Conducerea UTA-ei – catalizatorul eșecului de la Satu Mare

Marius ANGHEL 02 Mar. 2014, 16:19 Campionat

„Bătrâna Doamnă” a căzut primul test al primăverii într-o manieră rușinoasă. Echipa arădeană nu a contat deloc în „fieful” uneia dintre formațiile de pluton ale seriei de Vest a ligii secunde. Spectatorul neutru care a asistat la partida de la Satu Mare tinde să dea vina exclusiv pe jucători și antrenori, dar adevărul e cu totul altul. În proporție de 60-70% vina pentru eșecul cu Olimpia o poartă conducerea clubului, în frunte cu Adrian Marțian.

Punctual, greșelile dejeanul și acoliților săi, Cătălin Barbu și Dorin Micșa au fost următoarele:

– Maximiliano Laso e de luni seara la Arad (negocierile cu el s-au întins nepermis de mult), dar contractul cu argentinianul, respectiv solicitarea cărții verzi din Thailanda a avut loc doar vineri. Bineînețeles, datorită diferenței de fus orar, actul nu a mai ajuns la timp și tehnicul mijlocaș nu a avut drept de joc.
– Cum Adrian Falub a aflat de abia joi că nu va conta pe Ovidiu Popescu din pricina cumulului de cartonașe galbene, a trebuit să găsească rapid un înlocuitor pentru acesta. A apelat la Alin Marcu, jucător trimis de Marțian să se pregătească cu echipa de juniori vreo două săptămâni, ratând 7 din cele 9 zile de cantonament. Marcu a avut probleme fizice la Satu Mare încă din primul sfert de oră, a evoluat slab, fiind – de fapt – înlocuit la pauză.
– Daniel Ola a venit la Arad în preziua plecării în cantonamentul de la Gyula, dar nu a putut trece granița în Ungaria alături de colegii săi din cauza unor probleme cu pașaportul. Dacă fundașul camerunez ar fi fost cazat pentru o noapte în țara vecină rămânea în spațiul Schengen și ar fi efectuat de la un capăt la altul cantonamentul iernii. După o oră de joc, Ola de abia mai stătea în ghete la Satu Mare, având partea sa de vină și la golul numărul doi al sătmărenilor.
– Ștefan Mardare acceptase verbal contractul oferit de UTA, dar conducerea „textilistă” nu s-a grăbit să-i obțină semnătura pe contract. Fundașul a fost atras de o ofertă din Khazastan, care nu s-a mai concretizat, dar a lipsit de la antrenamentele echipei zece zile, inclusiv, opt dintre ele petrecute în stagiul de pregătire centralizat.
– Fiindcă Marțian a îndeplinit minimele cerințe ale lui Adrian Falub de abia joi și vineri, tehnicianul a amânat până în ultimul moment semnarea contractului. Tocmai de aceea, s-a intrat în criză de timp, iar antrenorul clujean nu a putut să-și conducă elevii de pe marginea terenului la Satu Mare, ci doar de după gard cu ajutorul colaboratorului său, Marius Suller.
– Pe lângă faptul că echipa s-a reunit relativ târziu, pe 20 ianuarie, incertitudinea de la club nu l-a convins pe Adrian Falub să preia frâiele decât pe 4 februarie. Practic, tehnicianul nu a avut la dispoziție nicio lună de zile să-și impună stilul, iar echipa a arătat cum a arătat la Satu Mare.
– Deși a solicitat doi atacanți, staff-ul tehnic nu a primit niciunul până la ora meciului cu Olimpia Satu Mare. Babatunde a ajuns la începutul săptămânii la Arad, dar, pe lângă faptul că încă nu a convins pe nimeni că merită un loc în lotul „textilist”, cartea sa verde oricum nu ajunsese la timp din Letonia.

În fine, o mostră de lipsă de minim respect față de jucători, Adrian Marțian a dat-o chiar ieri. Deși a fost la Satu Mare și s-a întâlnit și s-a întreținut minute cu bune cu Cătălin Barbu sau Dorin Micșa, dejeanul a oprit în câmp autocarul UTA-ei aproximativ o jumătate de oră pentru ca el să ajungă cu banii necesari achitării cazării la hotel.

Sursa: Sport Arad

Foto: Kiss Adam

Marius ANGHEL 02 Mar. 2014, 16:19 Campionat
Pe aceeași temă