CS Mioveni se teme de Afumați la debutul în noul sezon. „Meciul se anunță unul foarte dificil, nu au schimbat mulți jucători”

Marius ANGHEL 04 Aug. 2017, 15:05 Campionat

CS Mioveni a intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru meciul de debut în noul sezon. Echipa pregătită de Florin Marin va începe, sâmbătă, de la ora 11:00, noua ediție de campionat. Galben-verzii vor întâlni, pe propriul teren, pe CS Afumați, un adversar destul de incomod, care în sezonul trecut le-a pus argeșenilor mari probleme.

Oficialii clubului sunt conștienți de dificultatea acestei partide și le cer jucătorilor să dea totul pe teren pentru a se impune: „Meciul cu Afumați se anunță unul foarte dificil. Adversarul este o echipă omogenă care nu a schimbat mulți jucători în această vară. Noi am renunțat la 10-11 jucători. Este practic o schimbare normală pe care o facem la doi-trei ani dacă nu sunt îndeplinite obiectivele. Este practic un schimb de generații. Am urcat la prima echipă șapte-opt copii de 19 ani, promovați de la echipa secundă a noastră. Sunt jucători buni și caractere deosebite. Obiectivul CS Mioveni este reconstrucția echipei. Va fi un an de tranzit, dar ne propunem să jucăm și un fotbal spectaculos. Am stabilit sistemul de premiere, dar și salariile, care cred eu sunt decente pentru Liga a 2-a. Băieții au prime doar dacă vom fi în primele șase locuri. Am fixat și suma pe care o vor încasa jucătorii, în eventualitatea în care vom reuși să promovăm. Fiecare știe cât va lua în funcție de minutele jucate”, a declarat Dumitru Olteanu, președintele Consiliului Director.

„Să debutăm cu o victorie”

Telu Stancu, directorul executiv al grupării argeșene, are așteptări mari de la fotbaliștii aduși în această vară: „Este un an mai greu pentru noi. Foarte multe echipe s-au întărit. La noi au avut loc schimbări. Au plecat jucători, dar am și adus cinci fotbaliști. Patru dintre ei sunt pantru prima dată la noi, cu excepția lui Negoiță care s-a reîntors. Știm că pot ajuta echipa împreună cu cei tineri pe care i-am promovat de la Liga a 3-a. Se anunță un meci foarte greu cu Afumațiul. Ei vin cu moralul bun după victoria din ultima etapă a sezonului trecut. Vor veni să câștige, însă și noi sperăm să începem cu dreptul și să debutăm cu o victorie. Sper ca antrenorul Florin Marin să fie inspirat în alegerea primului 11-ce și să câștigăm acest meci”.

„Este important cum începem”

Antrenorul Florin Marin are mare încredere în fotbaliștii săi: „Față de sezonul trecut, lotul a suferit modificări importante. Au plecat jucători cu experiență, însă cred că putem face un lot echilibrat cu ce avem în momentul de față. Îmi doresc să îmbin dorința acestor tineri de afirmare cu experiența fotbaliștilor de valoare pe care îi avem în lot. Am făcut o pregătire foarte bună. Sunt sigur că cei cinci jucători aduși în această vară își vor pune amprenta asupra jocului nostru. Ne dorim să facem o echipă competitivă, dar în același timp să avem și rezultate. Cei de la Afumați au o omogenitate a lotului care este superioară nouă. Au relațiile de joc dezvoltate, iar jucătorii se simt în teren. Nu au făcut schimbări multe în această vară și stiu să joace la rezultat. În penultima etapă ne-au învins. Nu este ușor să omogenizezi o echipă. Și la Afumați au rămas fotbaliștii cu experiență. Este foarte important cum începem atât pentru noi, cât și pentru moralul echipei. Cele mai importante sunt cele trei punte puse în joc”.

Pirtea, accidentat

În confruntarea de sâmbătă cu CS Afumați, antrenorul Florin Marin nu va putea conta pe unul dintre jucătorii de bază ai echipei. Mijlocașul George Pirtea, adus în această vară de la Național Sebiș, va absenta la meciul de debut: „Pirtea s-a accidentat în amicalul cu CSU Craiova II de săptămâna trecută și nu îl vom putea folosi. Este o pierdere importantă pentru noi. Avem soluții pentru înlocuirea lui”.

Multe incertitudini

Dumitru Olteanu este convins că și în acest sezon echipele de Liga a 2-a se vor confrunta cu probleme de ordin financiar: „La start se vor alinia 20 de echipe, însă nu știm câte vor termina din cauza problemelor financiare cu care se confruntă. Celor de la Foresta le va fi greu să continue. Am înțeles că la primul meci se vor prezenta cu juniorii. Nu am agreat reprimirea Reșiței în Liga a 2-a. Și cei din Comitetul Executiv au votat împotriva primirii lor, chiar dacă este regulamentară reprimirea lor”.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 04 Aug. 2017, 15:05 Campionat
Pe aceeași temă