Cu bune, cu rele, sezonul s-a terminat cu victorie pentru ASU Politehhnica! Alb-violeții au câștigat derby-ul cu Ripensia, după ce au fost mai concreți în fața porții

Marius ANGHEL 27 May. 2018, 13:57 Campionat
  • ASU Politehnica a încheiat un nou sezon de Liga a 2-a, după un succes cu 2-1 cu Ripensia Timișoara, după ce golurile victoriei au fost înscrise de Ionuț Plămadă și Carol Taub.
  • Ripensia a înscris prin Adrian Ungureanu și a ratat, poate nepermis, într-un derby, chiar dacă unul fără miză de clasament.
  • A fost finalul perfect pentru alb-violeți, care stau în ultima etapă și care la acest meci au avut alături și fani ai Borussiei Monchengladbach.
  • Neajunsul și o temă de meditație pentru ambele formații rămâne doar mia de spectatori, de șase ori mai puțini fani ca în martie 2015, când cele două echipe s-au întâlnit în Liga a 4-a.

 

Cele două formații timișorene din Liga 2 au jucat în deja „clasicul” 4-2-3-1 românesc, iar Ripensia a început mai curajos. Scutaru s-a interpus la un șut ce putea fi periculos al lui Dumiter. Replica celor ce au fost gazde a fost destul de „moale”, cu un balon trimis de Plămadă direct portarul Rădulescu și o execuție a lui Sorescu ce nu a prins poartă. Totuși, ASU Poli a deschis scorul în minutul 12, acțiune pornită din centrarea lui Sorescu. Vasile Nicolae a tras, Rădulescu a respins, dar Plămadă a venit și a băgat mingea în poartă. Egalarea a venit însă în doar patru minute, după ce Mediop l-a învârtit pe Scutaru și i-a pasat lui Ungureanu, care nu l-a iertat pe Dur-Bozoancă.

Ripensia a ratat exasperant

Alb-violeții au încercat să revină în avantaj, dar nu au reușit. Vasile Nicolae nu l-a putut păcăli pe Rădulescu, iar Sorescu nu a nimerit poarta. De partea cealalăt, nici combinația dintre Ungureanu și Zurbagiu nu a fost de mare succes, pentru că în minutul 36, Mediop să rateze monumental, după ce a trecut lejer prin Bilia și Scutaru, dar a dovedit că nu scapă de imprecizia la finalizare ce l-a „bântuit” toată primăvară. Senegalezul s-a revanșat la o centrare pentru Dumiter, dar Scutaru a scos de pe linia porții reluare cu capul, și la pauză s-a intrat cu 1-1.

Rădulescu i-a mai ținut pe roș-galbeni în cărți

Tot Ripensia a început mai hotărâtă și repriza secundă, cu un șut al lui Ungureanu care s-a dus puțin pe lângă poartă. Mediop a reușit din nou să își valorifice viteza și demarcajul, dar i-a făcut pe fanii roș-galbeni să-și pună efectiv mâinile în cap la ratarea din minutul 54, când a tras și mai slab ca în prima repriză. A venit rândul celor de la ASU Poli să aibă mari șanse de a marca. În minutul 66, Plămadă putea marca cu capul, dar reflexul lui Rădulescu a făcut ca tabela să nu sufere modificări. A urmat Vasile Nicolae, dar tot fără șanse în fața portarului ripensist.

Finalul i-a aparținut învingătoarei

Ripensia nu prea a mai contat în joc pe final, decât printr-o acțiune a lui Stoi. Sorescu nu a reușit să înscrie nici la o fază la care l-a ajutat Ghinescu, deoarece Rădulescu a fost din nou pe fază. Golda a încercat și el să atace poarta lui Dur-Bozoancă, dar fără succes, la fel cum la poarta opusă a fost acțiunea lui Krausz. În minutul 84, Ghinescu a lăsat bine pentru Taub, care a înscris cu un șut din interiorul careului care s-a dus direct în plasă. Golda a mai încercat egalarea, la o reluare cu capul, dar în zadar. „Side by side”, cu fanii de la Borussia Monchengladbach, cu care sunt înfrățiți de zece ani, suporterii viola au început sărbătoarea.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – RIPENSIA TIMIȘOARA 2-1
Ionuț Plămadă 12′, Carol Taub 84′ / Adrian Ungureanu 16′

Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia (cpt.), Scutaru, Taub – Krausz, Poparadu – Schieb (Ghinescu 69′), Vas. Nicolae (Coadă 90+1′), Sorescu – I. Plămadă (Giuricici 85′)
Rezerve neutilizate: Borbei – Al. Gașpar, Cristodulo, Al. Prodana
Antrenor: Antonio Foale

Iul. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Bocșan, Apro, C. Toma – Laur. Tudor, Zurbagiu (Stoi 59′) – Ad. Ungureanu, Mediop (Bobină 82′), Dumiter – Bădăuță (Golda 76′)
Rezerve neutilizate: M. Contra – Mânecan, Hecsko, Burdeț
Antrenor: Ciprian Urican

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 1.000; Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei); Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Alexandru Filip (Timișoara); Rezervă: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Observatori: Aron Huzu (Sibiu) și Adrian Lucaci (Arad).

ASU Politehnica nu mai poate pierde locul 7, iar după runda aceasta are 54 de puncte, dar va face sigur 57, deoarece în ultima rundă câștigă cu 3-0 la „masa verde” cu ASA Târgu Mureș. Ripensia rămâne pe 13, cu 45 de puncte și sâmbăta viitoare termină sezonul pe teren propriu, cu Știința Miroslava.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU, Leczki JOZSI, Emanuel Titus ILIEȘI și Gabriel BREZEANU (toți Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 27 May. 2018, 13:57 Campionat
Pe aceeași temă