CSM Râmnicu Vâlcea, ca și salvată după victoria cu Unirea. Artean și Neagoe au risipit emoțiile

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 May. 2016, 19:15 Campionat
CSM Râmnicu Vâlcea, ca și salvată după victoria cu Unirea.** Artean și Neagoe au risipit emoțiile

CSM Râmnicu Vâlcea a câștigat azi, în Zăvoi, 2-0 cu Unirea Tărlungeni, și în proporție de 99,99 la sută, este salvată de la retrogradare. Vâlcea are nevoie doar de o remiză în ultima etapă, contra modestei Reșița, pentru a fi matematic salvată, însă poate scăpa de emoții și în cazul unui eșec.

În meciul din penultima etapă a play-out-ului, oltenii au avut prima mare ocazie în minutul 24, după centrarea lui Vasile, dar Georgescu, din patru metri, a reluat cu capul pe lângă poartă. Titularizat în poarta CSM-ului după trei ani și jumătate, din lipsă de soluții, antrenorul secund Robert Tufiși și-a fracturat un deget în minutul 31 și a fost înlocuit cu juniorul Teodorescu, care a debutat astfel în eșalonul secund. În finalul reprizei, brașovenii au avut două ocazii importante. Mai întâi, Șerban a reluat cu capul din șase metri, puțin peste vinclul porții, apoi tot atacantul Unirii a tras bine de la 16 metri, dar debutantul Iustin Teodorescu a scos de lângă bară. Pauza a venit însă perfect pentru echipa pregătită de Adrian Dulcea.

CSM avea să deschidă scorul în minutul 49, după ce a obținut o lovitură liberă de la 17 metri, iar Andrei Artean a șutat violent, mingea a trecut prin zid și a ajuns în plasă. Descătușată după marcarea golului, CSM a avut mai multă luciditate în atac, Neagoe a pasat decisiv pentru Piscanu, dar juniorul oltenilor l-a luat la țintă pe portarul Burlui (16 ani). Andrei Neagoe avea să aducă desprinderea, în minutul 66, printr-o execuție frumoasă, voleu din 12 metri, iar CSM nu a mai avut emoții pe final.

Scăpați de emoțiile retrogradării, jucătorii vâlceni au cântat la vestiare, acolo unde a ajuns și sponsorul principal. Rămâne de văzut ce se va întâmpla din vară cu clubul vâlcean, măcinat încă de procesul cu Fiscul, care impută suma de 800 mii euro și care îi face viitorul nesigur.

CSM RÂMNICU VÂLCEA   2
UNIREA TĂ‚RLUNGENI    0

Artean ’49, Andr. Neagoe ’68

Tufiși (Teodorescu ’32) – Oct. Vasile, Pîrvulescu, I. Stoica (cpt.), Dumitrașcu – Artean – Firțulescu (Cl. Ștefan ’81), Piscanu, A. Neagoe (L. Iordache ’70), R. Georgescu – C. Stoica
Rezerve neutilizate: Voinea, Ludușan, Cucui, Bratu
Antrenor: Adrian Dulcea

Burlui – Vlăsceanu, Forika, Potecu, Cocan (Podlesnîi ’80) – M. Popescu – M. Burlacu, Petra (Monea ’71), Minciună, S.Marin – I. Șerban
Rezerve: Mihok – S. Bucur
Antrenor: Daniel Bona

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea); Spectatori: 400; Răzvan Nicolae Drăgoi (Timișoara); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reșița) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 May. 2016, 19:15 Campionat
Pe aceeași temă