Circ la Lupeni

23 May. 2009, 14:57 Campionat
Circ la Lupeni

Ceea ce trebuia să fie un spectacol fotbalistic, partida dintre Minerul Lupeni și ACU Arad a semănat până la urmă cu un circ practicat mai mult de copiii începători în curtea școlii. Meci crucial atât pentru Minerul care în cazul unei victorii era salvată matematic de la retrogradare, dar și pentru ACU, care în cazul unei înfrângeri ar fi spus adio ligii secunde. Și partida de la Lupeni a început promițător cu echipa gazdă mai mereu prezentă în careul oaspeților, acolo unde căpitanul Chițu  avea să rateze două mari ocazii cât roata carului.

 

Dacă prima repriză a fost una anostă cea de-a doua a avut de toate pentru că în rol avea să intre chiar centralul meciului Teo Crăciunescu, îndelung contestat și înjurat la Lupeni. Astfel, în minutul 57 al meciului, jucătorul Minerului, Boroiban este faultat clar în careu, dar centralul nu arată nimic și de la această fază avea să se dezlănțuie furia gazdelor. Oficialii intră pe teren să-i ceară socoteală, jucătorii au și ei ceva de reproșat fapt ce nu rămâne fără urmări, aceștia fiind avertizați cu cartonașe galbene. În minutul 62, Crăciunescu junior arată corect penalti pentru ACU Arad, în urma unui fault în careu a lui Vodiță care este eliminat. Lovitura de pedeapsă este transformată de căpitanul Luca, cel care avea să-i aducă pe arădeni în avantaj pentru prima dată în acest joc și circul avea să continue și pe teren și în tribună. În minutul 75, în compensație că nu a arătat penalti la faza din minutul 57, Teo Crăciunescu dictează o lovitură de pedeapsă ce îi ia prin surprindere până și pe spectatori care își fac cruce și scuipă în sân. Chițu își spală păcatele și transformă cu sânge rece restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

 

Finalul de meci e incendiar, oaspeții mai înscriu o dată, dar golul lor este anulat pe motiv de off-side, iar în minutul 4 al prelungirilor Andone aduce isteria în tribune, acesta marcând cu un șut de la 18 metri, mingea se duce sub bară  și Minerul pierde prima partidă din retur, pe teren propriu, după un meci slab, în care ridicolul și lipsa de fair play au fost la loc de cinste

Articol scris de Loredana Juglea
 

23 May. 2009, 14:57 Campionat
Pe aceeași temă