Cosmin Petruescu are viață grea la ASU Poli după debutul slab de sezon: „Îmi pare rău că nu am reușit să-i capacitez pe toți cei care s-au ocupat de pregătirea acestui joc”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Aug. 2019, 13:37 Campionat

ASU Poli nu a început sezonul așa cum se așteptau fanii săi. Acasă a pierdut cu 1-0 atât cu CS Mioveni, cât și cu Daco-Getica, și, în ciuda victoriei clare de pe terenul celor de la Pandurii, dezamăgirea rămâne, cu atât mai mult cu cât programul timișorenilor din startul sezonului era chiar unul accesibil. Antrenorul Cosmin Petruescu a precizat că își asumă înfrângerea neașteptată cu echipa lui Marius Baciu și spune că regretă că nu a putut să-i facă pe jucători, dar și pe cei din staff conștienți că „lupii tineri” din Colentina nu sunt chiar „jaloane” ușor de învins.

„Conferențiarul” nu a mai spus că un egal era mai echitabil, ci a recunoscut că echipa sa a jucat slab. „Aș vrea să felicit echipa adversă pentru jocul pe care l-au practicat astăzi și cum au obținut cele trei puncte puse în joc. Îmi pare rău că am avut dreptate când am spus că ne așteaptă o partidă dificilă. Văzusem primele două jocuri ale Daco-Geticii din acest început de campionat, știam unde sunt puternici. Din păcate, nimic din ce am pregătit la antrenamente săptămâna aceasta nu ne-a ieșit. Eu îmi asum pregătirea tehnico-tactică, e normal ca lumea să fie supărată pentru că a apărut această înfrângere neașteptată. Îmi pare rău că nu am reușit să-i capacitez pe toți cei care s-au ocupat de pregătirea acestui joc. Mă refer la staff și la jucători. Când am spus că meciul nu e câștigat dinainte și simpla prezență pe teren nu ne asigură trei puncte. Victoria celor de la Daco-Getica a fost pe deplin meritată. Am făcut două schimbări din motive medicale, Lupu și Marvin Schieb. Având doar trei schimbări la dispoziție era destul de greu să încercăm să schimbăm ceva din punct de vedere al jocului. În ultimele zece minute, din moment ce în 80 de minute nu am reușit să desfacem apărarea lor cu atacuri poziționale, am sărit peste faza de construcție și am încercat sp punem presiune pe cei doi fundași centrali cu Mera și Scutaru. Din banale clinciuri, din contre, aut-uri, mingea a sărit tot la adversari”, a spus Petruescu, despre joc.

„Marele Oval” nu e o piedică pentru echipă

De multe ori, ASU Poli a părut că joacă foarte dezordonat pe terenul mare de pe stadionul „Dan Păltinișanu”, dar Petruescu spune că terenul mai mic de pe Știința nu ar rezolva problema. Tehnicianul lasă să se înțeleagă că în vestiar, nu totul e roz. „Nu are nicio legătură stadionul. Terenul s-a prezentat în condiții bune, un teren mare, bun, le mulțumesc organizatorilor. Sunt alte problemele care rămân în sânul echipei. Nu voi ataca pe nimeni, îmi asum responsabilitatea rezultatului. Important e să ne adunăm cât mai repede după acest meci, pentru că vine meciul cu Rapid. Chiar dacă sunt frații noștri, nu se vor da la o parte să împărțim frățește punctele. E un început de sezon, campionatul e lung. Aceste puncte erau importante, pentru că aveam șansa să legăm două victorii și să avem șase puncte, ceea ce ne-ar fi făcut să fim mult mai liniștiți pentru partidele următoare. Am făcut multe greșeli tehnice, de preluare, trasee ale mingii. Golul primit de la distanță a venit dintr-o lovitură indirectă, dar Murariu până atunci a avut trei intervenții bune”, a explicat antrenorul echipei timișorene.

De partea suporterilor, care au luat echipa la rost

La final, cei din galerie i-au certat pe jucători. Antrenorul spune că îi înțelege. „Galeria este îndreptățită să facă presiuni. Cum ne place să fim aplaudați după victorii, e normal să fie nemulțumiți când practicăm un joc ca cel de azi. Sunt ferm convins că reproșurile făcute au fost făcute în interesul de a ne trezi”, a spus Petruescu despre acest aspect.

Rămasă cu trei puncte, ASU Poli se află pe locul 9 datorită golaverajului, 3-2. Alte șapte echipe au trei puncte acumulate până acum, însă timișorenii au cel mai bun golaveraj. Runda viitoare joacă sâmbătă, de la ora 18:00, în Regie, la București, cu Rapid.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Aug. 2019, 13:37 Campionat
Pe aceeași temă