„Coșmarul desființării echipei Dacia Unirea reapare.” Președintele clubului vorbește despre situația critică generată de criza imposibilității primirii banilor de la autorități

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 30 Jun. 2017, 12:34 Campionat

Dacia Unirea Brăila este una dintre puținele echipe care ar trebui să participe în noua ediție de campionat a Ligii 2 și care încă nu s-a reunit. Gruparea care a încheiat sezonul trecut pe locul 11 are probleme cu finanțarea și nu poate să-și reia pregătirea până când nu știe sigur dacă se poate sau nu baza pe ajutorul autorităților locale.

Cert este că primarul orașului Brăila, Marian Dragomir, a comunicat într-o recentă conferință de presă că, cel puțin la acest moment, alocarea banilor deja repartizați în bugetul pe acest an este imposibilă în contextul în care Curtea de Conturi își menține punctul de vedere referitor la comiterea unei ilegalități în acordarea și cheltuirea acestor bani.

„Anul acesta, Curtea a venit din nou la primărie și singurele probleme rămase în divergență sunt la capitolul sport și finanțarea acestei activități aferente lui 2016. Concluzia Curții a fost că primăria alocă, în mod nelegal, în baza unor contracte de finanțare, bani pentru disciplinele sportive. (…) Noi am alocat și în acest an aceeași sumă ca și până acum pentru capitolul sport, dar nu putem, deocamdată, să o cheltuim. Am avut, zilele trecute, întâlnire cu reprezentanții cluburilor sportive din municipiu (handbal, fotbal și baschet) la care a participat și președintele Consiliului Județean, ocazie cu care le-am arătat documentele de la Curtea de Conturi. Le-am explicat că cei de la Curte ne spun că nu trebuie să finanțăm în baza unui contract de finanțare și a unei cereri depusă de club”, a spus Dragomir.

Primarul conștientizează că orașul poate rămâne fără nicio echipă sportivă

Marian Dragomir transmite că încearcă în continuare să poată găsi o cale legală pentru sprijinirea sportului, cât mai rapid, fiindcă altfel nu mai are niciun rost dacă echipele din oraș se vor desființa.

„Ne manifestăm în continuare disponibilitatea de a găsi calea legală pentru a sprijini sportul. Nici nu vreau să mă gândesc că o să debuteze campionatul și cluburile din Brăila nu vor avea forța necesară să poată începe. Ce folos dacă noi vom câștiga, să zicem, un proces cu CCR, peste 2 ani, și vom putea finanța în mod legal după cum ne va spune instanța, dacă aceste cluburi se vor desființa pentru că astăzi noi nu putem aloca banii”, a mai spus edilul Brăilei.

Avramescu: „Ce mi se pare foarte curios este faptul că în alte județe cluburile primesc bani de la primărie și Consiliul Județean, iar la Brăila acest lucru nu este posibil”

Președintele Consiliului de Administrație al Daciei Unirea, Valentin Avramescu, spune că viitorul clubului brăilean este pe muchie de cuțit.

„Coșmarul desființării echipei de fotbal Dacia Unirea reapare la Brăila. Dacă noua ordonanță de guvern nu va fi aplicată, asta înseamnă sfârșitul fotbalului brăilean, sau replierea pe alte poziții. Adică să rămânem doar cu Centrul de Copii și Juniori. Ce mi se pare foarte curios este faptul că în alte județe cluburile primesc bani de la primărie și Consiliul Județean, iar la Brăila acest lucru nu este posibil. Vreau să sper că această portiță întredeschisă în acest moment nu se va închide definitiv. Noi mai sperăm până pe 20 iulie, data limită pentru înscrierea echipei Dacia Unirea în Liga a 2-a”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 30 Jun. 2017, 12:34 Campionat
Pe aceeași temă