Costel Ilie se gândește la demisie: „Poate o decizie radicală ar trezi echipa”. Rapid n-a mai câștigat un meci de 17 etape

Marius ANGHEL 11 Apr. 2016, 13:53 Campionat
Costel Ilie se gândește la demisie:

Costel Ilie, antrenorul echipei Rapid CFR Suceava, a declarat la finalul meciului de sâmbătă cu CS Balotești, din prima etapă a play-out-ului Ligii 2, încheiat la egalitate, scor 1-1, că se gândește să-și dea demisia dacă acest lucru îi va ajuta pe jucători să iasă din această pasă neagră. O decizie în această privință o va lua luni, după ce va purta o discuție cu conducerea clubului.

Gruparea suceveană trece printr-o perioadă neagră în campionat, în ultimele 16 etape nereușind să câștige niciun joc. Costel Ilie, instalat pe banca Rapidului la finalul anului 2015, a antrenat echipa în 8 meciuri oficiale, perioadă în care a înregistrat 5 egaluri și 3 înfrângeri și are un golaveraj de 6 goluri marcate și 13 primite. Rapid are 12 puncte în play-out, e la egalitate cu CS Balotești și se află la granița locurilor ce duc la retrogradare sau la barajul de menținere în Liga 2.

„Am discutat și cu băieții și până luni voi reflecta la această situație în care ne aflăm. Luni voi avea o discuție cu conducerea clubului și cred că poate o decizie radicală prin plecarea mea ar trezi echipa, s-ar produce un șoc și ar conștientiza că așa nu mai putem să mergem în continuare. Acum vorbesc la cald și poate rostesc cuvinte mari, dar mă voi gândi la rece și vom vedea care e soluția, împreună cu conducerea echipei. Până la urmă am demnitatea de a lăsa pe altcineva, deoarece nu mi-e teamă de ce va urma și nu plec la greu, dar poate cine vine va reuși mai mult decât am putut eu. Eu am venit și sunt cu sufletul aici, dar acesta este lotul și nu avem ce să facem, decât să mergem mai departe. Am vorbit și cu jucătorii să aibă în continuare încredere în ei și să nu apară schisme în lot și să sperăm că va veni prima victorie la Piatra Neamț, cu mine sau fără mine”, a spus, citat de Monitorul de Suceava, Costel Ilie, cât despre meciul cu CS Balotești a spus: „N-a fost să fie nici de data asta. Am sperat până la finalul jocului că vom învinge, dar din păcate n-am reușit. Față de jocurile trecute s-a văzut o schimbare în bine a angajamentului și dăruirii jucătorilor în teren. Cred că am controlat jocul și ne-am creat mai multe ocazii, dar aici pot invoca și ghinionul. Pe o neatenție sau relaxare am primit și golul, pentru că ei au știut să joace cel mai bine fazele fixe. Acest egal cred că ne prelungește mai mult o agonie, pentru ne-am încurcat și noi și ei și-am rămas cu același număr de puncte. Arbitrajul e tardiv să-l comentăm acum, dar dacă se acorda acel 11 metri la 1-0, poate altfel era jocul în repriza a doua. Am avut și pe final neșansă la două ocazii, dar n-am ce să le reproșez jucătorilor deoarece au încercat și au vrut, dar la momentul actual ăștia suntem și atât putem”.

Foto: Gazeta SV

 

Marius ANGHEL 11 Apr. 2016, 13:53 Campionat
Pe aceeași temă