Cosmin Petruescu, după un meci fără prea multe ocazii pentru ASU Poli, pierdut în prelungiri la Ploiești: „O partidă care a venit într-un moment total nepotrivit pentru noi”

Marius ANGHEL 17 Sep. 2018, 14:36 Campionat
Cosmin Petruescu, după un meci fără prea multe ocazii pentru ASU Poli, pierdut în prelungiri la Ploiești:**

ASU Politehnica apărut că se mulțumește cu un 0-0 scos pe terenul celor de la Petrolul Ploiești. Alb-violeții au avut o prestație foarte bună în defensivă, dar foarte slabă în ofensivă. După meci, antrenorul Cosmin Petruescu a găsit scuze, deși tot spune că nu îi place să o facă. Despre faza controversată din minutul 13, tehnicianul nu a făcut multe comentarii.

Anterior jocului, Petruescu puncta că pe „Ilie Oană”, într-o atmosferă defapt normală pentru fotbal, sport, pentru suporteri, nu se va prea putea face auzit cu indicațiile. Ca un făcut, fanii „lupilor galbeni” au dat cu petarde. Pe lângă acest aspect, despre care nu a mai vorbit după joc, „Conferențiarul” a calculat scrupulos orele de oboseală acumulate de echipa sa pe drum, plus câte minute mai puțin a jucat echipa lui Leo Grozavu.

„O partidă venită într-un moment total nepotrivit pentru noi și într-un moment foarte bun pentru Petrolul. Pentru noi a fost momentul nepotrivit din cauza faptului că a fost al treilea meci în decurs de șapte zile, având la mijlocul săptămânii un meci eliminatoriu, de 120 de minute. Bineînțeles, și Petrolul a avut meci în timpul săptămânii, dar nu a fost de 120 de minute, l-a disputat pe teren propriu și, nu în ultimul rând, partida din etapa anterioară a jucat-o sâmbătă, având și o zi în plus de odihnă. În plus, noi am și parcurs un drum lung, de zece ore, în ziua premergătoare meciului. Nu aș vrea să se înțeleagă că sunt scuze, sunt niște realități cotidiene. Chiar și în aceste condiții, cred că am dat o replică bună spre foarte bună echipei din Ploiești”, s-a scuzat, deși nu vroia să o facă, Petruescu.

Intenții ofensiv, mai mult la nivel teoretic

Petruescu spune că a dorit ca Politehnica să joace ofensiv. „Trebuie să recunoaștem că, oricât de mult ne-am propus pe faza ofensivă, nu am reușit să ne apropiem foarte des și foarte periculos de poarta echipei adverse. Defensiv, consider că am făcut un joc tactic aproape de perfecțiune, mă refer la atacul pozițional și la timpul regulamentar de joc. Din păcate pentru noi, în prelungiri, am cedat, și mă refer aici la primul gol, pentru că al doilea contează doar pentru statistică, nu mai are nicio importanță în economia jocului. La acea lovitură liberă am urcat cu toții în jumătatea adversă și am fost surprinși pe contraatac, încasând și golul al doilea. Cât despre prima reușită a Petrolului, a fost clar lipsă de experiență, pentru că nu am reușit să gestionăm foarte bine finalul. A fost un corner prelungit, care nu anunța absolut nimic. Echipa gazdă e redutabilă la fazele fixe, știam acest lucru, și a reușit să înscrie printr-un jucător cu ștate vechi la nivelul Ligii 1. În ciuda situației nefavorabile în care s-a disputat meciul, aș vrea să remarc atitudinea jucătorilor noștri. Nu a fost deloc ușor, Petrolul e o echipă bună, care practică un joc agresiv, în sensul bun al cuvântului și mă bucur că am reușit să ne închidem foarte bine până la final. Ne-a fost destul de greu să jucăm relația unu contra unu cu adversarul direct, a trebuit să practicăm un dublaj permanent la purtătorul balonului, iar acest lucru implică un consum energetic foarte mare. Am rezistat însă foarte bine până spre final. De asemenea, schimbările pe care le-am făcut au fost clar cu tentă ofensivă. A ieșit mai întâi un mijlocaș defensiv provenit din fundaș central, Nicolescu, și a intrat Lazea, un mijlocaș «box to box». Iar celelalte două modificări, Bozian cu Plămadă și Velici cu Bănică au fost post pe post”, a vorbit antrenorul despre meci.

Politehnica poate invoca erori de arbitraj

Cei de la ASU Politehnica au invocat că în minutul 13, balonul trimis cu capul de Nicolescu a trecut de linia porții, plus acordarea unei lovituri libere indirecte destul de ușor în minutul 85. Atunci, jucătorii alb-violeți s-au enervat. Petruescu spune că nervozitatea indică dorință și că nu vrea să critice arbitrajul.

„Faptul că există o stare de nervozitate, până la un punct, înseamnă că jucătorii își doresc un rezultat pozitiv, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Într-adevăr, dacă au fost stări de nervozitate excesive, cu siguranță au fost din dorința de a nu pierde acest meci și a le face un cadou suporterilor, care și de această dată au fost alături de noi într-o deplasare foarte lungă. Din mesajele prietenilor și susținătorilor, am înțeles că am avut un gol valabil anulat. Dar nu am comentat și nu voi comenta niciodată deciziile de arbitraj. Iar dacă a fost o eroare, îmi place să cred că a fost neintenționată, cu atât mai mult cu cât partida a fost televizată”, aspus Petruescu despre acest aspect.

După eșecul de la Ploiești, ASU Poli a rămas cu 7 puncte și a coborât pe locul 13. În etapa a 8-a joacă pe teren propriu cu CS Mioveni.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: FC Petrolul

Marius ANGHEL 17 Sep. 2018, 14:36 Campionat
Pe aceeași temă