Clinceniul își face griji înaintea jocului cu ASU Politehnica. „Nu este relevant că au pierdut meciul cu UTA. Îi cunosc, știu ce pot”

Marius ANGHEL 02 Nov. 2018, 14:58 Campionat

Academica Clinceni s-a menținut pe podiumul Ligii 2 și după desfășurarea etapei a 14-a. Ilfovenii au câștigat în deplasarea de la Petroșani, 1-0 cu Energeticianul, iar în acest weekend au un nou meci greu, împotriva uneia dintre echipele cu galerii spectaculoase. La Clinceni vine ASU Politehnica, formație care are orgoliul rănit după ce a pierdut derby-ul Vestului cu UTA (1-3). Partida are loc sâmbătă, de la ora 11:00, când Academica va reveni pe principalul teren al bazei sportive, care în ultima lună a suferit o serie de modernizări.

Va fi un meci special și pentru antrenorul Ilie Poenaru, care se va întâlni din nou cu o parte dintre suporterii care l-au impresionat atunci când a jucat la Timișoara. „Întâlnim o echipă grea. Sunt o echipă foarte bine organizată. O echipă compactă. Poate rezultatele lor nu spun același lucru. Dar eu îi cunosc foarte bine. Eu știu ce înseamnă. Au în spate o galerie foarte mare și motivată. Ceea ce transmit cei din galerie le da un imbold foarte mare jucătorilor. Au adus și jucători interesanți, cu experiență. Nu este relevant că au pierdut meciul cu UTA. Eu îi cunosc, știu ce pot. Vom avea un meci foarte greu. Este o echipă care se apară foarte bine, joacă pe contraatac foarte bine. Joacă mult mai bine în deplasare decât acasă”, a comentat antrenorul Academicii Clinceni.

Și căpitanul Răzvan Patriche prevede un meci greu contra timișorenilor aflați mult mai jos în clasament, pe locul 11. „Partida cu Politehnica Timișoara va fi una foarte dificilă. Vom întâlni o echipă puternică, masivă, cu jucători experimentați. Stau foarte bine din punct de vedere fizic. Le place să închidă jocul și să nu ofere spații adversarilor. Sunt convins că asta vor încerca și sâmbătă, împotriva noastră. Îmi doresc ca revenirea pe terenul 1 să fie cu succes. Asta înseamnă că trebuie să luăm cele trei puncte. Este locul unde noi ne simțim excelent. Suprafața de joc este bună și aici suntem obișnuți să jucăm”, a spus Patriche, citat de site-ul oficial al echipei ilfovene.

Fundașul Academicii a tras și o scurtă concluzie despre evoluția echipei în acest start de sezon. „Parcursul de până acum poate fi considerat o surpriză, pentru că în această competiție sunt angrenate și orașe mari, orașe cu echipe de tradiție. Sunt cluburi care au parte de susținere financiară puternică și probabil lumea se aștepta ca aceste echipe să fie acolo sus. Se poate spune că este o surpriză, dar numai noi și cei apropiați nouă știu cât de mult muncim și ce sacrificii facem pentru a obține aceste rezultate”, a declarat Răzvan Patriche.

Înaintea etapei a 15-a, Academica Clinceni ocupă locul 2, cu 30 de puncte, iar ASU Politehnica se află pe poziția a 11-a, cu 20 de puncte.

Marius ANGHEL 02 Nov. 2018, 14:58 Campionat
Pe aceeași temă