Condescu l-a convins pe Nanu să preia banca tehnică a Pandurilor. „Am găsit doar copii de 18-20 de ani! Avem nevoie de jucători cu experiență pentru a promova”

Ultima dată la echipa de juniori U15 a olandezilor de la FC Emmen, Ștefan Nanu (48 de ani) a condus deja primul antrenament la Pandurii, însă n-a semnat și contractul cu echipa din Târgu Jiu. Totul depinde de redresarea finaciară a clubului gorjean, care se află în insolvență. 

CS Pandurii a mai negociat în acestă perioadă cu Eugen Neagoe și Adrian Falub, însă ambii tehnicieni au declinat oferta lui Marin Condescu.

„În principiu, m-am înțeles cu conducearea clubului. Deocamdată, nu am semnat contractul, dar dacă domnul Condescu va rezolva ceea ce am discutat, atunci voi rămâne la Târgu Jiu.  Am ales Pandurii, fiindcă acest club este un brand, care și-a propus să revină în Liga 1. Într-adevăr, va fi greu! Au plecat toți jucătorii de bază și trebuie s-o luăm de la zero. Am avut la primul antrenament numai copii de 18-20 de ani. Ei au calitate, dar trebuie aduși o serie de jucători cu experiență, pentru a ne îndeplini obiectivul. E mult mai greu în Liga a 2-a, fiindcă sunt echipe care joacă distructiv. În Liga 1 se joacă mai deschis, e altceva. Suntem deja în întârziere, dar nu e timpul pierdut. Trebuie să facem un lot competitiv, pentru a promova. Sper să se rezolve și problemele financiare”, a declarat, pentru ProSport, Nanu.

Doar Stanca și Trifu au rămas

Din vechea gardă, la Pandurii n-a mai rămas decât portarul Răzvan Stanca și mijlocașul Romedis Trifu!  Restul componenților de bază au părăsit echipa gorjeană, iar mulți dintre ei și-au găsit deja alte angajamente. Astfel, Ionuț Cioinac l-a urmat pe antrenorul Flavius Stoican la CSM Poli Iași,   Yassin Hamed a semnat cu CFR Cluj, portarul Laurențiu Popescu a revenit la CS U Craiova, Erico da Silva a ajuns la Astra Giurgiu, Olivian Surugiu, Sorin Bușu și Paul Păcurar vor juca la Gaz Maten Mediaș, Adelin Pîrcălabu la FC Voluntari, iar Dragoș Firțulescu și Sergiu Negruț au ajuns în prima ligă bulgară, la Beroe Stara Zagora.

Născut pe 8 septembrie 1968 la Fișiași (Dolj), Nanu s-a stabilit e câțiva ani la Râmnicu Vâlcea, după ce s-a căsătorit cu fosta handbalistă Olivia Costache. Ca jucător, Nanu a evoluat la Electroputere Craiova, Farul Constanța, Rapid București, Vitesse Arnhem, Steaua București și Oțelul Galați, iar la echipa națională a bifat șapte selecții. Cariera de antrenor a început-o la FCM Câmpina, după care a mai pregătit Minerul Motru (2010-2013), cu care a și promovat în Liga a 2-a, și Farul Constanța (2014). În ultimii ani, Nanu a antrenat la juniori, în Olanda, la FC Ter Apel și FC Emmen.

Până va fi inaugurată noua arenă din Târgu Jiu, Pandurii va juca, în Liga a 2-a, pe terenul din Motru, stadion cu care Nanu este familiarizat din perioada în care a antrenat echipa locală Minerul (2010-2013).

Dacă echipa va câștiga procesul la TAS și astfel va reveni în Liga 1, Pandurii va evolua tot la Drobeta Turnu Severin, până la fi dat în folosință propriul stadion. „Nu știu dacă e posibill, dar e clar că mi-aș dori ca Pandurii să câștige la TAS și să revenim mai repede în Liga I”, a conchis Nanu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă