Cu echipa decimată de accidentări, Ionuț Popa vrea victoria cu Energeticianul. „L-am refuzat pe Sarcină în vară, acum vreau să-l bat”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Oct. 2018, 18:54 Actualizat: 19 Oct. 2018, 18:55 Campionat
Cu echipa decimată de accidentări, Ionuț Popa vrea victoria cu Energeticianul.  „L-am refuzat pe Sarcină în vară, acum vreau să-l bat”

După două succese ce puteau fi începutul unei serii pozitive, UTA a capotat la Târgoviște. A luat patru goluri de la Chindia, iar „dubla” lui Rus contează doar la statistică. Dar, confruntarea din Cetatea Chindiei lasă urme și la nivel de efectiv. Roș-albii” sunt pur și simplu decimați la mijloc și în apărare. Coulibaly și Matei sunt victimele disputei de duminică, în timp ce Manea și Copaci se resimt după antrenamentele acestei săptămâni.

Astfel, Ionuț Popa are mari probleme înaintea meciului de sâmbătă, de la ora 11:00, de pe teren propriu, cu Energeticianul.

„După meciul pierdut de la Târgoviște pe care l-am pierdut după niște greșeli pe care nu ar trebui să le vedem la Liga a 2-a, am mai pierdut și câțiva jucători. Coulibaly este suspendat, iar pe Matei l-am lăsat să se recupereze la București. El, Stahl și cu El Hasni sunt, probabil, capitole încheiate pentru noi în acest tur. Cu El Hasni am vorbit la telefon, ele susține că doctorul de la Paris îl pune pe picioare în trei săptămâni, dar vă dați seama că-i va mai trebui alte două-trei săptămâni să-și reintre în ritm după asemenea pauză. Enescu a recidivat, iar Manea și Copaci au făcut și întinderi zilele trecute. Practic, câștigăm un jucător, pe Costin, dar am pierdut-trei patru dintr-o lovitură și încă axul central titular în primele etape. Nu știm care este adevărata cauză a acestor accidentări, dar cred că e una obiectivă. E clar că nici suprafața de antrenament nu ne ajută și de aceea am luat hotărârea ca din această săptămână să nu ne mai antrenăm deloc pe terenul sintetic, nici măcar în săptămânile cu meci acasă. Pregătirea pe această suprafață provoacă probleme genunchilor, spatelui, gleznelor și vreau să evităm pe cât posibil acest lucru”, a precizat Ionuț Popa, citat de Sport Arad.

Dintre juniorii grupei lui Sandu Gaica, fundașul Vidican și mijlocașii Isac, Hrezdac și Miculescu se pregătesc de zile bune cu prima echipă și ar putea prinde cel puțin un loc pe banca de rezerve cu Energeticianul. „Probabil, vom folosi câțiva dintre juniori, pentru că nu avem de ales. Deși stăm bine în atac, ca să câștigi un meci trebuie și să ai și o defensivă bună, să nu iei gol. Altfel, cred că vor pleca în această săptămână cei doi străini aflați în probe (n.a. fundașul Rakoti și atacantul Yobouet). Mateucă mai rămâne, dar e puțin probabil să îl legitimăm până la iarnă”, a adăugat experimentatul tehnician al „Bătrânei Doamne”.

„Mister” a mai recunoscut că sâmbătă putea veni din postura adversarului pe arena „Motorul”. „Am fost contactat în vară de domnul Sarcină, mi-a oferit o anumită sumă să merg la echipa sa și am refuzat. Acum vreau să-l bat cu UTA, sper să și pot. Din câte îl cunosc eu, e un om onest, care-și dorește să promoveze în Liga 1 și investește mult. Cred că oricine l-ar dori ca investitor la echipa orașului său, la un moment dat dorea să vină și la Timișoara”, a mai punctat tehnicianul arădean, care, recent, a mai fost ofertat și de Petrolul Ploiești.

Deocamdată, răspunsurile sale au rămas negative, însă atâta timp cât bugetul de salarii și prime rămâne în aer nu se știe niciodată. Dar, chiar Popa a vorbit azi de schimbările de la legea 350/2005, conform cărora se pot plăti jucătorii din bani publici, astfel că speranțe pentru un mandat lung în „alb-roșu” al experimentatului antrenor există.

Obiectivele UTA-ei din acest sezon: „Să continuăm competiția, să ne salvăm de la retrogradare și să facem o echipă cât mai bună pentru la anul”

În ciuda începutului bun de sezon, cu momente în care UTA se afla inclusiv pe podiumul ligii secunde, Ionuț Popa avertiza că problemele de la echipă vor abate trupa arădeană din drumul spre promovare. Obiectivul declarat a fost clasarea între locurile 10-15, cu alte cuvinte, evitarea retrogradării.

La conferința premergătoare meciului cu Energeticianul, tehnicianul a repetat acest lucru, dar a mai „prins” și alte două obiective. „UTA în acest an are mai multe obiective: să continue competiția, să se salveze de la retrogradare și să își facă o echipă cât mai bună pentru la anul. Dintre jucătorii din lotul actual, cei mai buni știu de la mine că vor rămâne la echipă. În schimb, cei care mereu sunt accidentați sau dau un randament slab știu că ne vor părăsi. Din ambiția mea prostească, lucru dovedit și când am salvat o echipă de la -14 și nimeni nu credea, vreau ca la anul această echipă să aibă alt obiectiv, unul singur”, a subliniat Popa, citat de Sport Arad.

Chiar dacă nu a rostit efectiv cuvântul promovare, tonul eminamente pozitiv folosit de „Mister” nu prea lasă loc de interpretări. „Și cu cei care rămân, plus câțiva care vor mai veni, vom forma o echipă nouă, pe un stadion nou, care să atace acel obiectiv propus. Până atunci trebuie să rămânem în picioare, să continuăm competiția, să nu retrogradăm. Sunt convins că jucătorii vor da totul să rămână la echipă, pentru că, dacă rămân 7-8 din cei de acum și mai aduci 2-3 în iarnă și alți doi 2-3 în vară, ai deja echipă”, a mai precizat antrenorul „roș-albilor”.

UTA se află în acest moment pe locul 10 în clasament, cu 19 puncte după primele 12 etape din sezonul actual al Ligii a 2-a.

CITEȘTE și: UTA, obligată să găsească energii nebănuite cu…Energeticianul: „Primul meci din seria ce ne va spune pe unde ne situăm, ce pretenții putem avea”

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Oct. 2018, 18:54 Actualizat: 19 Oct. 2018, 18:55 Campionat
Pe aceeași temă