Craiova anti-Murphy: ce a început prost, s-a terminat… bine

Marius ANGHEL 28 Oct. 2013, 14:18 Campionat

Două staruri aduse după începutul sezonului au dat golurile revenirii Craiovei, care a început meciul cu Oltul de la 0-1 și 10 la 11. De altfel, din cele 9 goluri marcate până acum, 8 au avut semnătură apăsată, marcatorii numindu-se Ferfelea (2), Curelea, Pleșan, Stancu, Ljubinkovic, Oprița sau Ad. Ionescu. Doar Dragicevic s-a strecurat în grupul de veterani, fiindcă Ganea a refuzat această onoare, trimițând în bară de la 11 metri penalty-ul scos de Gorovei după pauză.

Izvoranu a contabilizat rapid un record negativ la Craiova, cu două eliminări, într-un meci și 4 minute. Clemența Comisiei de Apel n-a avut feed-back la fundașul alb-albaștrilor, care n-a intrat în glumă la Bancu din postură de ultim apărător și Ignea a deschis scorul.

Handicapul de pe tabelă n-a contat decât două minute, până când Curelea a plasat cu stil și cu capul mingea lângă bară, pentru 1-1. Centralul Miron i-a refuzat o repriză prolifică fostului atacant al Sportului, care a fost faultat clar în careu de Anghelina în minutul 30. Inferioritatea avea să se resimtă prin acțiunile periculoase ale oaspeților, domolite de sosirea pauzei.

Partea a doua a arătat de parcă oaspeții aveau un om în minus, iar în acest context victoria Craiovei a venit firesc și putea fi mai concludentă, dacă Ganea era mai precis de la punctul cu var. Mijlocașul avea să trimită însă o centrare-revanșă, asistată de Curelea și concretizată de Pleșan, căpitanul reținând toate punctele pe „Ion Oblemenco”.

Pleșan a dedicat victoria tuturor oltenilor

În martie 2005 înscria ultima dată Mihăiță Pleșan în tricoul alb-albastru, într-un meci dramatic la Constanța. Atunci a deschis scorul, apoi a ratat un penalty, iar gazdele marcau în prelungiri golul victoriei și prima retrogradare în Liga a II-a a Craiovei începuse să se contureze. După 8 ani și jumătate, Pleșan este căpitanul din sezonul renașterii.

La final, a dedicat victoria tuturor oltenilor: „Am avut eliminat în minutul 5, apoi la Curelea a fost penalty în prima repriză. Și mai zic unii că suntem echipa Federației…Suntem echipa orașului Craiova, am demonstrat că merităm să îmbrăcăm aceste tricouri. A fost un test greu, pe care nu știu câți îl puteau trece. Să joci din minutul 5 în 10 oameni și să începi de la 0-1, să ratezi și un penalti și să câștigi, înseamnă că ești o echipă mare. Dedic victoria tuturor oltenilor. Sincer, îmi doresc să promovăm și noi și FCU, să fie cât mai mult fotbal în Craiova. Pentru că au fost ani în care Craiova a fost privată de fotbal de calitate. Finul Izvoranu va trebui să dea berea, să dea masa, are mult de plată. Nu știu dacă era eliminare, a fost penalti, dar nu era de roșu pentru că nu a fost în postură de ultim apărător. Mai era Cârjă în zonă”.

Stângă crede că jucătorii încearcă să fie… prea olteni

Antrenorul Universității consideră că Pleșan și ceilalți alb-albaștri sunt de felicitat pentru modul cum au revenit de la 0-1 și în inferioritate numerică. „O victorie foarte grea, când începi la 1-0 pentru adversar și în 10 oameni nu mai contează împotriva cui joci. Jucând acasă, într-un meci important pentru noi, eu cred că băieții merită felicitați. Au meritat victoria și cu puțină șansă puteam să ne desprindem mai repede, la o diferență mare de scor”.

Ovidiu Stângă nu are nici un regret că l-a aruncat în luptă pe Silviu Izvoranu din primul minut: „Izvoranu a luat primul roșu, la Târgu Mureș,  pe greșeală de atitudine, acesta din postură de ultim apărător, se vede la el că nu a jucat în ultima perioadă. Nu regret că l-am folosit, a fost decizia mea. Băieții se dăruiesc, încearcă să fie olteni și sunt prea răi”.

Curelea: „Arbitrii ne-au dezavantajat aproape meci de meci”

Costin Curelea, autorul golului care a readus Știința în joc, apreciază că a fost un succes al întregului grup de jucători și, la fel ca Pleșan, a subliniat faptul că echipa este prejudiciată de arbitri în fiecare meci. „A fost un meci foarte greu, ținând cont că am jucat în 10 oameni aproape 90 de minute. Am alergat dublu, dar am reușit să câștigăm, asta e cel mai important. Am reușit să formăm un grup puternic, și asta se vede în teren. Mă bucur că ambele echipe din Craiova sunt pe primele două locuri. Nu-mi place să comentez, dar deciziile arbitrilor ne-au dezavantajat tot timpul. La Motru am avut penalti clar, nu s-a acordat, astăzi, cu Oltul, la fel, la Târgu Mureș a fost măcel” a spus Curelea.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Florin CEAUȘU

Marius ANGHEL 28 Oct. 2013, 14:18 Campionat
Pe aceeași temă