Cosmin Petruescu, nervos pe o parte a echipei după egalul cu Daco-Getica: „Sunt în lotul Politehnicii Timișoara. Vreau mai mult respect din partea lor!”

Marius ANGHEL 07 Apr. 2019, 10:07 Campionat
  • ASU Politehnica risca să ajungă pe loc retrogradabil dacă Ioan Mera nu egala pentru rezultatul final de 1-1 cu Daco-Getica București, în meciul de sâmbătă seară, din etapa a 28-a a Ligii 2. Firește, „glonțul” i-a trecut pe la ureche și lui Cosmin Petruescu, supărat pe evoluția jucătorilor săi. Antrenorul nu a nominalizat componenții lotului care l-au supărat, însă a făcut un lucru pe care nu prea l-a practicat până acum: reproșuri.

 

Cosmin Petruescu spera la un succes și a lăudat prestația lui Fabio Trip, tânăr timișorean care nu a primit multe șanse de joc și nici nu a fost atât de lăudat ca „vedetele” aduse de la Academia lui Hagi, care au început să-i irite pe suporteri.

„O partidă pe care trebuia să o câștigăm, însă, din păcate pentru noi, nu am reușit să facem lucrul acesta. Era important pentru a-i ține pe cei de la Daco-Getica la patru puncte sub noi, dar, în același timp, era important să nu pierdem. Mă bucur că, până la urmă, am reușit să egalăm. Am întâlnit o echipă care nu întâmplător a avut 11 remize în acest campionat. Ne-au surprins puțin la începutul jocului prin așezarea cu cinci fundași. Era clar că au venit să nu piardă partida de astăzi. Până ne-am redresat, am încercat mai multe formule, să rotim mai mulți jucători pe anumite poziții. Asta în primul rând, din cauza accidentărilor pe care le-am avut, din cauza jucătorilor care au fost suspendați și accidentați. Dacă e să privim cât de cât și foarte puțin din partea plină a paharului, rămâne faptul că am reușit să egalăm. Mă bucur pentru Trip că a intrat și a dat pasa de gol”, a spus Petruescu despre joc.

Se lasă cu sancțiuni!

Cosmin Petruescu spune că va pedepsi jucătorii indolenți. „N-aș vrea să fac o analiză la cald. Am avut totuși o discuție cu jucătorii în vestiar. Tot ce pot să vă spun e că mă deranjează că unii dintre ei nu au înțeles la ce club joacă, pentru ce echipă joacă și mă deranjează atitudinea cu care au intrat unii dintre ei în teren în partida de astăzi. Nu voi face nominalizări. Sunt discuții care trebuie să rămână la nivelul vestiarului. Sperăm ca în următoarele partide să ne schimbăm puțin din atitudine dacă vrem să adunăm și puncte, să aducem și victorii. Sunt discuții. Cu siguranță se vor lua și măsuri. Nu neapărat pecuniare, dar, cu siguranță, se vor lua și măsuri. Având un lot relativ restrâns valid numeric, cei care intră nu profită de șansa pe care Politehnica Timișoara le-o oferă”, a precizat Petruescu despre cei care l-au supărat.

Antrenorul a subliniat și că unitatea în cadrul lotului a fost o problemă. „Sper ca în partidele următoare să avem o altă atitudine. N-aș vrea să discutăm acum de jucătorii împrumutați, de jucătorii din propria pepinieră, tineri, în creștere. Sunt în lotul Politehnicii Timișoara și trebui să joace mai mult pentru culori, pentru suporteri. Vreau mai mult respect din parte lor! În primul rând, să se respecte pe ei, pe cei care îi plătesc și pe suporterii care sunt alături de noi meci de meci. Nu aș vrea să dau nume. S-ar putea să fie și surprize. Mă bucură atitudinea pe care au avut-o jucătorii cu experiență din cadrul lotului. Trebuie să fim un pic mai uniți pe viitor, să  tragem toți la aceeași căruță, ca să putem urca în clamennt, pentru că avem nevoie de puncte. Clasamentul este foarte echilibrat, foarte strâns și oricine poate să câștige cu oricine”, a mai spus, despre aceste probleme, Petruescu.

Împăciuitor cu arbitrii

Dacă Marius Baciu a avut numeroase reproșuri pentru brigada condusă de Rareș Vidican, Cosmin Petruescu spune că arbitrajul nu a influențat rezultatul. „Nu aș vrea să comentez ce a spus Marius Baciu. E problema lui. Am înțeles că a făcut și analiza brigăzii de arbitri. Chiar dacă este la cald, poate e nemulțumit și frustrat din cauza rezultatului. Același lucru putem să-l spunem și noi după partida din tur, chiar și după partida aceasta. Nu știu cine a avut ocaziile mai multe, mai clare, cine a fost echipa mai prezentă în joc. Vom face o analiză video, au fost lucruri bune și mai puțin bune. Chiar cred că noi, antrenorii, ar trebui să fim mai preocupați de jocul echipei și mai puțin de analiza brigăzii de arbitri. Nu cred că arbitrajul a influențat meciul de astăzi”, a conchis antrenorul Politehnicii.

Cu 31 de punct, ASU Politehnica a egalat-o pe Luceafărul Oradea și a depășit-o în clasament datorită golaverajului superior, urcând pe 14. Totuși, echipa timișoreană are un singur punct avans față de Daco-Getica, care a căzut pe ultimul loc retrogradabil, 16. În etapa intermediară, ASU Poli joacă miercuri, de la ora 17:00, în deplasare la SSC Farul Constanța, echipa care a urcat de pe locul 16 pe 13 și are 32 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 07 Apr. 2019, 10:07 Campionat
Pe aceeași temă