CS Mioveni a stat câteva ore în poziția de lider! VIDEO | Argeșenii au evitat surpriza negativă cu ultima clasată printr-un super-gol marcat în minutul 90 și se mențin invincibili

Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 17:20 Campionat

CS Mioveni a fost aproape să le urmeze pe Petrolul și „U” Cluj și să-i dea un punct ultimei clasate Sportul Snagov. Argeșenii au tras din greu pentru o victorie cu 2-1 cu „lanterna roșie”, obținută în minutul 90, cu destul noroc, dar după o super-execuție a lui Marian Anghelina. Echipa lui Marius Stoica își menține statutul de singura echipă din Liga 2 invincibilă și după etapa a 12-a și, mai mult, a egalat liderul Turris-Oltul Turnu Măgurele, menținându-se însă pe locul 2, din cauza golaverajului inferior.

2-1 cu emoții pe teren, dar și 2-0 la bare pentru CS Mioveni

Meciul de miercuri de la Mioveni cu Sportul Snagov, a fost unul dificil pentru jucătorii lui Marius Stoica, în ciuda faptului că se întâlnea echipa de pe locul 2 cu cea de pe poziția a 20-a. Mioveniul a dominat, și-a creat multe ocazii de gol, dar și portarul Valentin Sima, pus între buturi la acest joc considerat ușor, a avut câteva intervenții salvatoare. La pauză a fost 0-0, iar la reluare, Andrei Hergheligiu a deschis scorul abia în minutul 58, cu un șut din careu, după o fază făcută pe stânga de Măzărache.

Însă Snagovul nu s-a predat, iar în minutul 76, a egalat prin căpitanul Adrian Stoica, după ce apărarea condusă de Celea și Beța nu a putut respinge un balon din 6 metri. Salvarea pentru Mioveni a venit de la Marian Anghelina, jucător introdus de Marius Stoica pe teren după golul egalării. Mijlocașul a marcat decisiv în ultimul minut de joc, un șut superb din lovitură liberă de la 30 de metri, mingea poposind în vinclul din stânga al porții lui Micle. E adevărat însă că și tânărul portart al Snagovului a greșit la această fază, fiind prea mult ieșit în față, astfel că a fost ușor de lobat.

În prelungiri, CS Mioveni a avut o bară prin Hergheligiu. Și în prelungirile primei reprize, Micle a respins în transversală mingea șutată puternic de la 30 de metri de Ghiță.

Marius Stoica: „Am controlat jocul în proporție de 85 la sută”

Galben-verzii au urcat, ieri, pentru câteva ore, pe primul loc în Liga 2 după victoria cu 2-1 cu Sportul Snagov, însă Turris-Oltul a reușit o remiză pe teren propriu cu UTA, scor 1-1, și a revenit pe prima treaptă a podiumului. Teleormănenii nu mai au însă punct în față, ci sunt la egalitate cu CS Mioveni, iar primul loc îl ocupă datorită golaverajului superior.

„Am obținut mai greu victoria, dar trebuie să privim prin prisma faptului că am controlat jocul în proporție de 85 la sută. Ne așteaptam la un joc greu, privind ceea ce a jucat Sportul Snagov în ultimele 30 de zile, perioadă în care echipa lor a arătat bine. Au pierdut meciuri la limită și au scos două rezultate surpriză, unul afară la Petrolul și unul acasă cu „U” Cluj, ambele terminate cu 1-1. Știam cum pregătesc jocul și cum se vor prezenta la meci. Nu am decât cuvinte de laudă la adresa jucătorilor meci. Ne bucurăm și că am egalat Turris-ul în clasament, dar trebuie să mergem cu aceste rezultate în continuare. E foarte bine că am trecut de această partidă și cum și noi am pierdut puncte în ultimele minute, cu alte echipe, acum am învins în final”, a declarat antrenorul Marius Stoica despre meciul cu Sportul Snagov.

Andrei Hergheligiu: „Speră să facem la fel și la U Cluj”

Andrei Hergheligiu, unul dintre marcatorii Mioveniului în meciul de miercuri, speră și el ca echipa să continua rezultatele bune de până acum. „Ne așteptam la acest meci dificil, dar ne bucurăm acum că am câștigat. Speră să facem la fel și la „U” Cluj. Ne așteaptă un nou joc foarte greu. De fapt toate meciurile sunt foarte grele, nu există o echipă unde să poți să spui că va fi ușor”, a spus și atacantul cu cinci goluri marcate în acest sezon.

Valentin Balint: „Ne gândeam la început că va fi ușor, dar, până la urmă, a fost dificil”

Și Valentin Balint, al doilea golgeter al galben-verzilor, a simțit pe pielea sa cât de greu s-a obținut victoria cu Sportul Snagov, atacantul argeșenilor întrând pe teren în repriza a doua, după ce în precedentele două partide nu a făcut parte din lot, fiind accidentat.

„A fost foarte greu cu ultima clasată în LIga 2. Noi ne gândeam la început că va fi ușor, dar, până la urmă, a fost dificil. Ne bucurăm însă de rezultat și că suntem acolo sus în clasament. Duminică ne așteaptă o nouă partidă foarte grea. Chiar dacă sunt ei pe locul 16, este U Cluj până la urmă și trebuie să fim concentrați 100 la sută și să obținem cele trei puncte”, a declarat și Balint, autor a patru goluri în Liga 2.

Pentru CS Mioveni urmează acum două meciuri în deplasare. Duminică, de la ora 11:30, joacă la „U” Cluj, iar sâmbăta următoare, de la ora 11:00, o întâlnește pe Farul Constanța.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 17:20 Campionat
Pe aceeași temă