Cristi Popovici: „Astăzi am reușit să ne luăm cele 3 puncte, am reușit să ieșim cu fruntea sus de pe teren”

Horia Alexoae, Mihai Andries 09 Nov. 2014, 15:22 Campionat
Cristi Popovici:**

Se vede un progres în jocul echipei băcăune de când Cristi Popovici a venit la echipă, mai ales un progres în privința dorinței și a mobilizării. După ce în turul de campionat, băcăuanii au reușit să obțină o singură victorie, și aceea în deplasare, SC Bacău a debutat cu succes în acest retur al campionatului regulat, reușind și prima victorie pe teren propriu.

După ce a reușit să câștige primul meci pe teren propriu din acest sezon Cristi Popovici a declarat: „Suntem și noi bucuroși pentru prima oară după multă vreme. Sper să conteze rezultatul ăsta la moralul jucătorilor, cum la fel sper să reușim să legăm pentru returul ăsta seria de rezultate pozitive, pentru că am și discutat săptămâna asta cu jucătorii, nu puteam să le găsesc ca alt prilej de motivare decât că a trecut un tur de campionat care probabil sau sigur a fost cel mai slab din istoria Sport Clubului sau FCM-ului, adică pentru un tur de campionat să nu reușești nicio victorie pe teren propriu. Azi l-am uitat, trebuie să încercăm ca returul să arate mult mai bine pentru noi. Astăzi am reușit să ne luăm cele 3 puncte, am reușit să ieșim cu fruntea sus de pe teren, cu toate că din nou a trebuit să plecăm de la 0-1, la prima minge degajată de portar o greșeală clară a lui Burcă și a trebuit să încercăm să revenim. Din nou au avut 3,4 ocazii foarte mari cei de la Buzău prin care își puteau mări diferența și ne puteau face soarta mult mai grea. Din fericire pentru noi nu au reușit să concretizeze. A doua repriză ne-a aparținut în totalitate, pentru că, pe lângă golurile marcate, am mai avut încă 3,4 situații foarte mari, mă refer la Ungureanu singur cu portarul, B. Rusu singur cu poarta, Hurdubei singur din 6 metri a dat în bară. A doua repriză au părut dezlănțuiți, și-au adus aportul jucătorii care au intrat din postura de rezervă lucru important și care nu prea a reușit până la momentul ăsta, cei care intrau pe parcursul jocului nu aduceau plusul pe care ei, în mod normal, fiind odihniți, trebuiau să-l aducă. Astăzi au reușit și suntem cu toții bucuroși.”

Referitor la schimbarea lui Căinari și de ce a ales ca Vraciu să rămână în teren, acesta a precizat: „Am gândit că e mai bine să-l scot pe Căinari pentru că Vraciu este un jucător mai puternic decât Căinari care nu a avut multe realizări. Am preferat să joc cu Vraciu pentru că avea o dorință foarte mare să joace, nu l-am folosit în ultimele meciuri decât foarte puțin, 10 minute, un sfert de oră și atunci am mizat pe dorința lui, bine-înțeles și din discuțiile pe care le-am avut cu el aseară, pentru că știu ce poate, am lucrat cu el foarte mult, inclusiv la Botoșani în anul în care am promovat, în Liga I cât am avut rezultatele alea foarte bune și Vraciu era un jucător în permanență titular și de mare încredere, își făcea treaba în pătrățica lui. Eu sper să redevină acel jucător pentru că are vârsta care îi permite, are 25 de ani și trebuie să redevină acel Vraciu pe care îl știau toți suporterii băcăuani.”

Antrenorul Gloriei Buzău, cât și președintele clubului, au refuzat să dea declarații, probabil fiind mult prea supărați pe jocul practicat de echipa lor.

Articol scris de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Mihai Andries 09 Nov. 2014, 15:22 Campionat
Pe aceeași temă