Costel Roșu, din nou decisiv pentru Dacia Unirea. Brăilenii au luat un punct din deplasarea de la Timișoara, acolo unde ASU Poli a avut trei goluri anulate

Marius ANGHEL 06 Mar. 2017, 11:11 Campionat

Dacia Unirea nu a mers în excursie la Timișoara și a reușit să obțină un punct pe terenul unei formații care etapa trecută remizase, surprinzător, la Suceava. Brăilenii au scos, sâmbătă, un 1-1 cu ASU Poli după ce au fost conduși. Costel Roșu a înscris din nou, ajungând la trei reușite în două meciuri, mijlocașul fiind singurul jucător al echipei lui Alin Pânzaru care a înscris în acest an în jocurile oficiale.

Meciul cu ASU Poli a început după același scenariu din tur, ca pe Municipal, numai că acum timișorenii au înscris mult mai repede, în minutul 8, prin Bădăuță. Replica brăilenilor a venit imediat însă șuturile lui Niță și Neagu nu și-au atins ținta.

În minutul 21, gazdele puteau să-și dubleze avantajul, dar Olaru a avut noroc, deoarece mingea șutată de Stancu a lovit bara. Dacia Unirea a fost echipa care a insistat mai mult pe final de repriză, iar cu două minute înainte de pauză, după o acțiune frumoasă a lui Neagu, Costel Roșu a restabilit egalitatea.

În repriza a doua s-a jucat pe contre, însă marile ocazii au lipsit. ASU Politehnica Timișoara a avut un gol anulat pe motiv de ofsaid în prima repriză, iar în partea secundă a mai trimis de două ori mingea în plasa porții apărate de Olaru, însă și aceste reușite ale gazdelor au fost anulate din același motiv.

Bădăuță (48) și Mera (50) și-au trecut numele pe lista ratărilor, iar la jumătatea reprizei Dacia Unirea a beneficiat de o lovitură liberă, Necoară a șutat pe spațiul porții, însă Gakos a reținut mingea. Birău (71), de la gazde, și Pușcașu (76), de la oaspeți, și-au încercat șansele de la distanță, dar nu au reușit să modifice tabela. Ultima ocazie de gol a aparținut timișorenilor și a fost irosită de Bădăuță, care a șutat plasat, mingea trecând la o palmă de vinclul porții lui Olaru.

Cu puțină șansă, Dacia Unirea a reușit să obțină un punct mare în deplasare și poate spera ca în următoarele jocuri să urce unul sau două locuri în clasament.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA 1-1
Bădăuță 8′ / C. Roșu 43′

Gakos – Motreanu, Cr. Gălan (cpt.), Mera, Ghinescu (Gorovei 81′) – Bilia – Birău, Nicolescu (Șt. Blănaru 68′), Măd. Stancu, Teuț (Țugui 79′) – Bădăuță
Rezerve neutilizate: Gîrlea – Telescu, Vucea, Giuricici
Antrenor: Sorin Brîndescu

Bg. Olaru – Gab. Niță (Ed. Oprea 82′), L. Ivan (cpt.), Ghiocel, Necoară – Roșoagă, Moglan, Olenic (Rz. Adăscăliței 46′), C. Neagu – C. Roșu, Pușcașu (Iosofache 81′)
Rezerve neutilizate: Alb. Popa – Stănciulescu, P. Ioan, D. Oprea
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Știința (Timișoara); Spectatori: 800: Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax)

Marius ANGHEL 06 Mar. 2017, 11:11 Campionat
Pe aceeași temă