Modernizările de la stadionului Clinceniului s-au încheiat! Echipa revine pe terenul principal cu ASU Politehnica. Poenaru: „Jucătorii au testat deja noul gazon și erau foarte încântați”

Marius ANGHEL 30 Oct. 2018, 15:09 Campionat
Modernizările de la stadionului Clinceniului s-au încheiat! Echipa revine pe terenul principal cu ASU Politehnica.** Poenaru:

Academica Clinceni s-a întors cu toate punctele din meciul de la Petroșani cu Energeticianul (scor 1-0) și a urcat un loc în clasament, pe 2, după ce fostul lider Sportul Snagov a pierdut la Târgoviște, cu Chindia (1-4), și a picat pe 3, dâmbovițenii fiind acum primi clasați.

În etapa a 15-a echipa lui Ilie Poenaru va reveni pe teren propriu și va întâlni ultima dintre cele trei formații din Timișoara prezente în această ediție de campionat. Cu Ripensia a câștigat pe „Dan Păltinișanu” cu 3-0, apoi a învins-o acasă pe ACS Poli cu 1-0, iar acum, în comuna de lângă București, ajunge ASU Politehnica. Partida contra adversarului de pe locul 11 (20 de puncte) e programată sâmbătă, de la ora 11:00.

Va fi, totodată, și meciul în care Academica va reveni pe principalul teren al bazei sportive de la Clinceni. Cu ACS Poli a jucat ultima dată pe acest gazon, pe 8 septembrie, ca apoi să intre în refacere. Cu Snagovul (0-1), Pandurii (4-1) și Chindia (0-1) a organizat întâlnirile pe terenul 2, rezultatele obținute nefiind unele mulțumitoare.

„Surpriza este că partida nu se va mai desfășura pe terenul 2. Gazonul de pe terenul 1 este pregătit pentru joc. După aproape două luni. Timp în care stadionul a trecut printr-o serie de lucrări de modernizare, iar suprafața de joc a fost schimbată în totalitate. Așadar, dacă ultimul meci de pe Arena Centrală a fost cel cu ACS Poli Timișoara, din etapa a șasea, revenirea va fi tot împotriva unei echipe din Timișoara – Politehnica. Echipa suporterilor violeți vine la Clinceni după ce a pierdut, pe teren propriu, 1-3, Derby-ul Vestului, cu UTA”, anunță Academica Clinceni pe site-ul oficial.

Și antrenorul Ilie Poenaru a comentat revenirea Academicii pe principalul teren al bazei sportive, considerând că mutarea pe gazonul schimbat și adus o dimensiune maximă le va face bine și jucătorilor. Două dintre cele trei meciuri desfășurate pe terenul secund au fost pierdute, chiar împotriva echipelor aflate pe podiumul Ligii 2.

„Suntem bucuroși că revenim pe terenul 1. Mai repede decât ne-am fi așteptat. Jucătorii se simt excelent acolo. Au testat deja noul gazon și erau foarte încântați. Acolo sunt obișnuiți să joace, au repere, se simt confortabil. Fiecare își cunoaște zona de acțiune. S-a mărit și suprafața de joc. Acum este la dimensiunile maxime permise de regulament. Iar acest lucru ne avantajează. Avem un stil de joc care nu se potrivește cu terenurile mici. Astăzi le-am dat vestea jucătorilor și mi-au spus că pe terenul lor nu le este frică de nimeni”, a spus Ilie Poenaru.

Intrare la meciul cu ASU Politehnica, la fel ca la toate jocurile desfășurate la Clinceni, este liberă. Academica speră ca adversarul nu nume să atragă cât mai mulți spectatori în tribune, iar Bogdan Barbu și compania să obțină o nouă victorie în campionat, a 11-a în această ediție.

Foto: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 30 Oct. 2018, 15:09 Campionat
Pe aceeași temă