CS Afumați s-a impus lejer în fața Ripensiei, aflată într-o cădere totală de formă. Timișorenii au jucat peste o repriză în inferioritate

Marius ANGHEL 21 Oct. 2017, 14:41 Campionat
CS Afumați s-a impus lejer în fața Ripensiei, aflată într-o cădere totală de formă.** Timișorenii au jucat peste o repriză în inferioritate

CS Afumați s-a impus cu 2-0 în meciul de astăzi cu Ripensia Timișoara, din cadrul etapei a 13-a a Ligii 2, după golurile marcate de Mugurel Dedu și Vlad Tudorache, primul după un penalty. Puncte importante pentru ilfoveni, iar pentru ripensiști este a doua înfrângere în fața unei echipe dintr-o comună ilfoveană, după ce săptămâna trecută, nou-promovata a luat bătaie de la CS Balotești. Un joc cu ratări și greșeli mari ale bănățenilor, care ar trebui să îi dea multe de gândit lui Remus Steop, inclusiv din pricina nervozității fotbaliștilor.

Pentru bănățeni, startul de meci a fost unul cu stângul, iar pentru cei de la Afumați, a început perfect. În minutul 5, Apro a făcut un henț în careu, iar arbitrul a dictat penalty. Mugurel Dedu a tras la semi-înălțime, iar Rădulescu a ghicit direcția, însă nu a putut opri balonul de 1-0. Timișorenii au încercat să își facă jocul, unul bazat pe prosesie, dar în fața porților, elevii lui Vasile Neagu au fost mai eficienți. În minutul 24, Rădulescu a intervenit la o acțiune a lui Perju, iar peste patru minute, portarul bănățenilor a blocat o acțiune a lui Ștefan Vasile.

Flavius Vlădia, eliminat după un fault brutal

Ripensiștii au avut opt suporteri la meci, dintre care unul cu un steag al echipei. Chiar și așa, singura replică a fost o ocazie irosită de Mediop, ieșit din forma care l-a consacrat, care a tras din 10 metri peste poartă la o fază la care a rămas singur în careu. Soarta bănățenilor s-a complicat și mai tare în minutul 41, când Flavius Vlădia a făcut un fault foarte dur la centrul terenului și a primit al doilea cartonaș galben. Din acel moment, bănățenii au rămas în inferioritate, iar, la pauză, Remus Steop a făcut o schimbare pentru a „umple” gaura rămasă în apărare, cu Horcea trimis în teren și cu atacantul Denis Golda chemat pe banca.

Diferența putea fi mai mare pentru Afumați

În condițiile date, cei de la Afumați au avut o misiune mai ușoară și ocazii mai mari în repriza a doua. Răzvan Avram a tras în minutul 47, dar mingea a mers exact pe bara transversală. Peste opt minute, același jucător nu a nimerit spațiul porții lui Rădulescu. Formația bănățeană a încercat să țină de minge, dar nu a putut scăpa de erori. În minutul 53, Stoi i-a trimis lui Rădulescu și s-a dictat lovitură liberă indirectă. Faza putea să-i coste scump pe oaspeți, după ce Toma a respins balonul de pe linia porții. Rădulescu a continuat să apere bine, iar în minutul 61, a salvat o ocazie a lui Tudorache.

În minutul 68, după un semi-contraatac, goalkeeperul timișorean nu s-a mai putut opune la acțiunea aceluiași Vlad Tudorache, care a marcat pentru 2-0. Diferența ar fi putut fi mai mare, după ce Mircea Manole a trimis în bară un balon periculos. Pe final, Adi Popa a mai avut o lovitură liberă ce s-a dus pe lângă poarta lui Obretin, iar meciul s-a terminat cu 2-0.

CS AFUMAȚI – RIPENSIA TIMIȘOARA    2-0
Mugurel Dedu 6′ – pen., Vlad Tudorache 69′

Obretin – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Perju – Rz. Avram (D. Burlacu 76′), Vas. Olariu, Vl. Tudorache – Vlada (Buduroi 66′), Șt. Vasile (Mir. Manole 55′), Mug. Dedu
Rezerve neutilizate: Mișa – Baniță, Buzea, Al. Mitu
Antrenor: Vasile Neagu

I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Vlădia, Apro, C. Toma – Semeniuc, Stoi, Zaluschi (Berivoescu 87′), Ad. Ungureanu (Mânecan 81′) – Mediop, Golda (Horcea 46′)
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Bobină, Matiș, Cluci
Antrenor: Remus Steop
Eliminat: Flavius Vlădia 41′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Comunal (Afumați – Ilfov); Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Damian Antal (Bacău) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga).

Cu acest rezultat, Ripensia a coborât pe locul 9, cu 17 puncte. CS Afumați a urcat pe locul 8, cu 19 puncte. Etapa viitoare, Ripensia are un meci greu acasă, cu Dunărea Călărași, iar CS Afumați ar uma să se deplaseze la ASA Târgu Mureș, formație sub amenințarea falimentului.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 21 Oct. 2017, 14:41 Campionat
Pe aceeași temă