Conducătorul care a cerut jucătorilor Politehnicii să părăsească terenul spune cum s-a luat decizia. „E revoltător, e derajant și nu face deloc bine fotbalului”. Reproșurile pentru UTA

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 09:18 Campionat
Conducătorul care a cerut jucătorilor Politehnicii să părăsească terenul spune cum s-a luat decizia.**

Managerul sportiv al ASU Politehnica, Marius Cociu (foto mic, în centru), a fost singurul oficial al timișorenilor care a vorbit după ce bănățenii au retras echipa de pe teren în minutul 62 al meciului de la Șiria cu UTA. Oficialul clubului alb-violet a spus că decizia a fost luată de comun acord cu toți cei care conduc destinele echipei. Cociu e de părere că omologii de la UTA puteau lasă fanii pe stadion, dacă chiar ar fi dorit.

Managerul a spus că decizia a fost luată din solidaritate pentru fanii timișoreni care au fost lăsați în afara stadionului. „O decizie grea, dar care arată cât de mult ne respectăm suporterii și cât de mult înseamnă ei pentru noi. Chiar dacă, pe moment, băieții nu au vrut să iasă de pe teren. Acesta e adevărul, le-am explicat despre ce este vorba, au înțeles și suntem cu toți solidari față de suporteri. Pentru că ce s-a întâmplat astăzi, aici, e revoltător, e derajant și nu face deloc bine fotbalului românesc. În primul rând, suporterii noștri și-au cumpărat bilete de la un ghișeu al celor de la UTA, au vrut să fie prezenți la joc și nu au fost lăsați pe stadion”, a punctat Cociu.

Versiune diferită față de a lui Popa

Ionuț Popa a declarat că rectorul UPT, Viorel Șerban, arădean la origini, a dat „ordin” ca echipa să iasă de pe teren. Cociu a vorbit despre cu totul altceva. „Din câte am înțeles, dar informația o am strict de la ei, au fost incidente în zona în care au fost cantonați. E o decizie pe care eu nu am luat-o singur. A fost o decizie pe care eu am luat-o cu toți cei implicați în conducerea celor de la ASU Politehnica Timișoara. Aici mă refer la absolut toți”, a precizat oficialul timișorean.

Reproșuri pentru organizare arădeană

Cociu spune că se putea găsi loc pentru fani. „Ei aveau o zonă. Noi, din decență și bun-simț, am anunțat conducerea celor din Arad că suntem în posesia a 350 de bilete. Iar eu sunt convins că se putea organiza, dacă se dorea. În locul în care am stat eu și conducerea celor de la ASU, trei sferturi era tribuna goală. Eu cred că se putea. Suporterii noștri au venit cu bilete și au vrut să intre pe teren. Într-adevăr, aveau tricouri violet, pentru că au venit frumos, organizat de la Timișoara”, e de părere managerul sportiv.

Înainte de debutul meciului, cei zece membri din conducerea echipei timișorene au trebuit să părăsească tribuna oficială unde le fuseseră atribuite locuri de către conducătorii utiști. Cociu spune că motivul a fost jignirile aduse de publicul arădean. „Am avut acele zece locuri agreate cu conducerea. Colegii mei au fost agresați verbal”, a fost explicația lui Cociu.

Politehnica își așteaptă amenda și depunctarea

Oficialul alb-violeților spune că clubul e pregătit pentru toate sancțiunile regulamentare pe care le va acorda FRF pentru această părăsire a terenului de joc. „A fost o decizie pe care am luat-o conform regulamentului. Ne-am făcut datoria și i-am anunțat pe cei din conducerea clubului ce înseamnă această decizie, dar am luat-o alături de suporterii noștri. Sunt convins că ni se vor lua și trei puncte și vom suporta o sancțiune disciplinară”, a mai spus Cociu.

După 31 de etape, ASU Politehnica Timișoara ocupă locul 7 în clasament, cu 47 de puncte acumulate. Dintre acestea urmează să să scadă trei puncte după ce a abandonat meciul cu UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 09:18 Campionat
Pe aceeași temă