Copos pune condiții: „30.000 de lei sau vă luați adio de la ProRapid”

Mihai Andries 15 Jan. 2014, 15:08 Campionat
Copos pune condiții:** „30.000 de lei sau vă luați adio de la ProRapid

În vară, George Copos le-a cedat clubul lui Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu cu tot cu datorii. În plus, omul de afaceri le-a oferit drept de folosință și pentru baza de ProRapid, acolo unde se pregătesc grupele de juniori ale feroviarilor. Inițial, Copos a spus că echipa poate folosi baza de antrenament gratuit, dar în finalul anului 2013 s-a răzgândit și le-a impus noilor patroni o chirie de 1.700 de euro pe lună.

Locația de cantonament a giuleștenilor are trei terenuri de antrenament, pe cel principal se pregătește echipa mare, iar pe celelalte două secundare joacă juniorii. Însă anul 2014 a început cu ghinion pentru juniorii Rapidului. Astfel, supărat se pare că nu și-a primit banii datorați pentru chirie, George Copos l-a trimis pe Ioan Taban care a pus lacătul pe vestiarul juniorilor și le-a  transmis antrenorilor că nu mai au voie să se pregătească pe terenurile de la ProRapid. Însă, noul președinte al feroviarilor, Nicolae Manea a avut o întâlnire cu George Copos și a obținut o amânare de plată a datoriilor până la 31 martie 2014. În cazul în care patronul de la Ana nu va primi 30 000 de lei, juniorii Rapidului nu vor mai avea acces la ProRapid, fiind nevoiți să se antreneze în altă parte.

„Grădinița” a dus greul

În  2013, rapidiștii s-au bazat în mare măsură doar pe jucători crescuți la centrul de copii și juniori. După ce clubul a intrat în insolvență, în decembrie 2012, conducerea echipei a fost obligată să apeleze de puștii de la echipa a două. Astfel, în returul campionatului trecut în formula de start a giuleștenilor și-au făcut apariția următorii: Virgil Drăghia, Nicolae Vasile, Marian Stoica, Alexandru Ioniță II, Mădălin Martin, Andrei Ciolacu, toți fiind crescuți la CCJ. Alături de care au acceptat să joace în continuare la Rapid, giuleștenii au terminat ultimul lor sezon în Liga 1 pe locul opt.

Articol scris de Victor STOICESCU

Mihai Andries 15 Jan. 2014, 15:08 Campionat
Pe aceeași temă