mai mare de acum încolo”, a declarat, pentru druckeria.ro, după jocul de astăzi, Sorin Brîndescu.

„Matematic nu suntem salvați, dar sunt convins că noi vom mai face puncte, astfel că e foarte greu pentru Reșița să recupereze o distanță atât de mare. Nu pot să spun că ne-a surprins Reșița cu ceva în acest meci. Noi am stat bine pe faza de apărare, au avut o superioritate numerică la mijloc, dar am preferat să o aibă acolo, iar noi să o avem în faza de apărare. Mai ales la 1-0, când presiunea pe umerii lor devenise și mai mare”, a mai spus Brîndescu, care și-a lăudat jucătorii, însă le-a spus și nemulțumirile: „Băieții au muncit foarte mult, foarte bine. Sunt mulțumit de ambiția, dăruirea și concentrarea lor. Ceea ce m-a nemulțumit, a fost jocul de posesie, de construcție, mai ales în repriza a doua. Probabil că din cauza presiunii rezultatului nu am mai avut luciditate. Poate că am fost și puțin fricoși sau speriați de miza meciului”.

ASU Politehnica a urcat pentru moment pe locul 13 în Liga 2, având 24 de puncte acumulate în 22 de meciuri, iar Metalul Reșița se află pe locul 17, cu 13 puncte acumulate în 22 de jocuri. Între cele două echipe se află Academica Clinceni (24 puncte, 20 meciuri) și CS Balotești (20 puncte, 21 meciuri). Runda viitoare, ASU Poli joacă acasă cu CS Mioveni, iar Metalul Reșița se deplasează la CS Balotești.

METALUL REȘIȚA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA     0-2
Șt. Blănaru 19′, Bădăuță 80′

Vl. Ignat – Dănănae, C. Munteanu (cpt.)(Al. Ionescu 85′), Cr. Dima, V. Lupu (Dr. Matei 49′) – Al. Radu, Borțoneanu – Oct. Vasile (Rz. Petre 85′), Fl. Pîrvu, M. Dina – Buduroi
Rezerve neutilizate: Kololo – Cioranu, M. Ciobanu, F. Paraschiv
Antrenor: Mihai Stoica

Gakos – Motreanu, Cr. Gălan (cpt.), Mera, Bilia, Taub (Ghinescu 79′) – Teuț (Țugui 62′), Măd. Stancu, Gorovei (Bădăuță 56′), Birău – Șt. Blănaru
Rezerve neutilizate: Gârlea – Telescu, Giuricici, Vucea
Antrenor: Sorin Brîndescu

Stadion: Centrul Național de Fotbal Buftea; Spectatori: 600; Arbitru: Marian Barbu; Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (toți din Făgăraș).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Druckeria

Marius ANGHEL 11 Mar. 2017, 18:50 Campionat
Pe aceeași temă