Concluzia sinceră a unui jucător al Petrolului după umilința cu Daco-Getica. „Nu avem nicio scuză. Cu meciul acesta poate s-a încheiat un drum și un ciclu”

Marius ANGHEL 28 Apr. 2019, 09:20 Campionat

Înfrângerea suferită de Petrolul pe teren propriu în această etapă, 1-3 cu Daco-Getica București, în fața unei contracandidate la evitarea retrogradării, a erupt vulcanul la Ploiești. Suporterii au cerut la unison demiterea președintelui Cristian Vlad, cel considerat principalul vinovat pentru tactica clubului din acest sezon, și au obținut-o.

După fluierul final, jucătorii lui Gheorghe Mulțescu au fost chemați de cele două galerii, certați și obligați să-și predea tricourile de joc. „Nu meritați, la Petrolul să jucați” și „Rușine! Rușine” s-a auzit din tribune la adresa lui Marinescu și compania, mulți dintre ei părăsind gazonul cu ochii în lacrimi, în huiduieli asurzitoare.

Scandalul s-a mutat apoi la poarta principală a stadionului, acolo unde fanii au avut un dialog cu Mădălin Mihailovici, reprezentantul Veolia, principalul sponsor al echipei.

Dintre jucători, Mirel Bolboașă (29 de ani) a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat pe teren. Portarul spune că nu se mai poate oferi nicio scuză, că vina aparține în totalitate lor și că după acest eșec s-a încheiat un drum, un ciclu și că trebuie să se tragă linie.

„Vă dați seama că nu avem cuvinte. Pur și simplu, de data asta nu mai putem să explicăm. Nu avem nicio scuză. Vina ne aparține în totalitate. Din punctul meu de vedere, cu meciul de astăzi poate s-a încheiat un drum și un ciclu. Pentru că terminasem iarna, luna decembrie, la un punct de primul loc. Să ne facem analiza fiecare și să vedem de făcut pe mai departe”, a spus, foarte afectat, Bolboașă, care în acest sezon a evoluat în doar șase meciuri, mult timp neprinzând nici măcar lotul de 18.

„Cu amatori nu se poate face performanță. Aduceți profesioniști care să facă o echipă și care nu ascultă, nu pleacă urechea la impresari”, a fost una dintre reacțiile suporterilor la finalul meciului, cu referire la conducerea clubului.

După 32 de etape, cu șase runde înainte de finalul sezonului, Petrolul ocupă locul 5 în clasamentului Ligii 2, cu 62 de puncte, la 11 sub liderul Clinceni, opt de Chindia, patru de „U” Cluj și unul de Snagov. Primele două clasate promovează direct, iar a treia merge la baraj.

Etapa următoare, Petrolul joacă sâmbătă, de la ora 15:30, la Constanța, cu SSC Farul, altă echipă care luptă pentru evitarea retrogradării.

Mai jos puteți vedea un material video cu ceea ce s-a întâmplat la Ploiești după fluierul final al meciului cu Daco-Getica:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FLUȘTER / Mediafax foto
Video: Liga lui Adiță

Marius ANGHEL 28 Apr. 2019, 09:20 Campionat
Pe aceeași temă