Craiova are două echipe și două puncte

Mihai Andries 09 Sep. 2013, 10:33 Campionat
Craiova are două echipe** și două puncte

„Mi-e dor de Știința!”, era mesajul emoționant al fanilor Craiovei, ajunși victime într-un război care n-a fost niciodată al lor. Îl afișau pe tricourile purtate pe stradă, inscripționat pe ziduri sau scris pe bannere la alte sute de evenimente sportive, în toată Europa. Sâmbătă a fost din nou bucurie în sufletul oltenilor. S-au revăzut cu Știința, de care le-a fost atât de dor. La peste trei decenii după ce „Craiova Maxima” elimina Fiorentina, Bordeaux și Kaiserslautern, suporterii retrăiau acele momente.

După doi ani, fotbalul a renăscut la Craiova. Inima fanilor a fost însă împărțită. „Cine e adevărata Știința? Cine sunt urmașii lui Balaci, Cămătaru, Ștefănescu sau Geolgău?” au fost întrebările care i-au frământat pe suporteri.

10.000 de fani pe „Oblemenco”

Cele două echipe au început identic campionatul în liga secundă. CS Universitatea, echipa Primăriei, a „rupt” lacătele de pe „Oblemenco”. 10.000 de oameni și-au satisfăcut foamea de fotbal. Dragicevic a marcat pentru olteni (26), dar Budăcan a fost omul care a interzis noii echipe din Craiova să câștige primul meci oficial din istorie (50). A fost 1-1 cu Gloria Bistrița, într-un derby pentru promovare.

La aproape 600 de kilometri distanță de Craiova debuta Universitatea. La Satu Mare, cu Olimpia, doar 20 de fani au străbătut țara pentru meci. Și echipa lui Nicolo Napoli a condus cu golul lui Bălan (60), dar a fost egalată de penalty-ul lui Bujor (83). Două egaluri identice, dar o mare victorie pentru Craiova. Suporterilor nu mai trebuie să le fie dor de Știința. Au din nou unde să meargă la meciuri, indiferent de partea cărei echipe s-ar afla. Momentul adevărului va fi etapa viitoare. Bătălia Craiovei s-ar putea da pe „Oblemenco”.

Echipa Primăriei Craiova a strâns 10.000 de oameni pe „Oblemenco” la egalul, 1-1, cu Gloria
Universitatea lui Mititelu a avut o galerie de 20 de fani, la Satu Mare, în 1-1 cu Olimpia

 

Articol scris de Veronica HODAS și Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Mihai Andries 09 Sep. 2013, 10:33 Campionat
Pe aceeași temă