„Credem până la capăt, pentru că știm ce vacarm e la Arad”. Roland Nagy speră într-o minune pentru returul barajului cu FC Voluntari

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Jun. 2016, 02:31 Actualizat: 09 Jun. 2016, 02:32 Campionat

UTA Bătrâna Doamnă nu a rezistat ritmului draconic de meciuri din ultima săptămână și jumătate, dar nici diferenței de experiență dintre primul eșalon fotbalistic al României și cel secund și a capotat la Voluntari. Echipa pregătită de Florin Marin s-a impus cu un categoric 3-0 și pare sigură de menținerea în primul eșalon.

„Am întâlnit o echipă matură, cu valoare, cu calitate, cu jucători care pot face diferența. Era greu să fim proaspeți cu acest ritm de joc, am avut și două ocazii bune – e drept că și gazdele au ratat foarte mult – ne-a lipsit jocul, dar ne agățăm de orice șansă pe care o avem, credem până la capăt, pentru că știm ce vacarm e la Arad. Credem în minuni, așa cum am făcut-o mereu pe durata acestui campionat, dar știm că șansele sunt minime. Vom trata acest ultim joc așa cum am făcut-o mereu, și după meciul cu Dunărea Călărași se spunea că nu avem nicio șansă. Ei au clar prima șansă, au un lot cu care și-au permis să schimbe toată linia de atac cu care evolua în mod constant. Noi am avut probleme de efectiv, am avut jucători accidentați, suspendați, a trebuit să improvizăm cu jucători tineri, pentru care miza acestui meci a fost foarte mare. Dar fotbalul de aceea e frumos pentru că e capabil de reveniri în care nu se crede”, a declarat Roland Nagy la finalul partidei de la Voluntari.

„Nu știu dacă interesează pe cineva, dar noi în patru zile pierdem munca de un an”

Totuși, chiar dacă nu va reuși o revenire de senzație, UTA rămâne cu un sezon în care din postura de nou-promovată a terminat campionatul cu același număr de puncte ca și ocupanta primei poziții și a reușit o calificare în al doilea meci de baraj după un meci de poveste cu Dunărea Călărași. „Rămânem cu satisfacția acestui an foarte bun, unul în care am muncit enorm și am avut rezultate peste așteptări. Am dat acum peste o echipă cu calitate, o formație de liga întâi. Noi am jucat mereu cu cei doi jucători sub 19 ani care au fost obligatorii, dar în multe momente am avut chiar și cinci juniori pe teren. Aceste două baraje au fost un bonus, un bonus venit ca urmare a faptului că am crezut în șansa noastră, dar era greu să fim proaspeți din punct de vedere fizic. Nu știu dacă interesează pe cineva, dar noi în patru zile pierdem munca de un an, se duce șansa a acestor jucători, a antrenorilor, a clubului de a ajunse la fotbalul de performanță. Chiar dacă avem un stadion în construcție, chiar dacă suntem șubrezi la infrastructură, am muncit, am făcut sacrificii, dar nu putem să încununăm acest ezon așa cum ar trebui. Trebuie să tragem lucrurile pozitive din acest an și să continuăm această muncă pe mai departe. Nu e întâmplător ce s-a întâmplat în acest sezon, am muncit din greu, le-am dat oportunitatea acestor tineri să joace constant, practic acesta a fost obiectivul nostru”, a mai punctat antrenorul UTA-ei.

În final, acesta s-a referit și la Dennis Man și Bogdan Burlă, doi jucători care ar putea face pasul spre prima ligă, în urma unor transferuri în această vară: „Sunt jucători cu calitate, care au crescut mult în acest an, au nevoie de continuitate, de o personalitate bună. Au prins încredere și mai multă în ei cu aceste meciuri de baraj, dar sigur trebuie să se maturizeze și mai mult, pentru că e o diferență clară între prima și a doua ligă”.

Înainte de meci, Nagy s-a întreținut câteva minute cu Marius Mitran, purtător de cuvânt al Ligii Profesioniste de Fotbal și fost director de imagine al UTA-ei în anii în care Nicolae Bara a fost principal finanțator al echipei arădene.

Text: Sport Arad
Foto: Marius ANGHEL

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Jun. 2016, 02:31 Actualizat: 09 Jun. 2016, 02:32 Campionat
Pe aceeași temă