Cristian Dulca, oprit la Timișoara din șirul de victorii cu Luceafărul Oradea: „Aerul era prea tare. Nu înțeleg de ce”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 15:57 Campionat
Cristian Dulca, oprit la Timișoara din șirul de victorii cu Luceafărul Oradea:**

Cristian Dulca a preluat Luceafărul Oradea într-o situație delicată din toate punctele de vedere și a mai dat un dram de speranțe formației aflate în zona de retrogradare. Cu fostul jucător rapidist la timonă, bihorenii au câștigat cu Satu Mare, UTA și Pandurii în precedentele trei etape și din ultima sau penultimă clasată în Liga 2 a dus-o la două puncte de o poziție ce îi asigură continuitatea în acest eșalon. Șirul victoriilor s-a oprit însă chiar în fața fostului coleg de cameră de la Rapid, Bogdan Andone, actualul antrenor al ASU Politehnica Timișoara. Luceafărul a cedat, sâmbătă, cu 0-2, meciul cu alb-violeții și și-a amânat urcarea pe un loc neretrogradabil.

Dulca a recunoscut că elevii săi au jucat mai slab decât ASU Politehnica. „După trei victorii, aerul era prea tare. Am întâlnit o echipă extrem de determinată. În primul rând vreau să-i felicit pentru atitudinea de care dau dovadă, știam că ni ne va aștepta un meci ușor la Timișoara. Nu pot să spun că am intrat pe vârfuri, dar, în prima repriză, am făcut un meci extrem de slab. Nu înțeleg de ce, pentru că am avut și o zi în plus. Pentru acest aspect vreau să-i felicit pe cei de la Poli, pentru că noi ne-am pregătit bine pentru meci, dar nu am făcut ceea ce trebuia. A doua repriză ne-a aparținut în totalitate. Chiar dacă am primit gol și am rămas în zece oameni, am dominat a doua repriză. Prima a fost a lui Poli și au reușit să marcheze la o fază la care noi atacam. Pentru noi e important să adunăm punct și vom vedea ce facem din iarna”, a spus Dulca despre meci.

De când au intrat cei doi foști colegi la Rapid în antrenorat, Dulca se poate lăuda și că a antrenat echipa națională de tineret. Chiar și așa, Andone i-a „luat fața”, acum. Pe bancă, amândoi au fost nervoși. La un moment dat, Dulca i-a spus arbitrului de rezervă, când un jucător timișorean era căzut: „În loc să cronometrezi minutele cât e pe jos, stai de vorbă cu delegatul echipei”.

După joc, tehnicianul a recunoscut că vroia să-l bată pe Bogdan Andone. „Am fost coleg de cameră cu Andone (râde). Fiecare vroiam să câștigăm. Acesta e fotbalul. Și-au dorit mai mult, au avut sacrificiu, noi nu am reușit în prima repriză să ne creăm ocazii”, a mai spus Dulca.

După 17 etape desfășurate în Liga 2, Luceafărul Oradea ocupă locul 18, retrogradabil, cu 16 puncte, cu unul mai puțin decât Dacia Unirea Brăila, care e pe primul loc de deasupra locurilor care duc în Liga 3, însă care e la egalitate cu Pandurii și CS Balotești, formații aflate pe 16, respectiv 17. În etapa viitoare, sâmbătă, Luceafărul Oradea joacă pe teren propriu cu Știința Miroslava, ultima clasată.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 15:57 Campionat
Pe aceeași temă