Costel Pantilimon, în vizită la ASU Politehnica înaintea ultimului meci din acest sezon. Antrenorul Petruescu a vorbit despre navigarea în permanență a echipei în „apele tulburi”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 May. 2019, 15:23 Campionat
Costel Pantilimon, în vizită la ASU Politehnica înaintea ultimului meci din acest sezon.** Antrenorul Petruescu a vorbit despre navigarea în permanență a echipei în
  • ASU Politehnica va termina sezonul de Liga 2 pe teren propriu, cu ocazia unui meci cu Metaloglobus București, ultimul joc al formației din Capitală cu Laszlo Balint ca antrenor.
  • Cosmin Petruescu a precizat că va da șanse jucătorilor tineri, dar că obiectivul este victoria, la ultima reprezentație pentru suporteri.
  • Joi, la antrenamentul echipei a fost și Costel Pantilimon, cel care este verișorul portarului Rareș Murariu.

 

Cosmin Petruescu a precizat că nu se gândește neapărat la o victorie obținută sâmbătă cu Metaloglobus pentru ca ASU Politehnica să termine sezonul mai bine clasată decât Ripensia sau UTA. „Ne așteaptă o partidă care chiar dacă pare că are puțin aer de vacanță, cu siguranță nu este așa. Cel puțin din punctul nostru de vedere, cu siguranță, cred că și din punctul de vedere al celor de la Metaloglobus. Din informațiile pe care le am, ei chiar tratează cu maixmă seriozitate acest joc, sper să nu greșesc, dar cred că au plecat cu două zile înainte. Întâlnim revelația acestui retur de campionat, prin prisma rezultatelor pe care le-au înregistrat, pe fondul unor transferuri foarte bune făcute în pauza de iarnă. Au jucători cu o valoare incontestabilă pentru Liga a 2-a, mă refer la frații Herea sau Ghenovici. Și în compartimentul defensiv au jucători cu prezențe constante în liga secundă. Este obligatoriu să câștigăm acest meci, pentru că este ultimul în fața propriilor suporteri și ultima impresie contează”, a precizat Petruescu.

Echipa, ca Pirații din Caraibe: „Am navigat în preajma unor ape tulburi”


Pentru acest meci, Adrian Bedea va fi suspendat. Deoarece retrogradarea e matematic evitată, vor primii șanse și unii jucători mai tineri, care au fost utilizați mai puțin.

„Mă bucur că pronosticul meu că promovarea și retrogradarea se vor juca până în ultima etapă nu s-a adeverit, cel puțin în ceea ce ne privește pe noi. Chiar dacă nu este un obiectiv foarte bun, mă bucur că și în următoarea ediție de campionat vom fi la startul ligii secunde. A fost un sezon pe care l-am trăit la intensitate maximă. În permanență am navigat în preajma unor ape tulburi, dar mă bucur că nu am fost niciodată în zona vârtejului sau în Triunghiul Bermudelor. Am atins și celălalt obiectiv într-o oarecare măsură, formarea și promovarea de jucători tineri”, a precizat Petruescu.

Pantilimon, în vizită


La antrenorul de joi, echipa a fost vizitată de Costel Pantilimon, fostul portar al Politehnicii de pe vremea lui Iancu. „Chiar ne-a făcut mare plăcere, am discutat despre experiența lui din Anglia. Prezența lui nu poate fi decât un beneficiu, în legătură cu sfaturile, sugestiile și impresiile pe care le-a mai trăit în fotbalul nostru. Am înțeles că a mai fost la alte meciuri, sper să vină și la ce de sâmbătă”, a precizat Petruescu despre portarul lui Nottingham Forest.

Cu 45 de puncte, ASU Poli este pe locul 13 cu o etapă înainte de finalul sezonului. Metaloglobus București e pe locul 9, cu 49 de puncte. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 12:00, pe arena Știința din Timișoara.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 May. 2019, 15:23 Campionat
Pe aceeași temă