Codrea a pierdut la revenirea la Pitești, acum ca antrenor. „Valoarea și experiența au făcut diferența”. Cum a regăsit-o pe FC Argeș

Marius ANGHEL 18 Mar. 2018, 15:31 Campionat

Paul Codrea, antrenorul Ripensiei, a pus eșecul cu 2-1 din Trivale, cu FC Argeș, în cadrul etapei a 25-a a Ligii 2, pe seama lipsei de experiență a jucătorilor săi. Fostul mijlocaș crede că altfel ar fi fost rezultatul dacă elevii săi ar fi marcat o dată în prima repriză, atunci când au fost mai multe șanse de reușită. Revenirea de la 2-0 în partea secundă i s-a părut greu de realizat în aceste condiții.

„Au fost două reprize total diferite. În prima repriză, FC Argeș a dominat, cu toate că și noi am avut două-trei șanse mari de a marca. În repriza a doua, cred că am fost echipa mai dornică să revenim. Eram și conduși pe tabelă. Cu puțină șansă puteam chiar să terminăm la egalitate. FC Argeș a fost mai concretă. Ocaziile pe care le-a avut le-a fructificat. În schimb, noi am avut vreo trei șanse mari de gol și nu am reușit să înscriem. Dacă marcam măcar un gol în prima repriză, cu siguranță era alt meci în repriza a doua. Așa a fost greu să recuperăm două goluri. În repriza a doua am fost peste ei, dar nu ne-am creat ocazii foarte mari. FC Argeș are jucători mai experimentați decât noi. Valoarea și experiența a făcut diferența. Argeșul este o echipă bună. Pot crește și ei pentru că am văzut și în alște meciuri, au revenit după ce au fost conduși”, a spus Codrea.

„Sperăm să rămânem în Liga a 2-a, pentru că e o vitrină importantă”

Fostul internațional spune că obiectivul echipei sale „micuțe” este să se mențină în Liga 2 și să scoată cât mai mulți fotbaliști valoroși pe piață pentru ca Ripensia să se autofinanțeze.

„Noi suntem o echipă nou-promovată, o echipă micuță, cu un buget destul de mic față de alte cluburi. Încercăm și noi să creștem ușor, ușor. Scopul clubului este să creștem jucători și să-i vindem pentru a ne autofinanța. Nu e ușor, pentru că suntem la început și avem nevoie de timp în formarea jucătorilor. Sperăm să rămânem în Liga a 2-a, pentru că e o vitrină importantă. Obiectivul nostru este să apărăm categoria, să rămânem în Liga a 2-a, după care să vindem jucători. Eu cred că avem ceva jucători interesanți”, a declarat antrenorul Ripensiei.

„Am plecat când echipa era pe locul 2 în prima ligă. Acum vorbim de Liga a 2-a, din păcate”

Codrea a fost unul dintre cei mai emblematici jucători ai echipei FC Argeș în anii 2000 și nu a uitat perioada petrecută la Pitești.

„E o plăcere să mă întorc la Pitești după atâta timp. FC Argeș este echipa care m-a lansat în fotbalul mare și n-am decât amintiri plăcute de aici. M-am bucurat că m-am reîntâlnit cu oameni dragi mie. Mă bucur că Piteștiul are echipă și că n-a murit. Era important ca echipele mari să continue în fotbal, pentru că, fără ele, nu e așa interesant fotbalul. Am petrecut la Pitești un an și jumătate. Am plecat în iarna lui 2012 și echipa era pe locul 2 în prima ligă. Acum vorbim de Liga a 2-a, din păcate. Sperăm ca orașele mari să revină în prima ligă, iar fotbalul să redevină ce a fost”, a mai spus fostul internațional.

După această înfrângere cu FC Argeș, Ripensia e pe locul 11, cu 29 de puncte. Etapa viitoare, echipa timișoreană joacă sâmbătă, de la ora 14:30, pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto și video: fb Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 18 Mar. 2018, 15:31 Campionat
Pe aceeași temă